Освојио прстен са Голден Стејтом, па дошао код Јокића!

Суочен са низом повреда, Денвер је довео појачање на бековској позицији.  Шампионско појачање – Јокић добио искусног саиграча у Денверу! Ник Јанг, освајач НБА прстена са Голден Стејт Вориорсима, нови је играч Денвер Нагетса.

Кошарка 13.12.2018 | 11:30
Освојио прстен са Голден Стејтом, па дошао код Јокића!
Нагетси су довели Јанга који је од почетка сезоне био слободан играч, а финансијски детаљи уговора још нису познати.

Денвер ће потписивањем 33-годишњег бека покушати да надокнади изостанке повређених Вила Бартона, Герија Хериса, Пола Милсапа и вероватно Џамала Мареја.

Тако је наш Никола Јокић добио искусног саиграча који је прошле сезоне освојио титулу са "Ратницима".

Он је 2007. био 16. пик на Драфту када су га узели Вашингтон Визардси за које је играо до 2012. године. Затим је играо за Клиперсе, Портланд Трејл Блејзерсе и Лос Анђелес Лејкерсе, да би прошлу сезону провео у Вориорсима.

На челу са Николом Јокићем, Денвер Нагетси сјајно су почели сезону 2018/19. 

Док се такмичарска година захуктава, тим из Колорада још чека опоравак плејмејкера Ајзеје Томаса, који неће бити једино појачање екипи Мајка Мелоуна.

Од понедељка, члан Денвера је и Ник Јанг (33), дугогодишњи бек Лејкерса који је прошле сезоне био члан Голден Стејта.

Познат по надимку "Свеги Пи" и живописном карактеру, НБА ветеран долази међу Нагетсе као власник шампионског прстења, са жељом да помогне младој екипи у наставку борбе за што бољу позицију пре извесног пласмана у плеј-оф.

Денвер је потврдио његов долазак.

Јанг је у дресу Голден Стејта одиграо 80 утакмица, али му није продужен уговор, што је Денвер искористио у тренутној, незавидној ситуацији.

Нагетси су тренутно веома оптерећени проблемом са повредама, јер су ван строја бекови Вил Бартон (препона) и Гери Харис (кук), као и крило Пол Милсап. Такође, на одсуство би могао и плејмејкер Џамал Мареј, због повреде цеванице.

Јанг је у 11 сезона наступао за пет различитих тимова и просечно постизао по 11,4 поена по мечу.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар