Клоп: Уз дужно поштовање према Звезди...

. . . има бољих екипа у Премијер лиги! Јирген Клоп, менаџер фудбалера Ливерпула, пред дуел са Наполијем у Лиги шампиона говорио је и о Црвеној звезди.

Фудбал 10.12.2018 | 18:00
Клоп: Уз дужно поштовање према Звезди...
Ливерпул се после три везана неуспеха међу којима је и пораз у Београду са 2:0 нашао у проблему у групи Ц, па ће у последњем колу морати да победи Наполитанце ако жели да прође у осмину финала.

"Црвенима" одговара тријумф са 1:0, али ако екипа Карла Анчелотија постигне погодак на "Енфилду", можда ни тријумф не буде довољан јер, у том случају, мора да буде са два и више голова разлике.

Ливерпул ипак има самопоуздања јер је преузео прво место у Премијер лиги од Манчестер ситија за викенд, али Немац истиче да сви морају да буду опрезни.

"Били смо пуни самопоуздања и пре других утакмица – пре Наполија, а посебно пре дуела у Београду, па није помогло. Морамо да будемо спремни за велики задатак, Наполи је направио одличан посао прошле године са Маурициом Саријем, после којег су довели искусног стручњака Анчелотија", рекао је Клоп.

Новинаре је занимало да ли је теже сачувати мрежу у Премијер лиги или Лиги шампиона.

"Ако сада кажем да је то квалитет Лиге шампиона, то је само половина истине. Мислим да у Премијер лиги има неколико тимова који су јачи од, на пример, уз моје дужно поштовање, Црвене звезде. Постигли су два гола против нас, заслужили су их то вече. Тако да је то до такмичења. Увек се трудимо да се бранимо на најбољи могући начин, али квалитет противничког састава не сме да се игнорише. Ако се сетите утакмице које је Наполи одиграо против нас, било је потпуно супротно од бриљантног са наше стране, али су они наставили да нападају и желели победу до последње секунде. Реми им није био у мислима, желели су да победе. Можда би у некој другој утакмици, неки други тим прихватио реми, али они нису. Све је до квалитета противника, то је сигурно".

Навео је и да су "црвено-бели" имали много већи утицај на развој дешавања у "групи смрти", иако многи нису тако мислили на почетку такмичења.

"Морамо бити срећни због шанси које и даље имамо. Ако вам неко да шансу, на вама је да је искористите, то је управо оно што ћемо покушати да учинимо. Са те стране гледишта је све добро. Чак је и Црвена звезда играла другачију улогу у групи него што је вероватно велики број људи очекивао – били су веома добри. То је група, тако стоје ствари, имамо шансу и урадићемо све да је искористимо", закључио је Клоп.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар