FRA: Mitrović i Strazbur ispustili bodove!

Klub iz Alzaka proćerdao prednost u završnici.  "Krnje" kolo završeno, Lil penalom u 96. minutu sačuvao drugo mesto.  "Krnje" 17. kolo Lige 1 završeno je u nedelju remijima između Strazbura i Kaena, odnosno Lila i Remsa.  

Fudbal 10.12.2018 | 08:30
FRA: Mitrović i Strazbur ispustili bodove!
Srpski internacionalac Stefan Mitrović vratio se u prvi tim Strazbura posle dve utakmice suspenzije, ali on i saigrači nisu uspeli da sačuvaju prednost u duelu sa Kaenom pred svojom publikom - 2:2 (2:1).

Odlično igra u poslednje vreme Strazbur, ali danas nije uspeo da valorizuje sjajan utisak posle ubedljive pobede nad Renom (4:1) i remija sa PSŽ-om u prethodna dva kola. Iako su vodili domaćini sve do 80. minuta, greška srpskog defanzivca skupo ih je koštala na kraju.

Posle centaršuta i glavometa na 16 metara, Mitrović je slabo izbio loptu, pravo na nogu Tunižaninu pod imenom Saif Edi Kou, koji je preciznim udarcem postavio konačan rezultat.

Strazbur je bio bolji u prvom poluvremenu koje je rešio u svoju korist golovima Martineza i Motibe, dok je Marokanac Fejsal Fažr uspeo da izjednači rezultat sredinom prvog dela.

Po jedan bod više će zadovoljiti goste koji su se popeli do pozicije koja vodi u baraž za opstanak.

Zbog brojnih protesta širom Francuske veliki broj utakmica je odložen, ali su neke i odigrane.

Strazbur je na domaćem terenu dva puta vodio protiv Kaena, golovima Martinesa i Motibe, ali su Fajr i Kaui uspeli da izbore remi gostima – 2:2.

Srpski štoper Stefan Mitrović odigrao je ceo meč za domaćina, koji je sada osmi na tabeli sa 23 boda, dok je Kaen u zoni ispadanja sa 14. 

Lil je sačuvao drugu poziciju zahvaljujući dramatičnom remiju sa Remsom jer je Pepe u šestom minutu nadoknade sa bele tačke pogodio za 1:1. 

Prethodno je gostima prednost doneo Udan u 64. minutu, pa sada Lil ima 31 bod, dva više od trećeplasiranog Monpelijea, a 13 manje od vodećeg Pari Sen Žermena. 

Defanzivci sa Madagaskara... Nije Lil osvojio bod, nego je Rems izgubio dva! Nezaslužen remi iz penala u 95. minutu.

Lil je drugi na tabeli francuskog šampionat i remi na svom terenu protiv Remsa ne bi trenbalo da se samtra uspehom. Ipak, s obzirom na razvoj situacije, Lil može da peva pod sreće što je „otkinuo“ bod Remsu – 1:1.

Lil je do nezasluženog boda došao golom najboljeg igrača Nikole Pepea u 95. minutu iz penala. Do tada je Rems vodio, bio bolji, kontrolisao situaciju i zaslužio pobedu. Ali očajan start defanzivca Romana Metanira u 94. minutu je doneo spas sa penala. Reprezentativac Madagaskara je potpuno bespotrebno srušio Balo Turea i omogućio Pepeu da dođe do 11. gola u sezoni. Golman Mendi je pre penala pravio šou na golu, pokušavao da dekoncentriše Pepea, izvođenje penala se odužilo, ali je najbolji strelac Lila zadržao koncentraciju i posle žutog kartona za Mendija, uspeo da spasi domaći tim poraza.

Lil očigledno ima problem u poslednje vreme sa igrama na domaćem terenu. Ovo mu je treća uzastopna utakmica na svom stadionu u kojoj nije pobedio. Rems je zaista odirgao odličan meč, potpuno neutralisao napadače Lila, stvorio veći broj prilika i zasluženo poveo u 64. minutu kada je Romao pogodio posle slabe defanzive portugalskog veziste Šeke.

Nastavio je Lil i posle vođstva da dominira. Izgledalo je da će odenti kući ceo plen, ali ih je glupost u poslednjem minutu skupo koštala.

FRANCUSKA 1 - 17. kolo

Subota

Gengan - Amijen 1:2 (0:0)
/Dido 70 - Gnaore 63, Mendoza 82/

Ren - Dižon 2:0 (0:0)
/Burižo 69, Ben Arfa 90/

Nedelja

Strazbur - Kaen 2:2 (2:1)
/Martinez 5, Motiba 23 - Fažr 22, Kou 80/

Lil - Rems 1:1 (0:0)
/Pepe 90+5 penal - Romao 64/

Odloženo

Monako - Nica
PSŽ - Monpelje
Anže - Bordo
Nim - Nant
Tuluz - Lion
Sent Etjen - Marselj

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar