ЛШ: Звезда - тим за ПСЖ...

Има ли Милојевић још једног "џокера"? Да ли је то Вељко Симић? Офанзивни троугао као у Напуљу! Како без Крстичића? Повратак Филипа Стојковића на примарну позицију. . .

Фудбал 10.12.2018 | 23:07
ЛШ: Звезда - тим за ПСЖ...
Јунак квалификација био је Мохамед Ел Фарду Бен. Јунак ремија са Наполијем Милан Борјан. Јунак победе над Ливерпулом Милан Павков. Има ли Црвена звезда посебно мотивисаног играча за Пари Сен Жермен?

У последњем колу групне фазе Лиге шампиона, у уторак од 21.00 на свом стадиону (пренос на ТВ Арена Спорт 1), црвено-бели ће покушати да поново приреде сензацију и савладају скупоцене госте из Париза. Уз пораз Ливерпула од Наполија на Енфилду, то би им донело европско пролеће у Лиги Европе.

Јасно је да је ПСЖ велики фаворит у предстојећој утакмици, али снове фудбалерима Црвене звезде нико не може одузети. А, ко ће најбоље спавати вече пред утакмицу и пробудити се спреман да понесе епитет јунака, видећемо...

Милан Павков је дочекао својих "пет минута" пре нешто више од месец дана, када је са два гола шокирао госте из Ливерпула. У уторак, по очекивањима некадашњег везисте црвено-белих, Бранка Бошковића, играч одлуке могао би да буде Вељко Симић.

Очекује се да 23-годишње лево крило буде поново у стартној постави, као пре две недеље у Напуљу, па да га видимо. Од повратка у Црвену звезду истицао се одличним партијама на домаћој сцени, међутим, и даље није заблистао на међународној. Углавном је био испод свог нивоа и очекивања тренера Владана Милојевића, али тренутна форма требало би да му улије дозу самопоуздања неопходног за играње утакмица Лиге шампиона.

Уз Симића, истурену тројку везног реда требало би да чине још Марко Марин у средини и Бен по десној страни. Иза њих, због три жута картона Ненада Крстичића, играће Бранко Јовичић и Душан Јованчић, а испред - у шпицу, очекује се Павков.

Ричмонд Боаћи се јесте опоравио од повреде, али је у претходне три утакмице улазио са клупе и после месец дана паузе - од гостовања у Ливерпулу - мало је вероватно да ће се наћи на терену од првог судијског звиждука.

Што се тиче одбране, ту ће Милојевић имати највише проблема, јер ће састав кројити извештај лекара.Вујадин Савић и Срђан Бабић су, по тренеровим речима, у пуном тренажном процесу, али су обојица одмарали у суботу против Напретка. Може се чути да ће предност, уз Милоша Дегенека добити Бабић, јер Савића није било у игри још од победе над Ливерпулом. Добра вест је да су стандардни бекови спремни,Милан Родић лево и Филип Стојковић десно.

Контуре Звездиног тима за последњу утакмицу у Лиги шампиона почеле су да се назиру још у недељу, када је постало јасно да капитен српског шампиона Вујадин Савић неће бити спреман за дуеле противМбапеа, Каванија и Нејмара. Изостанак Ненада Крстичића (три жута картона) лимитирао је избор Владана Милојевића и када је рећ о везном реду. Поново Милојевић кубури са кадровским проблемима, али на такву појаву је навијао током овојесењег војвања у елитном такмичењу.

Много ће црвено-белима недостајати капитен Савић. Један од предводника генерације специјализовао се за велике мечеве у Љутице Богдана. Готово перфектно је одиграо дуеле против Наполија и Ливерпула и имао велики утицај у освајању четири бода. Његове копачке ће морати поново да попуни Срђан Бабић... То се донекле и очекивало, као што је се и очекивало да се на природну позицију десног бека врати ФилипСтојковић.  Популарни Жуле је ухватио ритам на мечевима против Спартака и Напретка, али је тада попунио позицију штопера. Сада ће имати задатак да се надмеће са Нејмаром.

Изостанак Ненада Крстичића отворио је врата стартне поставе БранкуЈовичићу. И он је један од играча који су кубурили са повредама у претходном периоду. Милојевићу је свесно дозирао минутажу, јер су га проблеми са зглобом дуго одвојили од терена. Његов парњак требало би да буде Душан Јованчић. Један од јунака тријумфа над Ливерпулом је у предности у односу на Горана Чаушића. Утицај бившег капитена Војводине на игру Звезде је огроман. Чак и у Напуљу Звезда је успоставила равнотежу, чак и била боља, уласком високог везисте. Његова хладнокрвонст требало би да омекша стравичан пресинг ПСЖ који је здробио црвено-беле у Паризу.

Офанзивна тројка иза нападача (поново ћемо видети Звезду у формацији 4-2-3-1) биће као у Италији. Дакле, Ел Фарду Бен десно, Марко Марин у средини као плејмејкер и Вељко Симић лево. Управо је бивши играч Земуна био једина мала загонетка, односно постојала је опција да заигра ЛоренцоЕбесилио, а да на леву страну буде померен Марко Марин. Чињеница је, ипак, да је Милојевић ретко, готово никад у Европи, упаривао Марина иЕбесилија. Била би то сувише офанзивна опција, мада се Холанђанин препоручио последњим издањима. Предност у односу на Симића би због дефанзивних карактеристика вероватно добио и Славољуб Срнић да није повредио лист у Напуљу.

Овако ће Симић имати врло специфичан задатак. Деловеће по левој страни и мораће колико год може да помаже Милану Родићу у фази одбране како би се неутралисао Килијан Мбапе. Имаће Симић шансу да се искупи за промашај на Сан Паолу у ситуацији када је морао да донесе изједначење.

Дилеме нема у шпицу, иако се Ричмонд Боаћи опоравио. Напад Црвене звезде предводиће Милан Павковса ореолом велике европске сензације.

После незгодног пада у Суботици, Милан Борјан је прескочио дуел са Напретком, али нема сумње да ће га бити међу стативама у уторак, па је очекивана стартна постава Црвене звезде за дуел са Пари Сен Жерменом у последњем колу групне фазе Лиге шампиона:

Борјан - Стојковић, Дегенек, Бабић, Родић - Јовичић, Јованчић - Бен, Марин, Симић - Павков.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар