LŠ: Zvezda - tim za PSŽ...

Ima li Milojević još jednog "džokera"? Da li je to Veljko Simić? Ofanzivni trougao kao u Napulju! Kako bez Krstičića? Povratak Filipa Stojkovića na primarnu poziciju. . .

Fudbal 10.12.2018 | 23:07
LŠ: Zvezda - tim za PSŽ...
Junak kvalifikacija bio je Mohamed El Fardu Ben. Junak remija sa Napolijem Milan Borjan. Junak pobede nad Liverpulom Milan Pavkov. Ima li Crvena zvezda posebno motivisanog igrača za Pari Sen Žermen?

U poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, u utorak od 21.00 na svom stadionu (prenos na TV Arena Sport 1), crveno-beli će pokušati da ponovo prirede senzaciju i savladaju skupocene goste iz Pariza. Uz poraz Liverpula od Napolija na Enfildu, to bi im donelo evropsko proleće u Ligi Evrope.

Jasno je da je PSŽ veliki favorit u predstojećoj utakmici, ali snove fudbalerima Crvene zvezde niko ne može oduzeti. A, ko će najbolje spavati veče pred utakmicu i probuditi se spreman da ponese epitet junaka, videćemo...

Milan Pavkov je dočekao svojih "pet minuta" pre nešto više od mesec dana, kada je sa dva gola šokirao goste iz Liverpula. U utorak, po očekivanjima nekadašnjeg veziste crveno-belih, Branka Boškovića, igrač odluke mogao bi da bude Veljko Simić.

Očekuje se da 23-godišnje levo krilo bude ponovo u startnoj postavi, kao pre dve nedelje u Napulju, pa da ga vidimo. Od povratka u Crvenu zvezdu isticao se odličnim partijama na domaćoj sceni, međutim, i dalje nije zablistao na međunarodnoj. Uglavnom je bio ispod svog nivoa i očekivanja trenera Vladana Milojevića, ali trenutna forma trebalo bi da mu ulije dozu samopouzdanja neophodnog za igranje utakmica Lige šampiona.

Uz Simića, isturenu trojku veznog reda trebalo bi da čine još Marko Marin u sredini i Ben po desnoj strani. Iza njih, zbog tri žuta kartona Nenada Krstičića, igraće Branko Jovičić i Dušan Jovančić, a ispred - u špicu, očekuje se Pavkov.

Ričmond Boaći se jeste oporavio od povrede, ali je u prethodne tri utakmice ulazio sa klupe i posle mesec dana pauze - od gostovanja u Liverpulu - malo je verovatno da će se naći na terenu od prvog sudijskog zvižduka.

Što se tiče odbrane, tu će Milojević imati najviše problema, jer će sastav krojiti izveštaj lekara.Vujadin Savić i Srđan Babić su, po trenerovim rečima, u punom trenažnom procesu, ali su obojica odmarali u subotu protiv Napretka. Može se čuti da će prednost, uz Miloša Degeneka dobiti Babić, jer Savića nije bilo u igri još od pobede nad Liverpulom. Dobra vest je da su standardni bekovi spremni,Milan Rodić levo i Filip Stojković desno.

Konture Zvezdinog tima za poslednju utakmicu u Ligi šampiona počele su da se naziru još u nedelju, kada je postalo jasno da kapiten srpskog šampiona Vujadin Savić neće biti spreman za duele protivMbapea, Kavanija i Nejmara. Izostanak Nenada Krstičića (tri žuta kartona) limitirao je izbor Vladana Milojevića i kada je reć o veznom redu. Ponovo Milojević kuburi sa kadrovskim problemima, ali na takvu pojavu je navijao tokom ovojesenjeg vojvanja u elitnom takmičenju.

Mnogo će crveno-belima nedostajati kapiten Savić. Jedan od predvodnika generacije specijalizovao se za velike mečeve u Ljutice Bogdana. Gotovo perfektno je odigrao duele protiv Napolija i Liverpula i imao veliki uticaj u osvajanju četiri boda. Njegove kopačke će morati ponovo da popuni Srđan Babić... To se donekle i očekivalo, kao što je se i očekivalo da se na prirodnu poziciju desnog beka vrati FilipStojković.  Popularni Žule je uhvatio ritam na mečevima protiv Spartaka i Napretka, ali je tada popunio poziciju štopera. Sada će imati zadatak da se nadmeće sa Nejmarom.

Izostanak Nenada Krstičića otvorio je vrata startne postave BrankuJovičiću. I on je jedan od igrača koji su kuburili sa povredama u prethodnom periodu. Milojeviću je svesno dozirao minutažu, jer su ga problemi sa zglobom dugo odvojili od terena. Njegov parnjak trebalo bi da bude Dušan Jovančić. Jedan od junaka trijumfa nad Liverpulom je u prednosti u odnosu na Gorana Čaušića. Uticaj bivšeg kapitena Vojvodine na igru Zvezde je ogroman. Čak i u Napulju Zvezda je uspostavila ravnotežu, čak i bila bolja, ulaskom visokog veziste. Njegova hladnokrvonst trebalo bi da omekša stravičan presing PSŽ koji je zdrobio crveno-bele u Parizu.

Ofanzivna trojka iza napadača (ponovo ćemo videti Zvezdu u formaciji 4-2-3-1) biće kao u Italiji. Dakle, El Fardu Ben desno, Marko Marin u sredini kao plejmejker i Veljko Simić levo. Upravo je bivši igrač Zemuna bio jedina mala zagonetka, odnosno postojala je opcija da zaigra LorencoEbesilio, a da na levu stranu bude pomeren Marko Marin. Činjenica je, ipak, da je Milojević retko, gotovo nikad u Evropi, uparivao Marina iEbesilija. Bila bi to suviše ofanzivna opcija, mada se Holanđanin preporučio poslednjim izdanjima. Prednost u odnosu na Simića bi zbog defanzivnih karakteristika verovatno dobio i Slavoljub Srnić da nije povredio list u Napulju.

Ovako će Simić imati vrlo specifičan zadatak. Deloveće po levoj strani i moraće koliko god može da pomaže Milanu Rodiću u fazi odbrane kako bi se neutralisao Kilijan Mbape. Imaće Simić šansu da se iskupi za promašaj na San Paolu u situaciji kada je morao da donese izjednačenje.

Dileme nema u špicu, iako se Ričmond Boaći oporavio. Napad Crvene zvezde predvodiće Milan Pavkovsa oreolom velike evropske senzacije.

Posle nezgodnog pada u Subotici, Milan Borjan je preskočio duel sa Napretkom, ali nema sumnje da će ga biti među stativama u utorak, pa je očekivana startna postava Crvene zvezde za duel sa Pari Sen Žermenom u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona:

Borjan - Stojković, Degenek, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Simić - Pavkov.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar