Леонардо: Златан не долази у Милан!

Спортски директор Милана, Леонардо, поручио је да неће бити ништа од повратка шведског нападача Златана Ибрахимовића на "Сан Сиро".  "Готово, готово", па - ништа! Златан Ибрахимовић на крају саге се НЕ ВРАЋА у Милан.  Милан дигао руке од Златана, Сеск можда у јануару! Сад је дефинитивно!

Фудбал 10.12.2018 | 20:50
Леонардо: Златан не долази у Милан!
Недељама уназад се спекулисало да ће се искусни нападач вратити у редове росо-нета за које је играо у периоду од 2010. до 2012. године.

Међутим, Леонардо је коначно после ремија са Торином (0:0) отклонио све дилеме.

"Ибрахимовић неће доћи. Од поичетка нам је говорио да ако буде задовољан условима у Лос Анђелесу да ће тамо остати. Отуда је јасно да неће доћи код нас. Дао би нам додатну снагу, али то није сада могуће. Говоримо о екипи која је четврта и не треба заборавити кроз какве смо тешкоће прошли. Сва та правила од финансијском фер плеју су постали права загонетка, тешко је све разумети, чекамо да видимо шта ће бити. Са појачањима у вези и нападу тим би био знатно јачи", рекао је Леонардо.

Постоји опција да се на зиму у Милан прсели Сеск Фабрегас.

"Проучавамо ситуацију. Причали смо о томе, чекамо да видимо шта ће бити. Што се тиче Лукаса Пакете, он ће бити значајно појачање. О њему сам причао и раније. Ако нам се опораве сви играчи, имаћемо додатних алтернатива", додао је Леонардо, који је рекао и да је што се тиче тренера Ђенара Гатуза све чисто и да он нормално наставља да ради свој посао.

Милан је из Фламенга довео младог Бразилца Лукаса Пакету, који ће у понедељак обавити лекарске прегледе и од јануара имати право да заигра у црвено-црном дресу.

Леонардо је признао да постоји могућност да из Челсија стигне Сеск Фабрегас (31), који је ове сезоне у другом плану код тренера Мауриција Сарија.

Оно о чему се последњих дана, сада је добило потврду из врха Милана – Златан Ибрахимовић се неће враћати на Сан Сиро ове зиме.

Преговори са Ибрахимовићем ишли су правим током, чак је све наговештавало да само дани деле две стране од озваничења сарадње, пошто је Златан у Истанбулу спремно чекао крај преговора, али све је у међувремену пало у воду. Потврда је стигла из врха Милана, тачније од директора Леонарда.

“Ибрахимовић се неће враћати у Милан“, рекао је Леонардо италијанском Скају и наставио:

“Дао је реч Галаксију да ће обновити уговор. Стварно смо размишљали о томе да га вратимо и била је то најозбиљнија мисао, али када нам је рекао да је дао реч челници Галаксија, одлучили смо да прекинемо разговоре“.

Галакси ових дана ради све како би задржао Ибрахимовића. Он ће ускоро постати „десигнатед плаyер“ и његов тренутни уговор од 1.500.000 долара неће улазити у оквире клупског буџета. То значи да би могао да добије много већу плату него досад. Како ће, примера ради, Ђовани дос Сантос са платом од 6.000.000 долара отићи ускоро, врло је вероватно да ће Златан добити увећање примања.

Оно о чему се такође доста причало јесте одлука Златанове жене да не напушта Лос Анђелес, те да је хтела да задржи и децу у случају да је Швеђанин прихватио понуду Милана.

Док је посао са Ибрахимовићем пропала прича, Милан ужурбано ради на проналаску добитне формуле за трансфер Сеска Фабрегаса из Чеслија.

“Тренутно разматрамо ситуацију, гледамо какве су нам могућности, али не идемо главом кроуз зид“, каже Леонардо.

Фабрегасу на лето истиче уговор са Челсијем, а иако је у једном тренутку изгледало да ће отићи са Стамфорд Бриџа, недавна изјава Мауриција Саријапотпуно је окренула ситуацију. Италијан жели да задржи Фабрегаса, као иДавида Луиза по сваку цену, због чега сада мора да издејствује позитиван одговор од клупске управе.

У Милану схватају да су на тешком путу, а велики проблем представља и потенцијално кршење финансијског фер-плеја. Подсетимо, клуб је био избачен из Лиге Европе због многобројних финансијских пропуста и налазио се на ивици провалије, али је доласком америчког инвестиционог фонда Елиот пожар угашен. Леонардо опомиње да је стање и даље критично...

“Могли бисмо да истрпимо санкције уколико се будемо играли, видећемо шта ће се десити. Тренутно нам је стање на рачуну врло негативно. Опет, морамо нешто да урадимо на тржишту, али ићи ћемо полако. Због финансијског фер-плеја ограничени смо и не можемо да завршимо мозаик. Морамо да будемо стрпљиви и паметни. Власници желе да инвестирају, али само без журбе“, опомиње Леонардо, после чега је потврдио долазак Лукаса Пакете, који би требало данас и званично да потпише уговор са Миланом.

Миланов спас у овом тренутку били би трансфери без обештећења. Али, до тога морају да чекају лето...

Фото: Реутерс

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар