ЕП: Освета или нова пацка за Србију?!

И поред пораза од Русије, изабранице Љубомира Обрадовића могу до полуфинала, али за то је неопходна победа против увек неугодних Црногорки.

Остали спортови 10.12.2018 | 18:15
ЕП: Освета или нова пацка за Србију?!
Олимпијске шампионке из Рија Рускиње биле су прејаке за српске рукометашице, али и на том мечу видело се да су изабранице Љубомира Обрадовића сазреле, да су кадре да се носе са најбољим селекцијама Старог континента. И поред пораза на старту друге рунде Европског првенства, Србија има шансе за полуфинале. За то су неопходне победе у преостала два кола у Нанту против Црне Горе и домаћина Француске.

Прошле године на Светском првенству у Немачкој, наше рукометашице су биле одличне у првој рунди, биле су лидери, али су онда налетеле на расположене Црногорке у осмини финала које су успела да победе са 31:29 у првој нокаут фази. Годину дана касније, опет ће да ударе некадашња “два ока у глави”.

“Рекао сам девојкама, имамо 24 сата да се радујемо, имамо 24 часа да тугујемо, али следи нови меч и дац́емо све од себе против Црне Горе. Биц́е то комшијски дерби, меч престижа”, рекао је селектор Србије Обрадовић после пораза од Русије у недељу.

Мотив сигурно неће недостајати Србији, која има реалније шансе за полуфинале од Црне Горе, која је у првој рунди поражена у “групи смрти” од Русија и Француске, али је победила Шведску на старту друге фазе шампионата. Обе репрезентације имају по два бода. Катарина Крпеж Шлезак, капитен Србије, и даље је најефикаснија играчица шампионата са 33 гола. У самом врху листе стрелаца налазе се две Црногорке од којих ће нам претити највећа опасност, младог левог бека Будућности Ђурђине Јауковић и искусног десног крила Јованке Радичевић, саиграчице Андрее Лекић и Драгане Цвијић из ЋСМ Букурешта. Оне су постигле 24, односно 23 гола.

“Очекујем тежи сусрет него прошле године на Светског првенству. Србија сада игра много боље, моје саиграчице у клубу Лекићева и Цвијићева су у бољој форми него прошле године. Одбрана је кључ. Морамо да зауставимо бекове Србије. Фаворити смо на папиру, али то морамо да покажемо на терену”, каже Радичевићева.

Осим ударног тандем опасна је и Мајда Мехмедовић која се 20 пута уписала у листу стрелаца. ИскуснаКатарина Булатовић није у форми у Француској, али се ради о сјајном шутеру који може сваки час да заблиста. Осим тог болног пораза са СП прошле године летос су Српкиње убедљиво поражене од Црногорки са 36:22 на Медитеранским играма.

У првом мечу дана у другом колу Групе 1 у Нанту Русија не би требало да има проблема против скромне Данске. Олимпијске шампионке би евентуалном победом осигурале пласман у полуфиналу у париском Берсију. Рускиње су, уз Холанђанке, највише показале досад па се црно пише Скандинавкама.

ЕП ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ (ФРАНЦУСКА) – ДРУГА ФАЗА, 2. КОЛО

ГРУПА 1 (НАНТ)

Недеља

Шведска – Француска 21:21

Понедељак

18.00: Данска - Русија 
21.00: Србија - Црна Гора 

ГРУПА 2 (НАНСИ)

Недеља

Мађарска – Немачка 26:25

Уторак

18.00: Шпанија - Румунија  
21.00 Холандија - Норвешка 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар