Србија отворила два поглавља

Србија је данас на међувладиној конференцији у Бриселу отворила поглавља 17 - економска и монетарна политика и 18 - статистика, у преговорима о чланству у ЕУ.

Србија 10.12.2018 | 18:20
Србија отворила два поглавља
Србија је са два новоотворена поглавља у досадашњем процесу приступања ЕУ отворила 16 поглавља, од којих су два привремено затворена.

Делегацију Србије предводи министар за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић, а осим шефова дипломатија ЕУ скупу присуствује и комесар за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан, пренијели су београдски медији.

Претходно данас у Бриселу Јоксимовићева и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто потписали су Меморандум о разумијевању и техничкој експертској помоћи.

Меморандумом се предвиђа наставак експертске помоћи Будимпеште Београду у процесу европских интеграција.

Сијарто је рекао да се Будумпешта увијек залагала за проширење и да ће наставити да подржава напоре Србије на њеном путу уласка у ЕУ.

"Настављамо да подржавамо напоре Србије да се што прије прикључи ЕУ. То је наш безбједносни и економски интерес", рекао је Сијарто.

Он је, уочи Међувладине конференцију ЕУ и Србија, поручио да не види законске разлоге зашто Србија још није отворила сва преговарачака поглавља.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Неђо.10.12.2018

10.12.2018 18:15

СРБИЈО непродаји косово заради поглавља,јер никада нећемо ући у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањаца

10.12.2018 19:39

Неце ЕУ Србију за цланицу,само нас уцењују,Косово, Војводина,Сандзак,да им све дамо,нема нам уласка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

10.12.2018 20:28

Не треба цинити уступке Бриселу посваку цијену јер ЕУ је виртуална замисао,сасвим довољно је било усаврсавати европску економску заједницу,јер ЕУ је утопија,због тога сто је "стара" дама Европа заснована на националним принципима (њемц,французи,талијани,срби итд.) и нико неце да се одрице тога у име да буде нова нација Европљанин,за разлику када је Америка конституиссна ко се затекао прогласењем устава постао је Американац,у супротном ван,тако је и данас. Према томе ЕУ је неизвјесна ето Британија излази има и других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијетин

11.12.2018 05:28

Србију европска унија никад примити неце под свој кров: стално це се постављати нови услови:.

Name

Дно ДНА

11.12.2018 06:58

Он Косово Косово

ОДГОВОРИТЕ