Tužan i bolan kraj za Fernanda Gaga!

Opet stradala Ahilova tetiva! Iskusni vezista opet teško povređen!

Fudbal 11.12.2018 | 08:45
Tužan i bolan kraj za Fernanda Gaga!
Etiketu gubitnika nosiće fudbaleri Boke juniors dok su živi, a navijači će zauvek pamtiti finale Kopa libertadores po najmračnijem scenariju.

Boka je u dvomeču najvećeg finala u istoriji južnoameričkog fudbala prokockala sve šanse da se okiti krunom, iako je u dve utakmice tri puta vodila. Mnogo toga pošlo je po zlu od momenta kada je River stigao do izjednačujućeg pogotka. U tom momentu Dario Benedeto već se našao na klupi za rezerve,Karlos Tevez nije bio dovoljno spreman da ponese najveći teret na svojim leđima, a nedugo pošto su produžeci krenuli Vilmar Barios je zaradio crveni karton kojim je praktično pucao Boki u koleno. Na sve to i kapiten Fernando Gago morao je da izađe ranije sa terena zbog povrede, u momentu kada jeGiljermo Baros Skeloto izvršio sve četiri izmene. Kasniji rasplet bio je potpuno logičan...

Nedugo pošto se superfinale završilo iz Bokine svlačionice začule su se mračne vesti - Fernandu Gagu je ponovo stradala Ahilova tetiva! Treći put u poslednje tri godine. 

Prema još nepotvrđenim informacijama, pred Gagom je pauza između četiri i šest meseci. Podsetimo, od septembra 2015. do oktobra 2016. imao je samo tri meseca akcije, u kojima je uglavnom samo trenirao, zbog toga što mu je dva puta otišla Ahilova tetiva. Prvo je pauzirao 135 dana, a onda kada je izgledalo da se oporavio – još 186 dana. Ukupno je u tom periodu propustio čak 30 klupskih utakmica! 

Gotovo nestvarno zvuči, ali kada je uspeo da se sastavi i vrati fudbalu, stradali su mu prednji ukršteni ligamenti. Bilo je to na prvoj reprezentativnoj utakmici za Argentinu posle 2015. godine. Bilo je to u meču kvalifikacija za Mundijal protiv Perua, kada je posle jednog lošeg dodavanja iskrenuo nogu i pao kao pokošen. Dok je urlao od bolova, Gago je od lekara tražio da mu namesti nogu i pusti ga da se vrati u igru, pošto je Argentina tada bila u nezavidnom položaju i na pragu neodlaska na najveću svetsku fudbalsku smotru.

Posle te povrede u oktobru, na teren se vratio u junu, nakon čega je pretrpeo povredu butnog mišića i van terena bio mesec i po dana, a onda ga je zadesilo ono sinoć.

Gago je tokom cele karijere više bio poznat po teškim povredama, nego po utakmicama koje je odigrao, iako je svojevremeno važio za pravo fudbalsko čudo. Ali, život mu nije dozvolio da to pokaže na delu. Sinoć mu je oduzeo i titulu i još bar četiri meseca karijere.

Kakav peh za idola Bombonjere...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar