Leonardo: Zlatan ne dolazi u Milan!

Sportski direktor Milana, Leonardo, poručio je da neće biti ništa od povratka švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića na "San Siro".  "Gotovo, gotovo", pa - ništa! Zlatan Ibrahimović na kraju sage se NE VRAĆA u Milan.  Milan digao ruke od Zlatana, Sesk možda u januaru! Sad je definitivno!

Fudbal 10.12.2018 | 20:50
Leonardo: Zlatan ne dolazi u Milan!
Nedeljama unazad se spekulisalo da će se iskusni napadač vratiti u redove roso-neta za koje je igrao u periodu od 2010. do 2012. godine.

Međutim, Leonardo je konačno posle remija sa Torinom (0:0) otklonio sve dileme.

"Ibrahimović neće doći. Od poičetka nam je govorio da ako bude zadovoljan uslovima u Los Anđelesu da će tamo ostati. Otuda je jasno da neće doći kod nas. Dao bi nam dodatnu snagu, ali to nije sada moguće. Govorimo o ekipi koja je četvrta i ne treba zaboraviti kroz kakve smo teškoće prošli. Sva ta pravila od finansijskom fer pleju su postali prava zagonetka, teško je sve razumeti, čekamo da vidimo šta će biti. Sa pojačanjima u vezi i napadu tim bi bio znatno jači", rekao je Leonardo.

Postoji opcija da se na zimu u Milan prseli Sesk Fabregas.

"Proučavamo situaciju. Pričali smo o tome, čekamo da vidimo šta će biti. Što se tiče Lukasa Pakete, on će biti značajno pojačanje. O njemu sam pričao i ranije. Ako nam se oporave svi igrači, imaćemo dodatnih alternativa", dodao je Leonardo, koji je rekao i da je što se tiče trenera Đenara Gatuza sve čisto i da on normalno nastavlja da radi svoj posao.

Milan je iz Flamenga doveo mladog Brazilca Lukasa Paketu, koji će u ponedeljak obaviti lekarske preglede i od januara imati pravo da zaigra u crveno-crnom dresu.

Leonardo je priznao da postoji mogućnost da iz Čelsija stigne Sesk Fabregas (31), koji je ove sezone u drugom planu kod trenera Mauricija Sarija.

Ono o čemu se poslednjih dana, sada je dobilo potvrdu iz vrha Milana – Zlatan Ibrahimović se neće vraćati na San Siro ove zime.

Pregovori sa Ibrahimovićem išli su pravim tokom, čak je sve nagoveštavalo da samo dani dele dve strane od ozvaničenja saradnje, pošto je Zlatan u Istanbulu spremno čekao kraj pregovora, ali sve je u međuvremenu palo u vodu. Potvrda je stigla iz vrha Milana, tačnije od direktora Leonarda.

“Ibrahimović se neće vraćati u Milan“, rekao je Leonardo italijanskom Skaju i nastavio:

“Dao je reč Galaksiju da će obnoviti ugovor. Stvarno smo razmišljali o tome da ga vratimo i bila je to najozbiljnija misao, ali kada nam je rekao da je dao reč čelnici Galaksija, odlučili smo da prekinemo razgovore“.

Galaksi ovih dana radi sve kako bi zadržao Ibrahimovića. On će uskoro postati „designated player“ i njegov trenutni ugovor od 1.500.000 dolara neće ulaziti u okvire klupskog budžeta. To znači da bi mogao da dobije mnogo veću platu nego dosad. Kako će, primera radi, Đovani dos Santos sa platom od 6.000.000 dolara otići uskoro, vrlo je verovatno da će Zlatan dobiti uvećanje primanja.

Ono o čemu se takođe dosta pričalo jeste odluka Zlatanove žene da ne napušta Los Anđeles, te da je htela da zadrži i decu u slučaju da je Šveđanin prihvatio ponudu Milana.

Dok je posao sa Ibrahimovićem propala priča, Milan užurbano radi na pronalasku dobitne formule za transfer Seska Fabregasa iz Česlija.

“Trenutno razmatramo situaciju, gledamo kakve su nam mogućnosti, ali ne idemo glavom krouz zid“, kaže Leonardo.

Fabregasu na leto ističe ugovor sa Čelsijem, a iako je u jednom trenutku izgledalo da će otići sa Stamford Bridža, nedavna izjava Mauricija Sarijapotpuno je okrenula situaciju. Italijan želi da zadrži Fabregasa, kao iDavida Luiza po svaku cenu, zbog čega sada mora da izdejstvuje pozitivan odgovor od klupske uprave.

U Milanu shvataju da su na teškom putu, a veliki problem predstavlja i potencijalno kršenje finansijskog fer-pleja. Podsetimo, klub je bio izbačen iz Lige Evrope zbog mnogobrojnih finansijskih propusta i nalazio se na ivici provalije, ali je dolaskom američkog investicionog fonda Eliot požar ugašen. Leonardo opominje da je stanje i dalje kritično...

“Mogli bismo da istrpimo sankcije ukoliko se budemo igrali, videćemo šta će se desiti. Trenutno nam je stanje na računu vrlo negativno. Opet, moramo nešto da uradimo na tržištu, ali ići ćemo polako. Zbog finansijskog fer-pleja ograničeni smo i ne možemo da završimo mozaik. Moramo da budemo strpljivi i pametni. Vlasnici žele da investiraju, ali samo bez žurbe“, opominje Leonardo, posle čega je potvrdio dolazak Lukasa Pakete, koji bi trebalo danas i zvanično da potpiše ugovor sa Milanom.

Milanov spas u ovom trenutku bili bi transferi bez obeštećenja. Ali, do toga moraju da čekaju leto...

Foto: Reuters

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar