Рикардо Гомеш сам против себе и против Уроша Ђурђевића!

Партизанов шпиц има најбољу календарску годину у каријери!

Фудбал 11.12.2018 | 23:45
Рикардо Гомеш сам против себе и против Уроша Ђурђевића!
Бољи него икад пре. Буде ли наставио да тресе мреже као досад, под условом да не буде продат под образложењем „клуб живи од трансфера најбољих играча“, Рикардо Гомеш ће пообарати све личне рекорде у каријери. Нападач са Зеленортских Острва је у недељу вече постигао два гола на Бањици потврдивши да је у сјајној форми, о чему најбоље сведоче бројке.

Матиравши голмана Рада Душана Марковића, Партизанов шпиц је претекао Ел Фарду Бена из Црвена звезде и избио на треће место листе стрелаца Суперлиге. Засад на конту има десет прецизних хитаца, један мање одЕрмина Хаскића из нишког Радничког, два је у заостатку са Алексом Вукановићем из Напретка. У перспективи могао би да се бори за Златну копачку овдашњег првенства, чији је власник пре две сезоне, такође, био нападач из Хумске, Урош Ђурђевић.

Још је битније за црно-беле што је Гомеш успео у последњиих месец и кусур дана да поправи реализацију и постане човек који решава такозване „мале утакмице“. То није био случај с почетка сезоне, као да је био инспиративњији у дуелима са великим тимовима, попут Бешикташа или Црвене звезде, међутим, за саставЗорана Мирковића посебно је важно што је добио човека способног да откључава браве ривала. Од 4. новембра до данас постигао је седам голова (Војводини, Раднику и Земуну по један, а Динаму и Раду дуплу порцију), с тим да је чак четири пута у ових мало јаче од месец дана био човек који „отвара“ утакмицу, његовим голом Парни ваљак крчи пут ка победи. Укупно шест таквих дела има Рикардо, по чему је изједначен са већ поменутим Вукановићем, а обојицу их „шије“ Радничков центарфор Хаскић.

„Срећни смо што смо однели три бода са Бањице, а потом и што сам се двапут уписао у листу стрелаца. Можда смо могли и више, постојале су шансе и за мој хет-трик, али добро је и овако. Важна је победа. Већ сам рекао да ми голови представљају сатисфакцију кад мој тим побеђује и зато задовољни завршавамо утакмицу са Радом. Остаје нам још једна, код куће против Мачве, надамо се да ћемо поновити овакву игру и опет обрадовати навијаче. Задржали смо „нулу“ у одбрани и још једном показали да имамо одличну дефанзиву“, сумирао је утиске после гостовања у Црнотравској Рикардо Гомеш.

Током 2018. Партизанов шпиц се потписао се испод 34 поготка. У пролећном делу сезоне, док је носио дрес Насионала, био је прецизан 17 пута у Другој лиги Португала, потом је прешао у Хумску и дао десет суперлигашких и још четири гола у квалификацијама за Лигу Европе, а биланс је подебљао са три егзекуције за репрезентацију Зеленортских Острва у квалификацијама за Куп афричких нација. Ове бројке значе да Рикардоигра најбољи фудбал у каријери, да му је ова година најплодоснија, јер никад раније није био овако ефикасан.

Под условом да остане на Топчидерксом брду – а уговор га веже до јуна 2021. године – биће у прилици да се бори сам са собом кад је у питању број голова у такмичарској сезони. Засад је на коти 14, међутим, ваља знати да је лане, у дресу Насионала, до ове граничне тачке дао само пет голова у првенству и два у Купу Португала. Дакле, убрзава на пролеће. Буде ли заиста тако, имаће шансу не само да поправи свој рекорд (24), за шта му недостаје десет хитаца, већ и да постане најефикасњи фудбалер Партизана у последњој деценији. Е, ту ће морати да буде далеко продуктивнији, јер је Урош Ђурђевић у сезони 2016/17 границу поставио на 28 (24 у лиги, четири у Купу Србије). Задатак изазован и тежак, услед сазнања да ће на пролеће Партизан одиграти „само“ 16 суперлигашких, најмање једну, а највише четири утакмице у Купу Србије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар