Rikardo Gomeš sam protiv sebe i protiv Uroša Đurđevića!

Partizanov špic ima najbolju kalendarsku godinu u karijeri!

Fudbal 11.12.2018 | 23:45
Rikardo Gomeš sam protiv sebe i protiv Uroša Đurđevića!
Bolji nego ikad pre. Bude li nastavio da trese mreže kao dosad, pod uslovom da ne bude prodat pod obrazloženjem „klub živi od transfera najboljih igrača“, Rikardo Gomeš će poobarati sve lične rekorde u karijeri. Napadač sa Zelenortskih Ostrva je u nedelju veče postigao dva gola na Banjici potvrdivši da je u sjajnoj formi, o čemu najbolje svedoče brojke.

Matiravši golmana Rada Dušana Markovića, Partizanov špic je pretekao El Fardu Bena iz Crvena zvezde i izbio na treće mesto liste strelaca Superlige. Zasad na kontu ima deset preciznih hitaca, jedan manje odErmina Haskića iz niškog Radničkog, dva je u zaostatku sa Aleksom Vukanovićem iz Napretka. U perspektivi mogao bi da se bori za Zlatnu kopačku ovdašnjeg prvenstva, čiji je vlasnik pre dve sezone, takođe, bio napadač iz Humske, Uroš Đurđević.

Još je bitnije za crno-bele što je Gomeš uspeo u poslednjiih mesec i kusur dana da popravi realizaciju i postane čovek koji rešava takozvane „male utakmice“. To nije bio slučaj s početka sezone, kao da je bio inspirativnjiji u duelima sa velikim timovima, poput Bešiktaša ili Crvene zvezde, međutim, za sastavZorana Mirkovića posebno je važno što je dobio čoveka sposobnog da otključava brave rivala. Od 4. novembra do danas postigao je sedam golova (Vojvodini, Radniku i Zemunu po jedan, a Dinamu i Radu duplu porciju), s tim da je čak četiri puta u ovih malo jače od mesec dana bio čovek koji „otvara“ utakmicu, njegovim golom Parni valjak krči put ka pobedi. Ukupno šest takvih dela ima Rikardo, po čemu je izjednačen sa već pomenutim Vukanovićem, a obojicu ih „šije“ Radničkov centarfor Haskić.

„Srećni smo što smo odneli tri boda sa Banjice, a potom i što sam se dvaput upisao u listu strelaca. Možda smo mogli i više, postojale su šanse i za moj het-trik, ali dobro je i ovako. Važna je pobeda. Već sam rekao da mi golovi predstavljaju satisfakciju kad moj tim pobeđuje i zato zadovoljni završavamo utakmicu sa Radom. Ostaje nam još jedna, kod kuće protiv Mačve, nadamo se da ćemo ponoviti ovakvu igru i opet obradovati navijače. Zadržali smo „nulu“ u odbrani i još jednom pokazali da imamo odličnu defanzivu“, sumirao je utiske posle gostovanja u Crnotravskoj Rikardo Gomeš.

Tokom 2018. Partizanov špic se potpisao se ispod 34 pogotka. U prolećnom delu sezone, dok je nosio dres Nasionala, bio je precizan 17 puta u Drugoj ligi Portugala, potom je prešao u Humsku i dao deset superligaških i još četiri gola u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a bilans je podebljao sa tri egzekucije za reprezentaciju Zelenortskih Ostrva u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija. Ove brojke znače da Rikardoigra najbolji fudbal u karijeri, da mu je ova godina najplodosnija, jer nikad ranije nije bio ovako efikasan.

Pod uslovom da ostane na Topčiderksom brdu – a ugovor ga veže do juna 2021. godine – biće u prilici da se bori sam sa sobom kad je u pitanju broj golova u takmičarskoj sezoni. Zasad je na koti 14, međutim, valja znati da je lane, u dresu Nasionala, do ove granične tačke dao samo pet golova u prvenstvu i dva u Kupu Portugala. Dakle, ubrzava na proleće. Bude li zaista tako, imaće šansu ne samo da popravi svoj rekord (24), za šta mu nedostaje deset hitaca, već i da postane najefikasnji fudbaler Partizana u poslednjoj deceniji. E, tu će morati da bude daleko produktivniji, jer je Uroš Đurđević u sezoni 2016/17 granicu postavio na 28 (24 u ligi, četiri u Kupu Srbije). Zadatak izazovan i težak, usled saznanja da će na proleće Partizan odigrati „samo“ 16 superligaških, najmanje jednu, a najviše četiri utakmice u Kupu Srbije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar