ITA: Za 27 minuta, 6 golova, 2 isključenja i gol u 96'!

Crveni za Đuričića i Milenkovića, šest golova i remi Fiorentine u 96'! Fudbaleri Sasuola odigrali su nerešeno s Fiorentinom 3:3 u meču 15. kola italijanske Serije A.  Dušan u istoriji, Filip i Nikola isključeni! Dušan Vlahović, Filip Đuričić i Nikola Milenković u glavnim ulogama fudbalske drame prikazane na "pozorištu" u Ređo Emiliji.  Vlahović prvi milenijalac u startnih 11 Viole! Isključeni Bleki Milenković i Filip Đuričić! Buran remi Sasuola i Fjorentine – 3:3.  Još jedna nevjerovatna utakmica na Apeninima. . .

Fudbal 09.12.2018 | 20:15
ITA: Za 27 minuta, 6 golova, 2 isključenja i gol u 96'!
Prvo poluvreme je bilo nezanimljivo i bez mnogo uzbuđenja koja je doneo drugi deo igre jer su svi golovi viđeni u drugih 45 minuta.

Viđena su i dva crvena kartona i oba za srpske internacionalce! Prvi je dobio Filip Đuričić, a drugi Nikola Milenković. Đuričić je u dresu Sasuola morao van terena posle samo deset minuta od ulaska u igru u 76. minutu.

Za minut je dobio dva žuta kartona, prvi zbog starta nad Laurinijem, drugi zbog prigovora, pa sudija Čifi nije oklevao. Drugi crveni karton je dobio Milenković u 91. minutu zbog prigovora pošto je već imao žuti karton od 25. minuta. 

Sasuolo je poveo sjajnim udarcem Dankana u 63. minutu. Njemu se lopta odbila na dvadesetak metara od gola, namestio je "probušio mrežu". 

Babakar povećava na 2:0 u 68. minutu, da bi Simeone vratio neizvesnost Fiorentini golom za 2:1 u 70. minutu. Sensi je mogao u 80. da otkloni sve dileme u vezi sa pobednikom i tako je delovalo sve do isključenja Đuričića. 

Fiorentina se bolje snalazila u kaznenom prostoru, pa je Benasi u 89. uspeo da postigne gol za 3:2, a onda Miraljas posle dodavanja Pesele u 96. minutu da pošalje loptu u suprotan ugao gola Konsiljia i tako otkine bodove Sasuolu za 3:3.

Poslije nesadržajnog prvog poluvremena u duelu Sasuola i Fiorentina, u nastavku je viđeno čak šest golova, za samo 27 minuta, kao i dva isključenja srpskih fudbalera, i još jedna nevjerovatna završnica, kao u jučerašnjim duelima Kaljarija i Rome, odnosno Lacija i Sampdorije.

SASUOLO - FIORENTINA 3:3 (0:0)

Do prednosti 2:0 domaći su stigli sjajnim pogotkom Alfreda Dankana, a zatim i Kume Babakara, koji nije želio da se raduje zbog postignutog gola svom nekadašnjem timu, da bi na 2:1 smanjio Đovani Simeone.

Kada se činilo da bi Fiorentina možda mogla do boda, još jedan lijep pogodak postigao je Stefano Sensi.

U redovima domaćina Filip Đuričić dobio je priliku u posljednjih petnaestak minuta meča, ali je odigrao samo 10! Zbog neopreznog starta prvo je zaradio žuti karton, a onda zbog prigovora još jedan i njegov nastup završen je par minuta prije kraja.

Samo minut kasnije, gosti su iskoristili igrača više i preko Marka Benasija smanjili na 3:2, da bi u trećem minutu nadoknade, put u svlačionicu prije vremena pokazan je i Nikoli Milenkoviću.

Ipak, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer su gosti do boda stigli u 96. minutu preko Kevina Miraljasa.

Na utakmicama odigranim od 15 časova najzanimljivije je bilo u Udinama, gdje je Atalanta slavila 3:1, uz het-trik Duvana Zapate, koji je postao četvrti Kolumbijac koji je u Seriji A postigao tri gola na jednom meču.

Prije njega, to je uspjelo Faustinu Asprilji (Parma), Viktoru Ibarbu (Kaljari) i Karlosu Baki (Milan).

Šta se sve dogodilo danas u Ređo Emiliji? Teško je objasniti!

Uglavnom, oni koji su došli na stadion u matine terminu 15. kola, kao i oni koji su gledali utakmicu preko TV ekrana, nisu pogrešili... a, mogli su, da ih je posle sat vremena negledljivog fudbala napustilo strpljenje.

Sasuolo - Fiorentina 3:3 (0:0) u utakmici u kojoj je Serija A dobila prvog startera rođenog posle 1. januara 2000. godine, a koju potom nisu završila još dvojica fudbalera u haotičnom finišu završenom pogotkom u osmom minutu nadoknade.

U sva tri slučaja reč je o srpskim fudbalerima.

Mladi Dušan Vlahović označio je početak ere u kojoj će publika dolaziti na "Artemio Franki" zbog momaka čija godina rođenja ne počinje sa 1, a kada ga je trener Stefano Pioli zamenio u 55. minutu, dosadna i spora utakmica "izmakla je kontroli" u pravom smislu te reči.

Filip Đuričić ušao je u igru u 86. minutu i posle stotinak sekundi na terenu morao u svlačionicu. Vezista Sasuola napravio je prekršaj na sredini terena za koji mu je arbitar Danijele Kifi pokazao žuti karton, a kada je bivši reprezentativac Srbije raširio ruke i nezadovoljno odmahnuo pokazujući da mu je to prvi faul na meču, mogao je da čuje i neobično glasnu reakciju navijača sa tribina "Mapei stadiona".

Kada se okrenuo, imao je šta da vidi - Kifi je već bio podigao crveni karton.

Đuričić je isključen pri rezultatu 3:1, međutim već u narednoj akciji Fiorentina je postigla gol preko Marka Benasija i na ulasku u nadoknadu vremena uspela da se rezultatski vrati u meč.

Ipak. prvi je "izjednačio" Sasuolo, koji je u 92. minutu izveo brzu i neočekivanu kontru sa igračem manje, iskusni Domeniko Berardi veštim driblinzima izbacio je dvojicu čuvara i istrčao sam pred našeg reprezentativca Nikolu Milenkovića, koji je morao da napravi faul i spreči izvestan pogodak za pobedu rivala.

Sa već zarađenom opomenom, Milenković je sačekao da mu Kifi i drugi put pokaže žuti karton pre nego što je napustio teren, a svojevrsna nagrada za njegov profesionalizam i žrtvovanje stigla je u 98. minutu posle brze akcije gostiju i efektnog pogotka Kevina Miralasa za konačnih 3:3.

U subotu uveče na "Olimpiku" viđena je slična drama, golovi na meču Lacio - Sampdorija postignuti su u 96. i 98, a sve to nakon što je Kaljari zatresao mrežu Rome u 95. minutu.

Na utakmicama Serija A odigranim od 15 časova najzanimljivije je bilo u Udinama, gdje je Atalanta slavila 3:1, uz het-trik Duvana Zapate, koji je postao četvrti Kolumbijac koji je u Seriji A postigao tri gola na jednom meču.

Pre njega, to je uspelo Faustinu Asprilji (Parma), Viktoru Ibarbu (Kaljari) i Karlosu Baki (Milan).

Ludilo nadoknade vremena u Seriji A. Pelcer koji su u subotu posejali Kaljari (do boda protiv Rome stigao pet minuta po isteku 90) i Sampdorija (pogodak za 2:2 pao u 98) primio se i na Mapei stadionu, gde su se gledaoci dosađivali u prvom delu, a u nastavku prisustvovali vatrometu, za pavedenih 3:3 u okršaju Sasuola i Fjorentine.

Tim iz Ređo Emilije je ostao veran napadačkom fudbalu, tako što je u razmaku od samo 18 minuta strelama Alfreda Dankana i Stefana Sensija, između kojih se smestila lagana ekzekucija Kume Babakara, hitao ka mestu  koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. U nadoknadi je poklekao, pošto su Ljubičasti pokazali drčnost, uspeli dvaput da nadoknade dva gola minusa i kljucnu bod, koji će ostati upamćen i po dva crvena kartona Srbima.

Najpre o trećem našem internacionalcu, Dušanu Vlahoviću, pošto je postao prvi igrač rođen u novom milenijumu koji se našao u startnih 11 Viole. Šef struke gostiju, Stefano Pioli, rešio je da na klupi ostavi glavne napadačke opcije, Đovanija Simeonea i Federika Kjezu, u takvim okolnostima ukazao je šansu nekadašnjem špicu Partizanam potvrđujući da u njegfa veruje, jer ga sve češće šalje na teren. Mrvice je upisao 18-godišnji napadač protiv Intera (šest minuta), Kaljarija (četiri) i Frozinonea (tri), međutim, da je projekat na duge staze pokazalo je gostovanje u Ređo Emiliji, pošto je veliko priznanje biti sa tako malo leta starter u velikom klubu kakav je Fjorentina. Vlahović nije imao šansu za gol, ali je ostavio solidan utisak, a u 55. minutu je zamenjen.

Ulaskom Simeonea, gosti su zaigrali bolje i preko Argentinca se vratili u igru, a pogocima Benasija, te letošnjeg novajlije iz Evertona, Kevina Miraljasa stigli do boda, u utakmici koja će se pamtiti i po dva crvena kartona. Oba Srbima. Najpre je, samo 12 minuta pošto je kročio na teren isključen rezervni napadač Sasuola Filip Đuričić. Inicijalni žuti karton zaradio je zbog faula nad Francuzem Laurinijem, posle čega je protestvovao kod sudije Ćifija, a ovaj ga poslao na ranije tuširanje.

Tri minuta kasnije Benasi je sastavu iz Firence udahnuo novi život, ali su i gosti završili duel sa desetoricom, pošto je Nikola Milenković – kog je skautirala delegacija Mančester junajteda – još jednu zadovoljavajuću ličnu partiju pokvario tako što je u nadoknadi odgurnuo protivničkog igrača, što mu je bila druga javna opomena, ujedno i drugo isključenje u 2018, pošto je ranije završio i februarsko gostovanje u Bergamu.

Het-trik Zapate, Empoli bolji od Bolonje. Fudbaleri Atalante pobedili su u nedelju u gostima ekipu Udinezea sa 3:1, u utakmici 15. kola italijanske Serije A.

Atalanta je upisala šestu pobedu od početka šampionata i trenutno je šesta na tabeli sa 21 bodom, dok je Udineze na 17. poziciji sa 13 osvojenih bodova.

Sva tri gola za pobednički tim postigao je Duvan Zapata, u drugom, 62. i 80. minutu, dok je strelac jedinog pogotka za Udineze bio Kevin Lasanja u 12. minutu. 

Fudbaleri Empolija su na svom terenu bili bolji od Bolonje sa 2:1. Empoli se nakon četvrte pobede nalazi na 14. mestu na tabeli sa 16 bodova, dok je Bolonja 18. sa 11. 

Fudbaleri Parme i Kjeva odigrali su nerešeno 1:1. Parma je skočila na deseto mesto na tabeli sa 21 bodom, dok je Kjevo i dalje "zakucan" za dno tabele sa samo tri osvojena boda.

Proradio je rekorder Zapata! Empoli i Kaputo su totalni hit, Kjevo se povampirio! Pipo Inzagi pred smenom.

Ne baš atraktivne utakmice u popodnevnom terminu Serije A, ali daleko od od toga da nije bilo zanimljivo. Bar što se tiče borbe za opstanak...

Najzanimljivije je bilo na Friuliju gde je Atalanta predvođena Duvanom Zapatom rasturila domaći Udineze sa 3:1. Iako Zebrama gori pod  nogama, njihov nekadašnji golgeter nije imao milosti. Konačno je pokazao zašto je najskuplje pojačanje u istoriji Atalante. Dugo se čekalo da proradi, ali čini se da je sada baš u onoj formi iz Udinezea kada je rešetao mreže. Kolumbijac je postigao sva tri gola za goste, nije ih slavio iz poštovanja prema klubu u kojem se afirmisao, ali to nije mnogo značilo domaćima.

Zapata je prvi prvenstveni gol u Atalanti postigao posle dva i po meseca golgeterskog posta, da bi u prošlom kolu dao i drugi, a danas je uspeo da upiše het-trik! Prvi gol je dao već u drugom minutu posle kornera. Udineze je uspeo da izjednači pogotkom Lazanje posle sjajnog orodora Dalesandra, ali je Zapata na početku drugog poluvremena iskoristio asistenciju Beroua za novo vođstvo. Udineze je krenuo svim silama ka izjednačenju, imao šanse, pogodio i stativu, a onda ih je Zapata još jednom kaznio u 80. minutu i ugasio im svaku nadu. Kolumbijac je počeo da se isplaćuje, a Atalanta je posle dva poraza opet u formi i na poziciji koja vodi u Ligu Evrope...

A u sjajnoj formi je Empoli! Pobedili su treći put u poslednja četiri kola, osvojili 10 od mogučih 12 bodova i najveći su profiteri borbe za opstanak. Toskanci su savladali direktnog rivala Bolonju sa 2:1 i gurnuli ga u još dublji kanal, a sebe vinuli na čak 14. poziciju na tabeli preskočivši SPAL, Đenovu i Udineze. Posle ovog poraza se može očekivati i smena Pipa Inzagija u Bolonji koja je ispod crte sa dva boda manje od Udinezea. Pominje se povratak Donadonija...

Empoli igra kao u transu u poslednje vreme, a najzaslužniji za to je napadački tandem Frančesko Kaputo – Antonio La Gumina. Veteran i mladi anonimus su savršena kombinacija. Kaputo igra u senzacionalnoj formi pošto je danas bio strelac peti put na poslednjih šest mečeva. U desetom minutu je pogodio za vođstvo posle sjajne akcije i asistencije La Gumine.

Bolonja je izjednačila golom Polija ali je La Gumina u 80. monutu doneo velika tri boda Toskancima.

U seriji je i Kjevo koji se u svom stilu povampirio kada ga svi otpišu. Danas su upisali četvrti remi zaredom, i dalje su fenjeraši, ali dižu formu i imaju kakvu-takvu nadu. Uspeli su da odole na teškom gostovanju u Parmi - 1:1. Poljak Stepinski je pogodio za vođstvo Letećih magaraca, ali je Bruno Alveš evrogolom iz slobodnjaka vratio parmu u meč. Krstaši su dominirali posle izjednačenja, stvorili gomilu prilika, ali je veteran Sorentino blistao na golu gostiju i doneo im bod.

SERIJA A - 15. KOLO:

Sasuolo - Fiorentina 3:3 (0:0)
/Dankan 63, Babakar 69, Sensi 80 - Simeone 70, Benasi 89, MIraljas 90+6/

Empoli - Bolonja 2:1 (1:1)
/Kaputo 11, La Gumina 80 - Poli 41/

Parma - Kjevo 1:1 (0:0)
/Alveš 53 - Stepinski 47/

Udineze - Atalanta 1:3 (1:1)
/Lazanja 12 - Zapata 2, 62, 79/

Đenova - SPAL (18.00)
Milan - Torino (20.30)

Odigrano u subotu:

Napoli - Frozinone 4:0 (2:0)
/Zjelinski 7, Unas 40, Milik 69, 84/

Kaljari - Roma 2:2 (0:2)
/Jonica 85, Sau 90+5 - Kristante 14, Kolarov 41/

Lacio - Sampdorija 2:2 (0:1)
/Aćerbi 79, Imobile 90+6 pen - Kvaljarela 21, Saponara 90+9/

Odigrano u petak:

Juventus - Inter 1:0 (0:0)
/Mandžukić 66/

TABELA: Juventus 43, Napoli 35, Inter 29, Milan (-1) 25, Lacio 25, Atalanta 21, Roma 21, Torino (-1) 21, Sasuolo 21, Parma 21, Sampdorija 20, Fiorentina 19, Kaljari 17, Empoli 16, Đenova (-1) 15, SPAL (-1) 14, Udineze 13, Bolonja 11, Frozinone 8, Kjevo 3*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar