Де Јонг први пут о трансферу...

Људи, много је 75. 000. 000 евра! Свиђају ми се Сити и Барса, разговарао сам и са Пепом и са Мбапеом.  Централни везни Ајакса о понудама неких од најмоћнијих европских клубова.

Фудбал 11.12.2018 | 22:30
Де Јонг први пут о трансферу...
Јасно је, завршиће у великом клубу. И то за велики новац. Само, да ли баш у Пари Сен Жермену, како је пре два дана јавио холандски Де Телеграф или у Барселони, односно Манчестер Ситију, као да ни сам Френки де Јонг не зна. Или, ако зна, неће да каже, што може да се разуме ако је на столу 75.000.0000 евра колико је првак Француске спреман да плати Ајаксу како би добио једног од најтраженијих младих фудбалера Европе.

Свестан је холандски репрезентативац да је тема недеље у држави, па и шире.

„Девојка ме пробудила у петак јутро и предочила ми како, наводно, идем у Пари Сен Жермен. Како сам реаговао? О, Боже, морао сам добро да протрљам очи. Чак и ја мислим да је 75.000.000 евра превише новца“, делује дечачки искрено 21-годишњи Френки де Јонг.

Централни везни великана из Амстердама уверава да му је будућност магловита. Иако смо сигурни и да је светла, било шта да одабере.

„Ништа још није договорено. Нити потписано. Једноставно, нисам спреман да одлучим на коју ћу страну. Ионако сигурно не идем нигде у предстојећем прелазном року. Можда тек на лето, с тим да се чак не зна да ли ћу напустити Амстердам на крају сезоне или остати још једну. Све је могуће. Нити сам било шта договорио, нити Ајакс има споразум са било којим клубом.“

Опет, извесно је да ће се борба за потпис водити између ПСЖ-а, Барсе и Ситија, иако је и Бајерн најавио да би се укључио у трку. Мада, делује да је закаснио.

„Свиђа ми се стил који гаје Барселона и Манчестер Сити. Чим изгубе лопту крећу у пресинг, брзо враћају посед, разноврсни су у грађењу акција... Кад то видите, желите да играте на исти начин, да уживате на терену. Зато су Сити и Барса прави примери фудбала. Пазите, не могу да причам о томе да ли ме је Пвардиола звао. Могу само да кажем да не одбацујем ни Премијер лигу, нити неку другу дестинацију“, додао је Де Јонг практично потврђујући да је каталонски стручњак обавио телефонски разговор, у коме га је, наводно, три сата убеђивао да је за његову каријеру најкорисније ако би се преселио на Етихад.

Опет, ако се обећао Парижанима... Поготово после разговора са Килијаном Мбапеом, преговарачем у намери Светаца да га купе.

„Последњих дана доста се прича о томе како ћу потписати за ПСЖ. Одлична је ствар кад вас тако добар фудбалер опасиба комплиментима. Чак и критике прихватам као шансу да напредујем, међутим, увек је лепше ако о вама говоре позитивно, као што је о мени казивао Килијан. Осећам да је фокус целе Холандије на мени. Можда је баш то разлог што сам на гостовању Цволеу желео да покажем нешто другачије, нешто више од уобичајеног репертоара. Тражио сам начин да пуцам и, срећом, погодио циљ. Иако мој менаџер има дозволу клуба да преговара са великанима, максимално сам фокусиран на Ајакс. Желим да што је могуће боље одиграм најпре против Бајерна, па и до паузе у првенству Холандије“, завршава Френки де Јонг, ове сезоне стрелац три гола и аутор једне асистенције.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар