EP: Osveta ili nova packa za Srbiju?!

I pored poraza od Rusije, izabranice Ljubomira Obradovića mogu do polufinala, ali za to je neophodna pobeda protiv uvek neugodnih Crnogorki.

Ostali sportovi 10.12.2018 | 18:15
EP: Osveta ili nova packa za Srbiju?!
Olimpijske šampionke iz Rija Ruskinje bile su prejake za srpske rukometašice, ali i na tom meču videlo se da su izabranice Ljubomira Obradovića sazrele, da su kadre da se nose sa najboljim selekcijama Starog kontinenta. I pored poraza na startu druge runde Evropskog prvenstva, Srbija ima šanse za polufinale. Za to su neophodne pobede u preostala dva kola u Nantu protiv Crne Gore i domaćina Francuske.

Prošle godine na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, naše rukometašice su bile odlične u prvoj rundi, bile su lideri, ali su onda naletele na raspoložene Crnogorke u osmini finala koje su uspela da pobede sa 31:29 u prvoj nokaut fazi. Godinu dana kasnije, opet će da udare nekadašnja “dva oka u glavi”.

“Rekao sam devojkama, imamo 24 sata da se radujemo, imamo 24 časa da tugujemo, ali sledi novi meč i daćemo sve od sebe protiv Crne Gore. Biće to komšijski derbi, meč prestiža”, rekao je selektor Srbije Obradović posle poraza od Rusije u nedelju.

Motiv sigurno neće nedostajati Srbiji, koja ima realnije šanse za polufinale od Crne Gore, koja je u prvoj rundi poražena u “grupi smrti” od Rusija i Francuske, ali je pobedila Švedsku na startu druge faze šampionata. Obe reprezentacije imaju po dva boda. Katarina Krpež Šlezak, kapiten Srbije, i dalje je najefikasnija igračica šampionata sa 33 gola. U samom vrhu liste strelaca nalaze se dve Crnogorke od kojih će nam pretiti najveća opasnost, mladog levog beka Budućnosti Đurđine Jauković i iskusnog desnog krila Jovanke Radičević, saigračice Andree Lekić i Dragane Cvijić iz ĆSM Bukurešta. One su postigle 24, odnosno 23 gola.

“Očekujem teži susret nego prošle godine na Svetskog prvenstvu. Srbija sada igra mnogo bolje, moje saigračice u klubu Lekićeva i Cvijićeva su u boljoj formi nego prošle godine. Odbrana je ključ. Moramo da zaustavimo bekove Srbije. Favoriti smo na papiru, ali to moramo da pokažemo na terenu”, kaže Radičevićeva.

Osim udarnog tandem opasna je i Majda Mehmedović koja se 20 puta upisala u listu strelaca. IskusnaKatarina Bulatović nije u formi u Francuskoj, ali se radi o sjajnom šuteru koji može svaki čas da zablista. Osim tog bolnog poraza sa SP prošle godine letos su Srpkinje ubedljivo poražene od Crnogorki sa 36:22 na Mediteranskim igrama.

U prvom meču dana u drugom kolu Grupe 1 u Nantu Rusija ne bi trebalo da ima problema protiv skromne Danske. Olimpijske šampionke bi eventualnom pobedom osigurale plasman u polufinalu u pariskom Bersiju. Ruskinje su, uz Holanđanke, najviše pokazale dosad pa se crno piše Skandinavkama.

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) – DRUGA FAZA, 2. KOLO

GRUPA 1 (NANT)

Nedelja

Švedska – Francuska 21:21

Ponedeljak

18.00: Danska - Rusija 
21.00: Srbija - Crna Gora 

GRUPA 2 (NANSI)

Nedelja

Mađarska – Nemačka 26:25

Utorak

18.00: Španija - Rumunija  
21.00 Holandija - Norveška 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar