ШПА: Реал кризирао против најгорег тима лиге!

Бејл савладао Јовановића, минималац Реала против "фењераша"! Фудбалери Реал Мадрида савладали су на гостовању Уеску минималним резултатом (1:0) у 15. колу шпанске Ла Лиге.  Бејл продужио, а Куртоа одбранио серију Реала.  Голом велшког фудбалера, "краљевски клуб" савладао Уеску у гостима. Домаћи претили до краја, али је белгијски голман сачувао фаворита.  Уеска лако могла бар до бода. . .

Фудбал 10.12.2018 | 08:00
ШПА: Реал кризирао против најгорег тима лиге!
"Краљевски клуб" поново није блистао на гостовању, али је успео да стигне до важна три бода захваљујући раном поготку Гарета Бејла.

Велшанин је већ у осмом минуту донео предност гостима и, испоставиће се, тада поставио коначан резултат. 

Он је на другој стативи сачекао одличан центаршут Одриосоле са десног бока, лепо отворио стопало и волеј послао у доњи десни угао. Српски голман Александар Јовановић, који је бранио читав сусрет, био је немоћан. 

Неколико минута касније Тибо Куртоа је спасао свој тим после шута Есекјела Авиље, да би у другом полувремену Мелеро пропустио прилику да изједначи. 

До краја сусрета још једну прилику је имао Бејл, али су мреже мировале и остало је 1:0 за Мадриђане. 

Екипа Сантјага Соларија попела се на четврто место са 26 бодова, два мање од Атлетико Мадрид и Севиље, а пет мање од првопласиране Барселоне, док је Уеска остала закуцана на дну табеле са само седам бодова.

Није било лако, али је ипак било успешно.

Герет Бејл је у осмом минуту волеј ударцем искористио лепу асистенцију Алвара Одриозоле и испоставило се да је већ тада поставио коначних и борбених:

Реал - Уеска 0:1 (0:1)

Мадриђани су на тешком гостовању остварили четврти тријумф у низу (посматрајући оба такмичења) и уз доста труда прескочили Алавес, па ће ову недељу завршити на четвртом месту, са пет бодова мање од лидера - Барселоне.

Домаћин се борио и до краја отежао посао екипи Сантјага Соларија, која ипак није кажњена за неколико лоших дефанзивних реакција. Међутим, када је било најтеже, ту је био одлични Тибо Куртоа да сачува мрежу и мир "краљевића". Последњи пут то је урадио у надокнади времена, када је Ћућо Ернандез добро гађао из прекида, али је високи голман избио лопту у корнер, као што је претходно бранио и одличан ударац Езекела Авиле.

Додуше, треба рећи да је у важним тренуцима домаћима падала концентрација у завршници, јер су Ћућо и Гонзало Мелеро из непосредне близине промашивали гол фаворита...

Куп је куп и трећелигаш је ипак трећелигаш. Она шестица против Мелиље није много тога променила. Реал се и даље мучи, поготово на гостовањима. Колико је Барса синоћ лако одрадила Еспањол у градском дербију, толико су се Краљевићи данас мучили са Уеском. Минималних 1:0 којим Сантијаго Солари може да буде презадовољан, јер како су његови пулени играли могли су комотно и да изгубе. Претерујемо? Не би се рекло. Три-четири озбиљне шансе имао је шпански фењераш, поготово у финишу утакмице. У 88. минуту промашај са пет метара, а онда у надокнади одлична интервенција Тиба Куртое (први пут откако је дошао у Реал на три меча заредом није примио гол). И Краљ је спасен. 

Колико је заправо Реал био лош најбоље ће рећи два податка. У другом делу другог полувремена наш чувар мреже на голу Уеске Александар Јовановић готово да није имао потребе да интервенише, једва је улазио у кадар, док су Мадриђани за првих 45 минута само два пута упутили ударац ка голу домаћина. На жалост фудбалера Уеске један од та два шута завршио је иза леђа Јовановића. Алваро Одриозола, један од оних који су заслужили прелазну оцену у редовима Мадриђана, лепо је центрирао, а Гарет Бејл из прве гађао неодбрањиво и прекинуо лични пост у Примери дуг више од 800 минута. 

И то је било све од Реала. Све напади што ће уследити биће безидејни, ретки, без довољно интензитета који би противника натерао да "пати". Уеска се доста лако бранила, а како је време пролазило успостављала је и контролу, да би коначно у финишу озбиљно напала. Срећа је, као што већ рекосмо, била уз госте. 

Солари је још једном Иска оставио на клупи. Увео га је тек у 66. минуту уместо најбољег фудбалера света Луке Модрића, који је био далеко од свог уобичајеног нивоа. По боковима су нападали Лукас Васкез и Бејл, у шпицу неприметан Бензема (два пута додирнуо лопту у противничком шеснаестерцу?!). Ни улазак Марка Асенсија није много тога променио. 

Троструки узастопни првак Европе с ова три бода пробио се до четвртог места. За Барсом и даље заостаје само пет корака. Спрам игре коју пружа може да буде суперзадовољан. 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар