Прича: "Ел Апаче" ускоро завршава каријеру!

Фудбалер Боке Јуниорс, Карлос Тевес, није успео да с Боком освоји Копа Либертадорес и постоји велика шанса да се ускоро пензионише.

Фудбал 11.12.2018 | 23:00
Прича: "Ел Апаче" ускоро завршава каријеру!
Сјајни нападач је уочи финала најавио да би током 2019. године могао да се пензионише, а није успео да тријумфује у великом такмичењу и тиме украси завршетак једне илустративне каријере.

Тевез, који је одрастао као велики навијач Боке, меч у Мадриду је преседео на клупи за резервне играче.

"Не мислим да је за мене остало шта да освојим после Купа Либертадорес", рекао је Тевез, најавивши тако могућност да окачи копачке о клин. 

Уствари, то је само савршено затворен круг за сјајног нападача, који је свој велики фудбалски успон почео управо у Боки Јуниорс када је са њом освојио Куп Либертадорес и Интерконтинентални куп 2003. пре него што се отиснуо у Бразил, где је играо за Коринтијанс. 

После четири године у Боки, одлазак у Коринтијанс није му донео много тога, ако се изузме освајање титуле првака Бразила 2005. Није се ту много задржао, зов Европе, или тачније Енглеске био је јачи, па је под необичним околностима прешао у Вест Хем. 

Тај трансфер је дошао чак и до суда због нејасноћа око тога ко је све био власник његовог уговора. Једну сезону је одиграо на "Аптон парку" а онда га је Алекс Фергусон довео у Манчестер јујантед.

Био је то почетак његовог манчестерског сна. После две године у Јунајтеду и освојене титуле у Лиги шампиона, те ФИФА Светског клупског купа, две Премијер лиге и два куп трофеја, изненадио је све преласком у комшијски Манчестер сити. Његов прелазак унео је велику дозу тензија између два клуба. 

Четири године је провео у Ситију, од 2008. до 2012. и тамо је освојио ФА куп и титулу у Премијер лиги, али је после инцидента са тренером Робертом Манчинијем, када је одбио да уђе са клупе, прешао у редове Јувентуса. 

И тамо је Тевез блистао, узео је две титуле, Куп Италије и Суперкуп и показао да за њега нема проблема где год да игра. Довољно да се 2015. године опет врати коренима, Боки Јуниорс и исте године освоји титулу првака Аргентине. 

Могао је слободно да крајем децембра 2016. оде у Кину, у Шангај. Тамо је за годину дана добио плату од 41 милиона долара, што је била незапамћена сума до тада, а онда да се опет вратио Боки где му је срце одувек и било. 

У Купу Либертадорес је ове године играо на девет утакмица, постигао је три гола. Сматрали су га душом тима и предводником генерације. Штета је што га последње три године није било у репрезентацији за коју је на 76 утакмица постигао 13 голова. 

Како год било "Ел Апаче", како га зову у свету фудбала, оставио је огроман траг. И сад може мирно да ужива у плодовима свог рада, али свакако да би више волео да је његова Бока освојила пехар на крају.

КАРЛОС ТЕВЕЗ

Датум рођења: 05.02.1984.

Место рођења: Буенос Ајрес

Клубови: Бока Јуниорс (три пута), Коринтијанс, Вест Хем, Манчестер јунајтед, Манчестер сити, Јувентус, Шангај

Укупно трофеја: 20

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар