ŠPA: Real krizirao protiv najgoreg tima lige!

Bejl savladao Jovanovića, minimalac Reala protiv "fenjeraša"! Fudbaleri Real Madrida savladali su na gostovanju Uesku minimalnim rezultatom (1:0) u 15. kolu španske La Lige.  Bejl produžio, a Kurtoa odbranio seriju Reala.  Golom velškog fudbalera, "kraljevski klub" savladao Uesku u gostima. Domaći pretili do kraja, ali je belgijski golman sačuvao favorita.  Ueska lako mogla bar do boda. . .

Fudbal 10.12.2018 | 08:00
ŠPA: Real krizirao protiv najgoreg tima lige!
"Kraljevski klub" ponovo nije blistao na gostovanju, ali je uspeo da stigne do važna tri boda zahvaljujući ranom pogotku Gareta Bejla.

Velšanin je već u osmom minutu doneo prednost gostima i, ispostaviće se, tada postavio konačan rezultat. 

On je na drugoj stativi sačekao odličan centaršut Odriosole sa desnog boka, lepo otvorio stopalo i volej poslao u donji desni ugao. Srpski golman Aleksandar Jovanović, koji je branio čitav susret, bio je nemoćan. 

Nekoliko minuta kasnije Tibo Kurtoa je spasao svoj tim posle šuta Esekjela Avilje, da bi u drugom poluvremenu Melero propustio priliku da izjednači. 

Do kraja susreta još jednu priliku je imao Bejl, ali su mreže mirovale i ostalo je 1:0 za Madriđane. 

Ekipa Santjaga Solarija popela se na četvrto mesto sa 26 bodova, dva manje od Atletiko Madrid i Sevilje, a pet manje od prvoplasirane Barselone, dok je Ueska ostala zakucana na dnu tabele sa samo sedam bodova.

Nije bilo lako, ali je ipak bilo uspešno.

Geret Bejl je u osmom minutu volej udarcem iskoristio lepu asistenciju Alvara Odriozole i ispostavilo se da je već tada postavio konačnih i borbenih:

Real - Ueska 0:1 (0:1)

Madriđani su na teškom gostovanju ostvarili četvrti trijumf u nizu (posmatrajući oba takmičenja) i uz dosta truda preskočili Alaves, pa će ovu nedelju završiti na četvrtom mestu, sa pet bodova manje od lidera - Barselone.

Domaćin se borio i do kraja otežao posao ekipi Santjaga Solarija, koja ipak nije kažnjena za nekoliko loših defanzivnih reakcija. Međutim, kada je bilo najteže, tu je bio odlični Tibo Kurtoa da sačuva mrežu i mir "kraljevića". Poslednji put to je uradio u nadoknadi vremena, kada je Ćućo Ernandez dobro gađao iz prekida, ali je visoki golman izbio loptu u korner, kao što je prethodno branio i odličan udarac Ezekela Avile.

Doduše, treba reći da je u važnim trenucima domaćima padala koncentracija u završnici, jer su Ćućo i Gonzalo Melero iz neposredne blizine promašivali gol favorita...

Kup je kup i trećeligaš je ipak trećeligaš. Ona šestica protiv Melilje nije mnogo toga promenila. Real se i dalje muči, pogotovo na gostovanjima. Koliko je Barsa sinoć lako odradila Espanjol u gradskom derbiju, toliko su se Kraljevići danas mučili sa Ueskom. Minimalnih 1:0 kojim Santijago Solari može da bude prezadovoljan, jer kako su njegovi puleni igrali mogli su komotno i da izgube. Preterujemo? Ne bi se reklo. Tri-četiri ozbiljne šanse imao je španski fenjeraš, pogotovo u finišu utakmice. U 88. minutu promašaj sa pet metara, a onda u nadoknadi odlična intervencija Tiba Kurtoe (prvi put otkako je došao u Real na tri meča zaredom nije primio gol). I Kralj je spasen. 

Koliko je zapravo Real bio loš najbolje će reći dva podatka. U drugom delu drugog poluvremena naš čuvar mreže na golu Ueske Aleksandar Jovanović gotovo da nije imao potrebe da interveniše, jedva je ulazio u kadar, dok su Madriđani za prvih 45 minuta samo dva puta uputili udarac ka golu domaćina. Na žalost fudbalera Ueske jedan od ta dva šuta završio je iza leđa Jovanovića. Alvaro Odriozola, jedan od onih koji su zaslužili prelaznu ocenu u redovima Madriđana, lepo je centrirao, a Garet Bejl iz prve gađao neodbranjivo i prekinuo lični post u Primeri dug više od 800 minuta. 

I to je bilo sve od Reala. Sve napadi što će uslediti biće bezidejni, retki, bez dovoljno intenziteta koji bi protivnika naterao da "pati". Ueska se dosta lako branila, a kako je vreme prolazilo uspostavljala je i kontrolu, da bi konačno u finišu ozbiljno napala. Sreća je, kao što već rekosmo, bila uz goste. 

Solari je još jednom Iska ostavio na klupi. Uveo ga je tek u 66. minutu umesto najboljeg fudbalera sveta Luke Modrića, koji je bio daleko od svog uobičajenog nivoa. Po bokovima su napadali Lukas Vaskez i Bejl, u špicu neprimetan Benzema (dva puta dodirnuo loptu u protivničkom šesnaestercu?!). Ni ulazak Marka Asensija nije mnogo toga promenio. 

Trostruki uzastopni prvak Evrope s ova tri boda probio se do četvrtog mesta. Za Barsom i dalje zaostaje samo pet koraka. Spram igre koju pruža može da bude superzadovoljan. 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar