Борусија Дортмунд дрма Европом - без пораза!

Фавр у Немачкој, Клоп са Ливерпулом, Тухел са ПСЖ-ом. . .

Фудбал 12.12.2018 | 23:30
Борусија Дортмунд дрма Европом - без пораза!
Лепа слика.

У те две речи Михаел Цорк описао је одушевљење погледом на табелу три шампионата у „лигама петице“. Немачког, енглеског и француског. Разлог је једноставан и не би смео да промакне заљубљеницима у Борусију из Дортмунда, пошто се на челу поменутих лига налазе тимови под вођством бивших или актуелног стратега Милионера са Вестфалена.

У Бундеслиги коло води Лусијан Фавр, у Премијер лиги је за викенд Јирген Клоп са Ливерпулом коначно сменио Пепа Гвардиолу и Манчестер Сити на лидерској позицији, док у Лиги 1 Томас Тухел, руку на срце, нема одговарајућу конкуренцију, само је питање тренутка у ком ће са Пари Сен Жерменом одбранити титулу. Податак добија на вредности ако се зна да актуелна генерација Борусије представља једини непоражени тим у Немачкој, да Црвени у протеклих 16. кола нису поклекли у Енглеској, као и да „нула“ у колони пораза стоји иза имена Светаца са Парка принчева.

С обзиром да је Барселона лидер Примере, али да има два неуспеха, остаје само у најјачим лигама Старог континента Јувентус као тим без пораза, а да на његовој клупи не седи Борусијин човек. Још нешто:Фавров тим се дичи другом најчвршћом одбраном у Бундеслиги (14 примљених голова, један више од Лајпцига), док су Клопов Ливерпул и Тухелов ПСЖ најбољи у дефанзивном сегменту, први са само шест, други са десет капитулација у досадашњем току првенства. Што показује да, иако је (била) препознатљива по нападачком стилу, у Борусијиној фабрици доста пажње поклањају и игри без лопте.

Мада Михаел Цорк каже да је слика лепа, остају двојица стратега из последње деценије – Петер Бош и Петер Штегер – да штрче ван овог друштва. Из простог разлога што немају посао. А, ако га добију, како је кренуло, можда и они заседну на чело табеле са својим тимовима.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар