Dušan u istoriji Fiorentine!

Tinejdžer iz Beograda postao je prvi fudbaler rođen 2000. godine, koji je počeo utakmicu u startnoj postavi Fiorentine.

Fudbal 10.12.2018 | 08:45
Dušan u istoriji Fiorentine!
Dule, čestitke!

Dušan Vlahović postao je danas prvi fudbaler Fiorentine rođen posle 1. januara 2000. godine koji je počeo utakmicu italijanske Serije A!

Stefano Pioli uvrstio je Beograđanina, koji će 29. januara napuniti 19 godina, u startnu postavu za gostovanje Sasuolu u matine terminu 15. kola (12.30, TV Arenasport) i tako simbolično označio početak ere u kojoj će navijači na "Artemio Franki" dolaziti zbog momaka čija godina rođenja ne počinje sa 1.

Među 11 za meč sa zeleno-crnima našao se i Vlahovićev dve godine stariji sugrađanin i saigrač, Nikola Milenković, koji je takođe kao tinejdžer prešao iz Partizana u Fiorentinu.

Partizan je Vlahovićev prelazak u Fiorentinu za 5,1 milion evra ugovorio na leto 2017, mada se čekalo do njegovog 18. rođendana da transfer bude i obavljen. 

Posle stažiranja u Primaveri, gde je nastupao za mladi tim Viole, Vlahović se letos pridružio prvom timu na Piolijev zahtev i prve minute u "kalču" zabeležio 25. septembra na milanskoj "Đuzepe Meaci". 

Ušao je u igru u 84. minutu utakmice sa Interom, u kojoj je njegov tim poražen 2:1. Igrao je i završnice mečeva sa Kaljarijem na "Artemio Frankiju" (1:1, 21. oktobar) i Frozinoneom na "Benito Stirpeu" (1:1, 9. novembar), a potom je prvi put pročitan i kao starter.

CRVENI FILIPU, CRVENI I NIKOLI

Pioli ga je zamenio u 55. minutu pri rezultatu 0:0 na "Sita del trikolore" stadionu u Ređo Emiliji, kada je ušao sin trenera Atletiko Madrida, Dijega Simonea, Đovani.

Ispostavilo se, međutim, da je do kraja postignuto ŠEST golova uz dva crvena kartona koja je glavni sudija Danijele Kifi podelio dvojici srpskih fudbalera! 

Prvo je u 87. minutu isključio Filipa Đuričića samo stotinak sekundi nakon što ga je u igru uveo trener domaćih, Roberto De Zerbi, a potom pokazao i drugi žuti karton Milenkoviću, već u prvoj sledećoj akciji Sasuola.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar