Borusija Dortmund drma Evropom - bez poraza!

Favr u Nemačkoj, Klop sa Liverpulom, Tuhel sa PSŽ-om. . .

Fudbal 12.12.2018 | 23:30
Borusija Dortmund drma Evropom - bez poraza!
Lepa slika.

U te dve reči Mihael Cork opisao je oduševljenje pogledom na tabelu tri šampionata u „ligama petice“. Nemačkog, engleskog i francuskog. Razlog je jednostavan i ne bi smeo da promakne zaljubljenicima u Borusiju iz Dortmunda, pošto se na čelu pomenutih liga nalaze timovi pod vođstvom bivših ili aktuelnog stratega Milionera sa Vestfalena.

U Bundesligi kolo vodi Lusijan Favr, u Premijer ligi je za vikend Jirgen Klop sa Liverpulom konačno smenio Pepa Gvardiolu i Mančester Siti na liderskoj poziciji, dok u Ligi 1 Tomas Tuhel, ruku na srce, nema odgovarajuću konkurenciju, samo je pitanje trenutka u kom će sa Pari Sen Žermenom odbraniti titulu. Podatak dobija na vrednosti ako se zna da aktuelna generacija Borusije predstavlja jedini neporaženi tim u Nemačkoj, da Crveni u proteklih 16. kola nisu poklekli u Engleskoj, kao i da „nula“ u koloni poraza stoji iza imena Svetaca sa Parka prinčeva.

S obzirom da je Barselona lider Primere, ali da ima dva neuspeha, ostaje samo u najjačim ligama Starog kontinenta Juventus kao tim bez poraza, a da na njegovoj klupi ne sedi Borusijin čovek. Još nešto:Favrov tim se diči drugom najčvršćom odbranom u Bundesligi (14 primljenih golova, jedan više od Lajpciga), dok su Klopov Liverpul i Tuhelov PSŽ najbolji u defanzivnom segmentu, prvi sa samo šest, drugi sa deset kapitulacija u dosadašnjem toku prvenstva. Što pokazuje da, iako je (bila) prepoznatljiva po napadačkom stilu, u Borusijinoj fabrici dosta pažnje poklanjaju i igri bez lopte.

Mada Mihael Cork kaže da je slika lepa, ostaju dvojica stratega iz poslednje decenije – Peter Boš i Peter Šteger – da štrče van ovog društva. Iz prostog razloga što nemaju posao. A, ako ga dobiju, kako je krenulo, možda i oni zasednu na čelo tabele sa svojim timovima.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar