Osvojio prsten sa Golden Stejtom, pa došao kod Jokića!

Suočen sa nizom povreda, Denver je doveo pojačanje na bekovskoj poziciji.  Šampionsko pojačanje – Jokić dobio iskusnog saigrača u Denveru! Nik Jang, osvajač NBA prstena sa Golden Stejt Voriorsima, novi je igrač Denver Nagetsa.

Košarka 13.12.2018 | 11:30
Osvojio prsten sa Golden Stejtom, pa došao kod Jokića!
Nagetsi su doveli Janga koji je od početka sezone bio slobodan igrač, a finansijski detalji ugovora još nisu poznati.

Denver će potpisivanjem 33-godišnjeg beka pokušati da nadoknadi izostanke povređenih Vila Bartona, Gerija Herisa, Pola Milsapa i verovatno Džamala Mareja.

Tako je naš Nikola Jokić dobio iskusnog saigrača koji je prošle sezone osvojio titulu sa "Ratnicima".

On je 2007. bio 16. pik na Draftu kada su ga uzeli Vašington Vizardsi za koje je igrao do 2012. godine. Zatim je igrao za Kliperse, Portland Trejl Blejzerse i Los Anđeles Lejkerse, da bi prošlu sezonu proveo u Voriorsima.

Na čelu sa Nikolom Jokićem, Denver Nagetsi sjajno su počeli sezonu 2018/19. 

Dok se takmičarska godina zahuktava, tim iz Kolorada još čeka oporavak plejmejkera Ajzeje Tomasa, koji neće biti jedino pojačanje ekipi Majka Melouna.

Od ponedeljka, član Denvera je i Nik Jang (33), dugogodišnji bek Lejkersa koji je prošle sezone bio član Golden Stejta.

Poznat po nadimku "Svegi Pi" i živopisnom karakteru, NBA veteran dolazi među Nagetse kao vlasnik šampionskog prstenja, sa željom da pomogne mladoj ekipi u nastavku borbe za što bolju poziciju pre izvesnog plasmana u plej-of.

Denver je potvrdio njegov dolazak.

Jang je u dresu Golden Stejta odigrao 80 utakmica, ali mu nije produžen ugovor, što je Denver iskoristio u trenutnoj, nezavidnoj situaciji.

Nagetsi su trenutno veoma opterećeni problemom sa povredama, jer su van stroja bekovi Vil Barton (prepona) i Geri Haris (kuk), kao i krilo Pol Milsap. Takođe, na odsustvo bi mogao i plejmejker Džamal Marej, zbog povrede cevanice.

Jang je u 11 sezona nastupao za pet različitih timova i prosečno postizao po 11,4 poena po meču.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar