PL: "Vukovi" u 94' do istorijske pobjede u Njukaslu!

Doherti za pobedu Vulvsa u Njukaslu.  U pretposlednjem meču 16. kola Premijer lige fudbaleri Vulverhemptona slavili su kao gosti u Nujukaslu sa 2:1.  Usledilo je veliko slavlje na "Sent Džejmsis parku" malobrojnih gostujućih navijača.  Doherti brži od pištaljke! Vulvsi pobedili Njukasl golom u 94. minutu.

Fudbal 10.12.2018 | 09:00
PL: "Vukovi" u 94' do istorijske pobjede u Njukaslu!
Bio je to meč u kojem su obe strane pokušale da dođu do pobede koja bi ih pogurala ka sredini tabele, ali Njukasl je ponovo razočarao pred svojim navijačima.

Vulvsi su prvi stigli do gola i to u 17. minutu preko Dioga Žote. On je bio na pravom mestu posle centaršuta Heldera Koste sa desne strane, nije mu bilo teško da matira Martina Dubravku.

Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Samo šest minuta posle gola gostiju, zatresla se i njihova mreža. 

Slično vodećem golu Vulvsa, sada je Njukasl napao po desnoj strani, bio je to odličan centaršut Salomona Rondona, a Ahoze Perez je bio na pravom mestu, šutirao je glavom za 1:1.. 

Njukasl je ostao sa desetoricom u 57. minutu. Zbog preoštrog starta sudija Majk Din je u svlačionicu pre vremena poslao De Andrea Jedlina. 

Imao je gostujući tim veliku šansu u 76. minutu, ali je Raul Himenez pogodio prečku. Pet minuta kasnije oprobao je šut i Mat Doherti, ali je Dubravka bio siguran. 

Ipak, Dohertiju se ukazala prilika i u četvrtom minutu nadoknade vremena. Ovog puta bio je precizan, doneo je tako pobedu i veliku radost gostima.

"Vukovi" su u prošlom kolu savladali Čelsi, a taj trijumf overili su u nedelju pobedom 2:1 na gostovanju u Njukaslu, i to u sudijskoj nadoknadi!

Domaći fudbaleri odolevali su sa igračem manje sve do 94. minuta, a onda je Doerti posle odbrane sjajnog golmana Dubravke, odbijenu loptu glavom poslao u mrežu za istorijski trijumf Vulverhemptona.

Gotovo 60 godina, tačnije od 1959 godine, Vulverhempton nije pobedio na "Sent Džejmsis parku" u okviru elitnog ranga, tek jednom, 2016. godine učinio je to u Čempionšipu.

Ove nedelje "vukovi" su srušili tu neugodnu tradiciju iskoristivši greške domaće odbrane i činjenicu da su poslednjih pola sata igrali sa igračem više.

Vulverhempton je stigao do vođstva u 17. minutu poslije centaršuta Košte i nonšalantne reakcije domaćeg kapitena, Lasela, koji je dozvolio da mu Diogo Žota dođe iza leđa i rutinski pošalje loptu u mrežu.

Ipak, samo šest minuta kasnije Njukasl je stigao do iznenađenja, strelac je bio Ajozi Perez, ali je sve uradio Salomon Rondon.

Napadač iz Venecuele prvo je pogodio prečku iz slobodnog udarca, a onda u natsavku akcije pokupio loptu i kao na tacni poslužio za Pereza koji glavom matira Rui Patrisija.

Duel na "Sent Džejmsisu" splasnuo je sve do završnice, odnosno do trenutka kada je Jedlin napravio glupost i izgubio loptu, a potom rukom zaustavio Žotu za direktan crveni karton.

Nakon toga Vulverhempton je krenuo u napad i imao sjajnu šanse u 76. minutu, međutim, posle udarca Himeneza ispriječila se prečka, a pet minuta kasnije i Dubravka, odbranivši pokušaj Doertija da pogodi suprotni ugao.

Duel ove dvojice je ipak dobio bek gostiju, i to kada su svi mislili da je meč gotovo.

Žota je povukao odličnu kontru u 94. minutu, nakon koje je Dubravka upisao još jednu odbranu, ali na njegovu nesreću lopta se odbila do Doertija koji ju mirno šalje u mrežu za pobedu 2:1.

Vulverhempton je stigao do istorijske pobjede, ali i nanio prvi domaći poraz Rafi Benitezu u duelima sa "novajlijama" u Premijer ligi, posle 16 pobeda i šest remija.

Činilo se da će se nedeljni okršaj premijerligaškog programa okončati remijem, koji bi više zadovoljio goste nego domaće, ali je Vulverhempton uspeo da iskoristi terensko preimutstvo i prednost igrača više da se dokopa tri važna boda - 2:1.

Pokazala je ekipa Nuna Espirita Santa da je upornost najvažnija kada želite nešto, a junak, desni bek Metju Doherti, pobrinuo se da tri boda otputuju u predgrađe Birmingema. Sjajno je defanzivac istrčao kontru, ispratio solo-prodor danas fenomenalnog Dioga Žote i iskosa sa desne strane posle odbitka matirao golmana domaćih Dubravku.

Bila je to kruna bolje partije Vukova koji su dominirali od 56. minuta i isključenja američkog defanzivca Jedlina.

U zanimljivom duelu gosti su prvi poveli i to u 17. minutu, nakon što je Diogo Žota majstorski sproveo u mrežu centaršut Eldera Koste. Danas loši i nemoćni Njukasl uzvratio je u 23. preko Ajoze Pereza na centaršut Rondona, ali je to bilo i sve što su domaćini uradili na ovom meču.

Svrake i Rafa Bentiez su se previše branili, a ako su to morali posle isključenja Jedlina, nema opravdanja za igru iz prvog dela kada ih je Vulverhempton nadigrao.

Druga vezana pobeda lansirala je Vulvse na sjajno deseto mesto, dok je Njukasl ostao u donjem domu sa samo 13 bodova i sigurno ga očekuje težak Božić. Ako ništa, njegovi navijači su na to navikli.

REZULTATI 16. KOLA:

Njukasl - Vulverhempton 1:2 (1:1)
/Perez 23 – Žota 17, Doerti 90+4/

ponedeljak:

Everton - Votford (21.00)

Odigrano u subotu:

Bornmut - Liverpul 0:4 (0:1)
/Salah 25, 48, 77, Kuk ag 68/

Arsenal - Hadersfild 1:0 (0:0)
/Toreira 82/ 

Barnli - Brajton 1:0 (0:0)
/Tarkovski 40/

Kardif - Sautempton 1:0 (0:0)
/Paterson 74/

Mančester junajted - Fulam 4:1 (3:0)
/Jang 13, Mata 28, Lukaku 42, Rašford 82 - Kamara 67p/

Vest Hem - Kristal Palas 3:2 (0:1)
/Snodgras 48, Čičarito 62, Anderson 65 - Mekartur 6, Šlup 76/

Čelsi - Mančester siti 2:0 (1:0)
/Kante 40, Luiz 78/

Lester - Totenhem 0:2 (0:1)
/Son 45+1, Ali 58/

TABELA: Liverpul 42, Mančester siti 41, Totenhem 36, Čelsi 34, Arsenal 34, Mančester junajted 26, Everton (-1) 23, Bornmut 23, Lester 22, Vulverhempton 22, Brajton 21, Vest Hem 21, Votford (-1) 20, Vulverhempton 22, Kardif 14, Njukasl 13, Kristal Palas 12, Barnli 12, Hadersfild 10, Sautempton 9, Fulam 9.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar