ИТА: За 27 минута, 6 голова, 2 искључења и гол у 96'!

Црвени за Ђуричића и Миленковића, шест голова и реми Фиорентине у 96'! Фудбалери Сасуола одиграли су нерешено с Фиорентином 3:3 у мечу 15. кола италијанске Серије А.  Душан у историји, Филип и Никола искључени! Душан Влаховић, Филип Ђуричић и Никола Миленковић у главним улогама фудбалске драме приказане на "позоришту" у Ређо Емилији.  Влаховић први миленијалац у стартних 11 Виоле! Искључени Блеки Миленковић и Филип Ђуричић! Буран реми Сасуола и Фјорентине – 3:3.  Још једна невјероватна утакмица на Апенинима. . .

Фудбал 09.12.2018 | 20:15
ИТА: За 27 минута, 6 голова, 2 искључења и гол у 96'!
Прво полувреме је било незанимљиво и без много узбуђења која је донео други део игре јер су сви голови виђени у других 45 минута.

Виђена су и два црвена картона и оба за српске интернационалце! Први је добио Филип Ђуричић, а други Никола Миленковић. Ђуричић је у дресу Сасуола морао ван терена после само десет минута од уласка у игру у 76. минуту.

За минут је добио два жута картона, први због старта над Лауринијем, други због приговора, па судија Чифи није оклевао. Други црвени картон је добио Миленковић у 91. минуту због приговора пошто је већ имао жути картон од 25. минута. 

Сасуоло је повео сјајним ударцем Данкана у 63. минуту. Њему се лопта одбила на двадесетак метара од гола, наместио је "пробушио мрежу". 

Бабакар повећава на 2:0 у 68. минуту, да би Симеоне вратио неизвесност Фиорентини голом за 2:1 у 70. минуту. Сенси је могао у 80. да отклони све дилеме у вези са победником и тако је деловало све до искључења Ђуричића. 

Фиорентина се боље сналазила у казненом простору, па је Бенаси у 89. успео да постигне гол за 3:2, а онда Мираљас после додавања Песеле у 96. минуту да пошаље лопту у супротан угао гола Консиљиа и тако откине бодове Сасуолу за 3:3.

Послије несадржајног првог полувремена у дуелу Сасуола и Фиорентина, у наставку је виђено чак шест голова, за само 27 минута, као и два искључења српских фудбалера, и још једна невјероватна завршница, као у јучерашњим дуелима Каљарија и Роме, односно Лација и Сампдорије.

САСУОЛО - ФИОРЕНТИНА 3:3 (0:0)

До предности 2:0 домаћи су стигли сјајним поготком Алфреда Данкана, а затим и Куме Бабакара, који није желио да се радује због постигнутог гола свом некадашњем тиму, да би на 2:1 смањио Ђовани Симеоне.

Када се чинило да би Фиорентина можда могла до бода, још један лијеп погодак постигао је Стефано Сенси.

У редовима домаћина Филип Ђуричић добио је прилику у посљедњих петнаестак минута меча, али је одиграо само 10! Због неопрезног старта прво је зарадио жути картон, а онда због приговора још један и његов наступ завршен је пар минута прије краја.

Само минут касније, гости су искористили играча више и преко Марка Бенасија смањили на 3:2, да би у трећем минуту надокнаде, пут у свлачионицу прије времена показан је и Николи Миленковићу.

Ипак, ни ту није био крај узбуђењима, јер су гости до бода стигли у 96. минуту преко Кевина Мираљаса.

На утакмицама одиграним од 15 часова најзанимљивије је било у Удинама, гдје је Аталанта славила 3:1, уз хет-трик Дувана Запате, који је постао четврти Колумбијац који је у Серији А постигао три гола на једном мечу.

Прије њега, то је успјело Фаустину Асприљи (Парма), Виктору Ибарбу (Каљари) и Карлосу Баки (Милан).

Шта се све догодило данас у Ређо Емилији? Тешко је објаснити!

Углавном, они који су дошли на стадион у матине термину 15. кола, као и они који су гледали утакмицу преко ТВ екрана, нису погрешили... а, могли су, да их је после сат времена негледљивог фудбала напустило стрпљење.

Сасуоло - Фиорентина 3:3 (0:0) у утакмици у којој је Серија А добила првог стартера рођеног после 1. јануара 2000. године, а коју потом нису завршила још двојица фудбалера у хаотичном финишу завршеном поготком у осмом минуту надокнаде.

У сва три случаја реч је о српским фудбалерима.

Млади Душан Влаховић означио је почетак ере у којој ће публика долазити на "Артемио Франки" због момака чија година рођења не почиње са 1, а када га је тренер Стефано Пиоли заменио у 55. минуту, досадна и спора утакмица "измакла је контроли" у правом смислу те речи.

Филип Ђуричић ушао је у игру у 86. минуту и после стотинак секунди на терену морао у свлачионицу. Везиста Сасуола направио је прекршај на средини терена за који му је арбитар Данијеле Кифи показао жути картон, а када је бивши репрезентативац Србије раширио руке и незадовољно одмахнуо показујући да му је то први фаул на мечу, могао је да чује и необично гласну реакцију навијача са трибина "Мапеи стадиона".

Када се окренуо, имао је шта да види - Кифи је већ био подигао црвени картон.

Ђуричић је искључен при резултату 3:1, међутим већ у наредној акцији Фиорентина је постигла гол преко Марка Бенасија и на уласку у надокнаду времена успела да се резултатски врати у меч.

Ипак. први је "изједначио" Сасуоло, који је у 92. минуту извео брзу и неочекивану контру са играчем мање, искусни Доменико Берарди вештим дриблинзима избацио је двојицу чувара и истрчао сам пред нашег репрезентативца Николу Миленковића, који је морао да направи фаул и спречи известан погодак за победу ривала.

Са већ зарађеном опоменом, Миленковић је сачекао да му Кифи и други пут покаже жути картон пре него што је напустио терен, а својеврсна награда за његов професионализам и жртвовање стигла је у 98. минуту после брзе акције гостију и ефектног поготка Кевина Мираласа за коначних 3:3.

У суботу увече на "Олимпику" виђена је слична драма, голови на мечу Лацио - Сампдорија постигнути су у 96. и 98, а све то након што је Каљари затресао мрежу Роме у 95. минуту.

На утакмицама Серија А одиграним од 15 часова најзанимљивије је било у Удинама, гдје је Аталанта славила 3:1, уз хет-трик Дувана Запате, који је постао четврти Колумбијац који је у Серији А постигао три гола на једном мечу.

Пре њега, то је успело Фаустину Асприљи (Парма), Виктору Ибарбу (Каљари) и Карлосу Баки (Милан).

Лудило надокнаде времена у Серији А. Пелцер који су у суботу посејали Каљари (до бода против Роме стигао пет минута по истеку 90) и Сампдорија (погодак за 2:2 пао у 98) примио се и на Мапеи стадиону, где су се гледаоци досађивали у првом делу, а у наставку присуствовали ватромету, за паведених 3:3 у окршају Сасуола и Фјорентине.

Тим из Ређо Емилије је остао веран нападачком фудбалу, тако што је у размаку од само 18 минута стрелама Алфреда Данкана и Стефана Сенсија, између којих се сместила лагана екзекуција Куме Бабакара, хитао ка месту  које води у квалификације за Лигу Европе. У надокнади је поклекао, пошто су Љубичасти показали дрчност, успели двапут да надокнаде два гола минуса и кљуцну бод, који ће остати упамћен и по два црвена картона Србима.

Најпре о трећем нашем интернационалцу, Душану Влаховићу, пошто је постао први играч рођен у новом миленијуму који се нашао у стартних 11 Виоле. Шеф струке гостију, Стефано Пиоли, решио је да на клупи остави главне нападачке опције, Ђованија Симеонеа и Федерика Кјезу, у таквим околностима указао је шансу некадашњем шпицу Партизанам потврђујући да у његфа верује, јер га све чешће шаље на терен. Мрвице је уписао 18-годишњи нападач против Интера (шест минута), Каљарија (четири) и Фрозинонеа (три), међутим, да је пројекат на дуге стазе показало је гостовање у Ређо Емилији, пошто је велико признање бити са тако мало лета стартер у великом клубу какав је Фјорентина. Влаховић није имао шансу за гол, али је оставио солидан утисак, а у 55. минуту је замењен.

Уласком Симеонеа, гости су заиграли боље и преко Аргентинца се вратили у игру, а погоцима Бенасија, те летошњег новајлије из Евертона, Кевина Мираљаса стигли до бода, у утакмици која ће се памтити и по два црвена картона. Оба Србима. Најпре је, само 12 минута пошто је крочио на терен искључен резервни нападач Сасуола Филип Ђуричић. Иницијални жути картон зарадио је због фаула над Французем Лауринијем, после чега је протествовао код судије Ћифија, а овај га послао на раније туширање.

Три минута касније Бенаси је саставу из Фиренце удахнуо нови живот, али су и гости завршили дуел са десеторицом, пошто је Никола Миленковић – ког је скаутирала делегација Манчестер јунајтеда – још једну задовољавајућу личну партију покварио тако што је у надокнади одгурнуо противничког играча, што му је била друга јавна опомена, уједно и друго искључење у 2018, пошто је раније завршио и фебруарско гостовање у Бергаму.

Хет-трик Запате, Емполи бољи од Болоње. Фудбалери Аталанте победили су у недељу у гостима екипу Удинезеа са 3:1, у утакмици 15. кола италијанске Серије А.

Аталанта је уписала шесту победу од почетка шампионата и тренутно је шеста на табели са 21 бодом, док је Удинезе на 17. позицији са 13 освојених бодова.

Сва три гола за победнички тим постигао је Дуван Запата, у другом, 62. и 80. минуту, док је стрелац јединог поготка за Удинезе био Кевин Ласања у 12. минуту. 

Фудбалери Емполија су на свом терену били бољи од Болоње са 2:1. Емполи се након четврте победе налази на 14. месту на табели са 16 бодова, док је Болоња 18. са 11. 

Фудбалери Парме и Кјева одиграли су нерешено 1:1. Парма је скочила на десето место на табели са 21 бодом, док је Кјево и даље "закуцан" за дно табеле са само три освојена бода.

Прорадио је рекордер Запата! Емполи и Капуто су тотални хит, Кјево се повампирио! Пипо Инзаги пред сменом.

Не баш атрактивне утакмице у поподневном термину Серије А, али далеко од од тога да није било занимљиво. Бар што се тиче борбе за опстанак...

Најзанимљивије је било на Фриулију где је Аталанта предвођена Дуваном Запатом растурила домаћи Удинезе са 3:1. Иако Зебрама гори под  ногама, њихов некадашњи голгетер није имао милости. Коначно је показао зашто је најскупље појачање у историји Аталанте. Дуго се чекало да проради, али чини се да је сада баш у оној форми из Удинезеа када је решетао мреже. Колумбијац је постигао сва три гола за госте, није их славио из поштовања према клубу у којем се афирмисао, али то није много значило домаћима.

Запата је први првенствени гол у Аталанти постигао после два и по месеца голгетерског поста, да би у прошлом колу дао и други, а данас је успео да упише хет-трик! Први гол је дао већ у другом минуту после корнера. Удинезе је успео да изједначи поготком Лазање после сјајног ородора Далесандра, али је Запата на почетку другог полувремена искористио асистенцију Бероуа за ново вођство. Удинезе је кренуо свим силама ка изједначењу, имао шансе, погодио и стативу, а онда их је Запата још једном казнио у 80. минуту и угасио им сваку наду. Колумбијац је почео да се исплаћује, а Аталанта је после два пораза опет у форми и на позицији која води у Лигу Европе...

А у сјајној форми је Емполи! Победили су трећи пут у последња четири кола, освојили 10 од могучих 12 бодова и највећи су профитери борбе за опстанак. Тосканци су савладали директног ривала Болоњу са 2:1 и гурнули га у још дубљи канал, а себе винули на чак 14. позицију на табели прескочивши СПАЛ, Ђенову и Удинезе. После овог пораза се може очекивати и смена Пипа Инзагија у Болоњи која је испод црте са два бода мање од Удинезеа. Помиње се повратак Донадонија...

Емполи игра као у трансу у последње време, а најзаслужнији за то је нападачки тандем Франческо Капуто – Антонио Ла Гумина. Ветеран и млади анонимус су савршена комбинација. Капуто игра у сензационалној форми пошто је данас био стрелац пети пут на последњих шест мечева. У десетом минуту је погодио за вођство после сјајне акције и асистенције Ла Гумине.

Болоња је изједначила голом Полија али је Ла Гумина у 80. монуту донео велика три бода Тосканцима.

У серији је и Кјево који се у свом стилу повампирио када га сви отпишу. Данас су уписали четврти реми заредом, и даље су фењераши, али дижу форму и имају какву-такву наду. Успели су да одоле на тешком гостовању у Парми - 1:1. Пољак Степински је погодио за вођство Летећих магараца, али је Бруно Алвеш евроголом из слободњака вратио парму у меч. Крсташи су доминирали после изједначења, створили гомилу прилика, али је ветеран Сорентино блистао на голу гостију и донео им бод.

СЕРИЈА А - 15. КОЛО:

Сасуоло - Фиорентина 3:3 (0:0)
/Данкан 63, Бабакар 69, Сенси 80 - Симеоне 70, Бенаси 89, МИраљас 90+6/

Емполи - Болоња 2:1 (1:1)
/Капуто 11, Ла Гумина 80 - Поли 41/

Парма - Кјево 1:1 (0:0)
/Алвеш 53 - Степински 47/

Удинезе - Аталанта 1:3 (1:1)
/Лазања 12 - Запата 2, 62, 79/

Ђенова - СПАЛ (18.00)
Милан - Торино (20.30)

Одиграно у суботу:

Наполи - Фрозиноне 4:0 (2:0)
/Зјелински 7, Унас 40, Милик 69, 84/

Каљари - Рома 2:2 (0:2)
/Јоница 85, Сау 90+5 - Кристанте 14, Коларов 41/

Лацио - Сампдорија 2:2 (0:1)
/Аћерби 79, Имобиле 90+6 пен - Кваљарела 21, Сапонара 90+9/

Одиграно у петак:

Јувентус - Интер 1:0 (0:0)
/Манџукић 66/

ТАБЕЛА: Јувентус 43, Наполи 35, Интер 29, Милан (-1) 25, Лацио 25, Аталанта 21, Рома 21, Торино (-1) 21, Сасуоло 21, Парма 21, Сампдорија 20, Фиорентина 19, Каљари 17, Емполи 16, Ђенова (-1) 15, СПАЛ (-1) 14, Удинезе 13, Болоња 11, Фрозиноне 8, Кјево 3*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар