Душан у историји Фиорентине!

Тинејџер из Београда постао је први фудбалер рођен 2000. године, који је почео утакмицу у стартној постави Фиорентине.

Фудбал 10.12.2018 | 08:45
Душан у историји Фиорентине!
Дуле, честитке!

Душан Влаховић постао је данас први фудбалер Фиорентине рођен после 1. јануара 2000. године који је почео утакмицу италијанске Серије А!

Стефано Пиоли уврстио је Београђанина, који ће 29. јануара напунити 19 година, у стартну поставу за гостовање Сасуолу у матине термину 15. кола (12.30, ТВ Аренаспорт) и тако симболично означио почетак ере у којој ће навијачи на "Артемио Франки" долазити због момака чија година рођења не почиње са 1.

Међу 11 за меч са зелено-црнима нашао се и Влаховићев две године старији суграђанин и саиграч, Никола Миленковић, који је такође као тинејџер прешао из Партизана у Фиорентину.

Партизан је Влаховићев прелазак у Фиорентину за 5,1 милион евра уговорио на лето 2017, мада се чекало до његовог 18. рођендана да трансфер буде и обављен. 

После стажирања у Примавери, где је наступао за млади тим Виоле, Влаховић се летос придружио првом тиму на Пиолијев захтев и прве минуте у "калчу" забележио 25. септембра на миланској "Ђузепе Меаци". 

Ушао је у игру у 84. минуту утакмице са Интером, у којој је његов тим поражен 2:1. Играо је и завршнице мечева са Каљаријем на "Артемио Франкију" (1:1, 21. октобар) и Фрозинонеом на "Бенито Стирпеу" (1:1, 9. новембар), а потом је први пут прочитан и као стартер.

ЦРВЕНИ ФИЛИПУ, ЦРВЕНИ И НИКОЛИ

Пиоли га је заменио у 55. минуту при резултату 0:0 на "Сита дел триколоре" стадиону у Ређо Емилији, када је ушао син тренера Атлетико Мадрида, Дијега Симонеа, Ђовани.

Испоставило се, међутим, да је до краја постигнуто ШЕСТ голова уз два црвена картона која је главни судија Данијеле Кифи поделио двојици српских фудбалера! 

Прво је у 87. минуту искључио Филипа Ђуричића само стотинак секунди након што га је у игру увео тренер домаћих, Роберто Де Зерби, а потом показао и други жути картон Миленковићу, већ у првој следећој акцији Сасуола.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар