Priča: "El Apače" uskoro završava karijeru!

Fudbaler Boke Juniors, Karlos Teves, nije uspeo da s Bokom osvoji Kopa Libertadores i postoji velika šansa da se uskoro penzioniše.

Fudbal 11.12.2018 | 23:00
Priča: "El Apače" uskoro završava karijeru!
Sjajni napadač je uoči finala najavio da bi tokom 2019. godine mogao da se penzioniše, a nije uspeo da trijumfuje u velikom takmičenju i time ukrasi završetak jedne ilustrativne karijere.

Tevez, koji je odrastao kao veliki navijač Boke, meč u Madridu je presedeo na klupi za rezervne igrače.

"Ne mislim da je za mene ostalo šta da osvojim posle Kupa Libertadores", rekao je Tevez, najavivši tako mogućnost da okači kopačke o klin. 

Ustvari, to je samo savršeno zatvoren krug za sjajnog napadača, koji je svoj veliki fudbalski uspon počeo upravo u Boki Juniors kada je sa njom osvojio Kup Libertadores i Interkontinentalni kup 2003. pre nego što se otisnuo u Brazil, gde je igrao za Korintijans. 

Posle četiri godine u Boki, odlazak u Korintijans nije mu doneo mnogo toga, ako se izuzme osvajanje titule prvaka Brazila 2005. Nije se tu mnogo zadržao, zov Evrope, ili tačnije Engleske bio je jači, pa je pod neobičnim okolnostima prešao u Vest Hem. 

Taj transfer je došao čak i do suda zbog nejasnoća oko toga ko je sve bio vlasnik njegovog ugovora. Jednu sezonu je odigrao na "Apton parku" a onda ga je Aleks Ferguson doveo u Mančester jujanted.

Bio je to početak njegovog mančesterskog sna. Posle dve godine u Junajtedu i osvojene titule u Ligi šampiona, te FIFA Svetskog klupskog kupa, dve Premijer lige i dva kup trofeja, iznenadio je sve prelaskom u komšijski Mančester siti. Njegov prelazak uneo je veliku dozu tenzija između dva kluba. 

Četiri godine je proveo u Sitiju, od 2008. do 2012. i tamo je osvojio FA kup i titulu u Premijer ligi, ali je posle incidenta sa trenerom Robertom Mančinijem, kada je odbio da uđe sa klupe, prešao u redove Juventusa. 

I tamo je Tevez blistao, uzeo je dve titule, Kup Italije i Superkup i pokazao da za njega nema problema gde god da igra. Dovoljno da se 2015. godine opet vrati korenima, Boki Juniors i iste godine osvoji titulu prvaka Argentine. 

Mogao je slobodno da krajem decembra 2016. ode u Kinu, u Šangaj. Tamo je za godinu dana dobio platu od 41 miliona dolara, što je bila nezapamćena suma do tada, a onda da se opet vratio Boki gde mu je srce oduvek i bilo. 

U Kupu Libertadores je ove godine igrao na devet utakmica, postigao je tri gola. Smatrali su ga dušom tima i predvodnikom generacije. Šteta je što ga poslednje tri godine nije bilo u reprezentaciji za koju je na 76 utakmica postigao 13 golova. 

Kako god bilo "El Apače", kako ga zovu u svetu fudbala, ostavio je ogroman trag. I sad može mirno da uživa u plodovima svog rada, ali svakako da bi više voleo da je njegova Boka osvojila pehar na kraju.

KARLOS TEVEZ

Datum rođenja: 05.02.1984.

Mesto rođenja: Buenos Ajres

Klubovi: Boka Juniors (tri puta), Korintijans, Vest Hem, Mančester junajted, Mančester siti, Juventus, Šangaj

Ukupno trofeja: 20

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar