ФРА: Митровић и Стразбур испустили бодове!

Клуб из Алзака проћердао предност у завршници.  "Крње" коло завршено, Лил пеналом у 96. минуту сачувао друго место.  "Крње" 17. коло Лиге 1 завршено је у недељу ремијима између Стразбура и Каена, односно Лила и Ремса.  

Фудбал 10.12.2018 | 08:30
ФРА: Митровић и Стразбур испустили бодове!
Српски интернационалац Стефан Митровић вратио се у први тим Стразбура после две утакмице суспензије, али он и саиграчи нису успели да сачувају предност у дуелу са Каеном пред својом публиком - 2:2 (2:1).

Одлично игра у последње време Стразбур, али данас није успео да валоризује сјајан утисак после убедљиве победе над Реном (4:1) и ремија са ПСЖ-ом у претходна два кола. Иако су водили домаћини све до 80. минута, грешка српског дефанзивца скупо их је коштала на крају.

После центаршута и главомета на 16 метара, Митровић је слабо избио лопту, право на ногу Тунижанину под именом Саиф Еди Коу, који је прецизним ударцем поставио коначан резултат.

Стразбур је био бољи у првом полувремену које је решио у своју корист головима Мартинеза и Мотибе, док је Мароканац Фејсал Фажр успео да изједначи резултат средином првог дела.

По један бод више ће задовољити госте који су се попели до позиције која води у бараж за опстанак.

Због бројних протеста широм Француске велики број утакмица је одложен, али су неке и одигране.

Стразбур је на домаћем терену два пута водио против Каена, головима Мартинеса и Мотибе, али су Фајр и Кауи успели да изборе реми гостима – 2:2.

Српски штопер Стефан Митровић одиграо је цео меч за домаћина, који је сада осми на табели са 23 бода, док је Каен у зони испадања са 14. 

Лил је сачувао другу позицију захваљујући драматичном ремију са Ремсом јер је Пепе у шестом минуту надокнаде са беле тачке погодио за 1:1. 

Претходно је гостима предност донео Удан у 64. минуту, па сада Лил има 31 бод, два више од трећепласираног Монпелијеа, а 13 мање од водећег Пари Сен Жермена. 

Дефанзивци са Мадагаскара... Није Лил освојио бод, него је Ремс изгубио два! Незаслужен реми из пенала у 95. минуту.

Лил је други на табели француског шампионат и реми на свом терену против Ремса не би тренбало да се самтра успехом. Ипак, с обзиром на развој ситуације, Лил може да пева под среће што је „откинуо“ бод Ремсу – 1:1.

Лил је до незаслуженог бода дошао голом најбољег играча Николе Пепеа у 95. минуту из пенала. До тада је Ремс водио, био бољи, контролисао ситуацију и заслужио победу. Али очајан старт дефанзивца Романа Метанира у 94. минуту је донео спас са пенала. Репрезентативац Мадагаскара је потпуно беспотребно срушио Бало Туреа и омогућио Пепеу да дође до 11. гола у сезони. Голман Менди је пре пенала правио шоу на голу, покушавао да деконцентрише Пепеа, извођење пенала се одужило, али је најбољи стрелац Лила задржао концентрацију и после жутог картона за Мендија, успео да спаси домаћи тим пораза.

Лил очигледно има проблем у последње време са играма на домаћем терену. Ово му је трећа узастопна утакмица на свом стадиону у којој није победио. Ремс је заиста одиргао одличан меч, потпуно неутралисао нападаче Лила, створио већи број прилика и заслужено повео у 64. минуту када је Ромао погодио после слабе дефанзиве португалског везисте Шеке.

Наставио је Лил и после вођства да доминира. Изгледало је да ће оденти кући цео плен, али их је глупост у последњем минуту скупо коштала.

ФРАНЦУСКА 1 - 17. коло

Субота

Генган - Амијен 1:2 (0:0)
/Дидо 70 - Гнаоре 63, Мендоза 82/

Рен - Дижон 2:0 (0:0)
/Бурижо 69, Бен Арфа 90/

Недеља

Стразбур - Каен 2:2 (2:1)
/Мартинез 5, Мотиба 23 - Фажр 22, Коу 80/

Лил - Ремс 1:1 (0:0)
/Пепе 90+5 пенал - Ромао 64/

Одложено

Монако - Ница
ПСЖ - Монпеље
Анже - Бордо
Ним - Нант
Тулуз - Лион
Сент Етјен - Марсељ

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар