Srbija otvorila dva poglavlja

Srbija je danas na međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila poglavlja 17 - ekonomska i monetarna politika i 18 - statistika, u pregovorima o članstvu u EU.

Srbija 10.12.2018 | 18:20
Srbija otvorila dva poglavlja
Srbija je sa dva novootvorena poglavlja u dosadašnjem procesu pristupanja EU otvorila 16 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena.

Delegaciju Srbije predvodi ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović, a osim šefova diplomatija EU skupu prisustvuje i komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han, prenijeli su beogradski mediji.

Prethodno danas u Briselu Joksimovićeva i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto potpisali su Memorandum o razumijevanju i tehničkoj ekspertskoj pomoći.

Memorandumom se predviđa nastavak ekspertske pomoći Budimpešte Beogradu u procesu evropskih integracija.

Sijarto je rekao da se Budumpešta uvijek zalagala za proširenje i da će nastaviti da podržava napore Srbije na njenom putu ulaska u EU.

"Nastavljamo da podržavamo napore Srbije da se što prije priključi EU. To je naš bezbjednosni i ekonomski interes", rekao je Sijarto.

On je, uoči Međuvladine konferenciju EU i Srbija, poručio da ne vidi zakonske razloge zašto Srbija još nije otvorila sva pregovaračaka poglavlja.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Neđo.10.12.2018

10.12.2018 18:15

SRBIJO neprodaji kosovo zaradi poglavlja,jer nikada nećemo ući u EU.

ODGOVORITE
Name

Manjaca

10.12.2018 19:39

Nece EU Srbiju za clanicu,samo nas ucenjuju,Kosovo, Vojvodina,Sandzak,da im sve damo,nema nam ulaska.

ODGOVORITE
Name

Da

10.12.2018 20:28

Ne treba ciniti ustupke Briselu posvaku cijenu jer EU je virtualna zamisao,sasvim dovoljno je bilo usavrsavati evropsku ekonomsku zajednicu,jer EU je utopija,zbog toga sto je "stara" dama Evropa zasnovana na nacionalnim principima (njemc,francuzi,talijani,srbi itd.) i niko nece da se odrice toga u ime da bude nova nacija Evropljanin,za razliku kada je Amerika konstituissna ko se zatekao proglasenjem ustava postao je Amerikanac,u suprotnom van,tako je i danas. Prema tome EU je neizvjesna eto Britanija izlazi ima i drugih.

ODGOVORITE
Name

cvijetin

11.12.2018 05:28

Srbiju evropska unija nikad primiti nece pod svoj krov: stalno ce se postavljati novi uslovi:.

Name

Dno DNA

11.12.2018 06:58

On Kosovo Kosovo

ODGOVORITE