Тужан и болан крај за Фернанда Гага!

Опет страдала Ахилова тетива! Искусни везиста опет тешко повређен!

Фудбал 11.12.2018 | 08:45
Тужан и болан крај за Фернанда Гага!
Етикету губитника носиће фудбалери Боке јуниорс док су живи, а навијачи ће заувек памтити финале Копа либертадорес по најмрачнијем сценарију.

Бока је у двомечу највећег финала у историји јужноамеричког фудбала прокоцкала све шансе да се окити круном, иако је у две утакмице три пута водила. Много тога пошло је по злу од момента када је Ривер стигао до изједначујућег поготка. У том моменту Дарио Бенедето већ се нашао на клупи за резерве,Карлос Тевез није био довољно спреман да понесе највећи терет на својим леђима, а недуго пошто су продужеци кренули Вилмар Бариос је зарадио црвени картон којим је практично пуцао Боки у колено. На све то и капитен Фернандо Гаго морао је да изађе раније са терена због повреде, у моменту када јеГиљермо Барос Скелото извршио све четири измене. Каснији расплет био је потпуно логичан...

Недуго пошто се суперфинале завршило из Бокине свлачионице зачуле су се мрачне вести - Фернанду Гагу је поново страдала Ахилова тетива! Трећи пут у последње три године. 

Према још непотврђеним информацијама, пред Гагом је пауза између четири и шест месеци. Подсетимо, од септембра 2015. до октобра 2016. имао је само три месеца акције, у којима је углавном само тренирао, због тога што му је два пута отишла Ахилова тетива. Прво је паузирао 135 дана, а онда када је изгледало да се опоравио – још 186 дана. Укупно је у том периоду пропустио чак 30 клупских утакмица! 

Готово нестварно звучи, али када је успео да се састави и врати фудбалу, страдали су му предњи укрштени лигаменти. Било је то на првој репрезентативној утакмици за Аргентину после 2015. године. Било је то у мечу квалификација за Мундијал против Перуа, када је после једног лошег додавања искренуо ногу и пао као покошен. Док је урлао од болова, Гаго је од лекара тражио да му намести ногу и пусти га да се врати у игру, пошто је Аргентина тада била у незавидном положају и на прагу неодласка на највећу светску фудбалску смотру.

После те повреде у октобру, на терен се вратио у јуну, након чега је претрпео повреду бутног мишића и ван терена био месец и по дана, а онда га је задесило оно синоћ.

Гаго је током целе каријере више био познат по тешким повредама, него по утакмицама које је одиграо, иако је својевремено важио за право фудбалско чудо. Али, живот му није дозволио да то покаже на делу. Синоћ му је одузео и титулу и још бар четири месеца каријере.

Какав пех за идола Бомбоњере...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар