Момак који је све ријешио!

Поредили га с Месијем, огроман таленат, вредан најбоље потрошених 300. 000 евра у историји Аргентине! Финале Копа Либертадорес је решио фудбалер Порта позајмљен Плејту. Актуелни уговор Хуану Кинтеру са овим аргентинским клубом истиче за 19 дана!

Фудбал 10.12.2018 | 11:15
Момак који је све ријешио!
Хуан Фернандо Кинтеро Паниаква. Није лако, али ће га запамтити. И навијачи Ривера. И навијачи Боке Јуниорс. И сви ми који смо гледали финале. Запамтиће га историја. Јесте на самом крају Гонзало Мартинез ставио тачку за победу од 3:1, али зна се који је био најважнији моменат у овом епском финалу.

Пријем у 109. минуту, шут из колена у стилу Зинедина Зидана и лопта од пречке у мрежу Боке, у срце Боке. Детаљ који ће се заувек памтити. Ово што смо гледали вечерас неће имати никада никакву репризу. Ни изблиза.

Ко је Хуан Кинтеро?

Ради се о Колумбијцу рођеном у Меделину пре 25 година. Чак на овој утакмици није био у првој постави, већ је ушао у игру у 58. минуту. Какав потез тренера Марсела Гаљарда! И не само што је Кинтеро измена, већ чак у правом смислу речи није играч Ривера! Он је тренутно на позајмици у овом клубу из Порта. Невероватно... С португалским тимом има уговор до 2021. године. Позајмица у Риверу му истиче 31. децембра 2018. године, али аргентински тим има опцију да га откупи.

Кинтеро је у Ривер Плејт стигао 24. јануара ове године. За ту позајмицу је Ривер платио 300.000 евра (негде се помиње и 450.000 евра, не прави велику разлику), а поменута откупна клаузула износи 5.000.000 евра. Зар се то сада доводи у питање? Ко зна како ће се његова каријера сада одвијати после ове историјске ноћи на Сантјаго Бернабеуу.

Каријеру је почео 2009. године у Енвигаду, касније је играо за Атлетико Насионал, Пескару, а 2013. године је стигао у Порто као велико појачање и као замена за Хамеса Родригеза.  Због своје висине од 169 центиметара, због тога што игра левом ногом и због његовог стила игре многи га пореде с Лионелом Месијем.

О томе колики је Кинтеро таленат довољно говори чињеница да је са 19 година дебитовао за репрезентацију Колумбије, 2012. године против Камеруна. Увек је пружао сјајне партије у репрезентацији Колумбије. Играо је за ту репрезентацију 2014. године у Бразилу и дао гол против Обале Слоноваче. Играо је за Кафетеросе и на Мондијалу у Русији, дао је гол против Јапана и тако постао први Колумбијац који је дао два гола на Светском првенству.

Да даје добре голове могли смо да се уверимо вечерас, а могли смо то да видимо и код поменутог гола Јапану. То дело је проглашено за други најбољи на целом Светском првенству у Русији одмах после оног савршеног ударца Бенџамина Павара.

Познат је по креативности и по плејмејкерским способностима. Добро контролише лопту, има добар ударац из прекида. Има ниско тежиште.

Каже да је инспирацију за фудбал тражио тако што је као клинац гледао Бразилца Ривалда како игра. Сада нам је све јасно.

Чешаће се она пречка до краја времена.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар