ПЛ: "Вукови" у 94' до историјске побједе у Њукаслу!

Дохерти за победу Вулвса у Њукаслу.  У претпоследњем мечу 16. кола Премијер лиге фудбалери Вулверхемптона славили су као гости у Нујукаслу са 2:1.  Уследило је велико славље на "Сент Џејмсис парку" малобројних гостујућих навијача.  Дохерти бржи од пиштаљке! Вулвси победили Њукасл голом у 94. минуту.

Фудбал 10.12.2018 | 09:00
ПЛ: "Вукови" у 94' до историјске побједе у Њукаслу!
Био је то меч у којем су обе стране покушале да дођу до победе која би их погурала ка средини табеле, али Њукасл је поново разочарао пред својим навијачима.

Вулвси су први стигли до гола и то у 17. минуту преко Диога Жоте. Он је био на правом месту после центаршута Хелдера Косте са десне стране, није му било тешко да матира Мартина Дубравку.

Није се дуго чекало на изједначење. Само шест минута после гола гостију, затресла се и њихова мрежа. 

Слично водећем голу Вулвса, сада је Њукасл напао по десној страни, био је то одличан центаршут Саломона Рондона, а Ахозе Перез је био на правом месту, шутирао је главом за 1:1.. 

Њукасл је остао са десеторицом у 57. минуту. Због преоштрог старта судија Мајк Дин је у свлачионицу пре времена послао Де Андреа Једлина. 

Имао је гостујући тим велику шансу у 76. минуту, али је Раул Хименез погодио пречку. Пет минута касније опробао је шут и Мат Дохерти, али је Дубравка био сигуран. 

Ипак, Дохертију се указала прилика и у четвртом минуту надокнаде времена. Овог пута био је прецизан, донео је тако победу и велику радост гостима.

"Вукови" су у прошлом колу савладали Челси, а тај тријумф оверили су у недељу победом 2:1 на гостовању у Њукаслу, и то у судијској надокнади!

Домаћи фудбалери одолевали су са играчем мање све до 94. минута, а онда је Доерти после одбране сјајног голмана Дубравке, одбијену лопту главом послао у мрежу за историјски тријумф Вулверхемптона.

Готово 60 година, тачније од 1959 године, Вулверхемптон није победио на "Сент Џејмсис парку" у оквиру елитног ранга, тек једном, 2016. године учинио је то у Чемпионшипу.

Ове недеље "вукови" су срушили ту неугодну традицију искористивши грешке домаће одбране и чињеницу да су последњих пола сата играли са играчем више.

Вулверхемптон је стигао до вођства у 17. минуту послије центаршута Коште и ноншалантне реакције домаћег капитена, Ласела, који је дозволио да му Диого Жота дође иза леђа и рутински пошаље лопту у мрежу.

Ипак, само шест минута касније Њукасл је стигао до изненађења, стрелац је био Ајози Перез, али је све урадио Саломон Рондон.

Нападач из Венецуеле прво је погодио пречку из слободног ударца, а онда у натсавку акције покупио лопту и као на тацни послужио за Переза који главом матира Руи Патрисија.

Дуел на "Сент Џејмсису" спласнуо је све до завршнице, односно до тренутка када је Једлин направио глупост и изгубио лопту, а потом руком зауставио Жоту за директан црвени картон.

Након тога Вулверхемптон је кренуо у напад и имао сјајну шансе у 76. минуту, међутим, после ударца Хименеза испријечила се пречка, а пет минута касније и Дубравка, одбранивши покушај Доертија да погоди супротни угао.

Дуел ове двојице је ипак добио бек гостију, и то када су сви мислили да је меч готово.

Жота је повукао одличну контру у 94. минуту, након које је Дубравка уписао још једну одбрану, али на његову несрећу лопта се одбила до Доертија који ју мирно шаље у мрежу за победу 2:1.

Вулверхемптон је стигао до историјске побједе, али и нанио први домаћи пораз Рафи Бенитезу у дуелима са "новајлијама" у Премијер лиги, после 16 победа и шест ремија.

Чинило се да ће се недељни окршај премијерлигашког програма окончати ремијем, који би више задовољио госте него домаће, али је Вулверхемптон успео да искористи теренско преимутство и предност играча више да се докопа три важна бода - 2:1.

Показала је екипа Нуна Еспирита Санта да је упорност најважнија када желите нешто, а јунак, десни бек Метју Дохерти, побринуо се да три бода отпутују у предграђе Бирмингема. Сјајно је дефанзивац истрчао контру, испратио соло-продор данас феноменалног Диога Жоте и искоса са десне стране после одбитка матирао голмана домаћих Дубравку.

Била је то круна боље партије Вукова који су доминирали од 56. минута и искључења америчког дефанзивца Једлина.

У занимљивом дуелу гости су први повели и то у 17. минуту, након што је Диого Жота мајсторски спровео у мрежу центаршут Елдера Косте. Данас лоши и немоћни Њукасл узвратио је у 23. преко Ајозе Переза на центаршут Рондона, али је то било и све што су домаћини урадили на овом мечу.

Свраке и Рафа Бентиез су се превише бранили, а ако су то морали после искључења Једлина, нема оправдања за игру из првог дела када их је Вулверхемптон надиграо.

Друга везана победа лансирала је Вулвсе на сјајно десето место, док је Њукасл остао у доњем дому са само 13 бодова и сигурно га очекује тежак Божић. Ако ништа, његови навијачи су на то навикли.

РЕЗУЛТАТИ 16. КОЛА:

Њукасл - Вулверхемптон 1:2 (1:1)
/Перез 23 – Жота 17, Доерти 90+4/

понедељак:

Евертон - Вотфорд (21.00)

Одиграно у суботу:

Борнмут - Ливерпул 0:4 (0:1)
/Салах 25, 48, 77, Кук аг 68/

Арсенал - Хадерсфилд 1:0 (0:0)
/Тореира 82/ 

Барнли - Брајтон 1:0 (0:0)
/Тарковски 40/

Кардиф - Саутемптон 1:0 (0:0)
/Патерсон 74/

Манчестер јунајтед - Фулам 4:1 (3:0)
/Јанг 13, Мата 28, Лукаку 42, Рашфорд 82 - Камара 67п/

Вест Хем - Кристал Палас 3:2 (0:1)
/Снодграс 48, Чичарито 62, Андерсон 65 - Мекартур 6, Шлуп 76/

Челси - Манчестер сити 2:0 (1:0)
/Канте 40, Луиз 78/

Лестер - Тотенхем 0:2 (0:1)
/Сон 45+1, Али 58/

ТАБЕЛА: Ливерпул 42, Манчестер сити 41, Тотенхем 36, Челси 34, Арсенал 34, Манчестер јунајтед 26, Евертон (-1) 23, Борнмут 23, Лестер 22, Вулверхемптон 22, Брајтон 21, Вест Хем 21, Вотфорд (-1) 20, Вулверхемптон 22, Кардиф 14, Њукасл 13, Кристал Палас 12, Барнли 12, Хадерсфилд 10, Саутемптон 9, Фулам 9.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар