Momak koji je sve riješio!

Poredili ga s Mesijem, ogroman talenat, vredan najbolje potrošenih 300. 000 evra u istoriji Argentine! Finale Kopa Libertadores je rešio fudbaler Porta pozajmljen Plejtu. Aktuelni ugovor Huanu Kinteru sa ovim argentinskim klubom ističe za 19 dana!

Fudbal 10.12.2018 | 11:15
Momak koji je sve riješio!
Huan Fernando Kintero Paniakva. Nije lako, ali će ga zapamtiti. I navijači Rivera. I navijači Boke Juniors. I svi mi koji smo gledali finale. Zapamtiće ga istorija. Jeste na samom kraju Gonzalo Martinez stavio tačku za pobedu od 3:1, ali zna se koji je bio najvažniji momenat u ovom epskom finalu.

Prijem u 109. minutu, šut iz kolena u stilu Zinedina Zidana i lopta od prečke u mrežu Boke, u srce Boke. Detalj koji će se zauvek pamtiti. Ovo što smo gledali večeras neće imati nikada nikakvu reprizu. Ni izbliza.

Ko je Huan Kintero?

Radi se o Kolumbijcu rođenom u Medelinu pre 25 godina. Čak na ovoj utakmici nije bio u prvoj postavi, već je ušao u igru u 58. minutu. Kakav potez trenera Marsela Galjarda! I ne samo što je Kintero izmena, već čak u pravom smislu reči nije igrač Rivera! On je trenutno na pozajmici u ovom klubu iz Porta. Neverovatno... S portugalskim timom ima ugovor do 2021. godine. Pozajmica u Riveru mu ističe 31. decembra 2018. godine, ali argentinski tim ima opciju da ga otkupi.

Kintero je u River Plejt stigao 24. januara ove godine. Za tu pozajmicu je River platio 300.000 evra (negde se pominje i 450.000 evra, ne pravi veliku razliku), a pomenuta otkupna klauzula iznosi 5.000.000 evra. Zar se to sada dovodi u pitanje? Ko zna kako će se njegova karijera sada odvijati posle ove istorijske noći na Santjago Bernabeuu.

Karijeru je počeo 2009. godine u Envigadu, kasnije je igrao za Atletiko Nasional, Peskaru, a 2013. godine je stigao u Porto kao veliko pojačanje i kao zamena za Hamesa Rodrigeza.  Zbog svoje visine od 169 centimetara, zbog toga što igra levom nogom i zbog njegovog stila igre mnogi ga porede s Lionelom Mesijem.

O tome koliki je Kintero talenat dovoljno govori činjenica da je sa 19 godina debitovao za reprezentaciju Kolumbije, 2012. godine protiv Kameruna. Uvek je pružao sjajne partije u reprezentaciji Kolumbije. Igrao je za tu reprezentaciju 2014. godine u Brazilu i dao gol protiv Obale Slonovače. Igrao je za Kafeterose i na Mondijalu u Rusiji, dao je gol protiv Japana i tako postao prvi Kolumbijac koji je dao dva gola na Svetskom prvenstvu.

Da daje dobre golove mogli smo da se uverimo večeras, a mogli smo to da vidimo i kod pomenutog gola Japanu. To delo je proglašeno za drugi najbolji na celom Svetskom prvenstvu u Rusiji odmah posle onog savršenog udarca Bendžamina Pavara.

Poznat je po kreativnosti i po plejmejkerskim sposobnostima. Dobro kontroliše loptu, ima dobar udarac iz prekida. Ima nisko težište.

Kaže da je inspiraciju za fudbal tražio tako što je kao klinac gledao Brazilca Rivalda kako igra. Sada nam je sve jasno.

Češaće se ona prečka do kraja vremena.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar