De Jong prvi put o transferu...

Ljudi, mnogo je 75. 000. 000 evra! Sviđaju mi se Siti i Barsa, razgovarao sam i sa Pepom i sa Mbapeom.  Centralni vezni Ajaksa o ponudama nekih od najmoćnijih evropskih klubova.

Fudbal 11.12.2018 | 22:30
De Jong prvi put o transferu...
Jasno je, završiće u velikom klubu. I to za veliki novac. Samo, da li baš u Pari Sen Žermenu, kako je pre dva dana javio holandski De Telegraf ili u Barseloni, odnosno Mančester Sitiju, kao da ni sam Frenki de Jong ne zna. Ili, ako zna, neće da kaže, što može da se razume ako je na stolu 75.000.0000 evra koliko je prvak Francuske spreman da plati Ajaksu kako bi dobio jednog od najtraženijih mladih fudbalera Evrope.

Svestan je holandski reprezentativac da je tema nedelje u državi, pa i šire.

„Devojka me probudila u petak jutro i predočila mi kako, navodno, idem u Pari Sen Žermen. Kako sam reagovao? O, Bože, morao sam dobro da protrljam oči. Čak i ja mislim da je 75.000.000 evra previše novca“, deluje dečački iskreno 21-godišnji Frenki de Jong.

Centralni vezni velikana iz Amsterdama uverava da mu je budućnost maglovita. Iako smo sigurni i da je svetla, bilo šta da odabere.

„Ništa još nije dogovoreno. Niti potpisano. Jednostavno, nisam spreman da odlučim na koju ću stranu. Ionako sigurno ne idem nigde u predstojećem prelaznom roku. Možda tek na leto, s tim da se čak ne zna da li ću napustiti Amsterdam na kraju sezone ili ostati još jednu. Sve je moguće. Niti sam bilo šta dogovorio, niti Ajaks ima sporazum sa bilo kojim klubom.“

Opet, izvesno je da će se borba za potpis voditi između PSŽ-a, Barse i Sitija, iako je i Bajern najavio da bi se uključio u trku. Mada, deluje da je zakasnio.

„Sviđa mi se stil koji gaje Barselona i Mančester Siti. Čim izgube loptu kreću u presing, brzo vraćaju posed, raznovrsni su u građenju akcija... Kad to vidite, želite da igrate na isti način, da uživate na terenu. Zato su Siti i Barsa pravi primeri fudbala. Pazite, ne mogu da pričam o tome da li me je Pvardiola zvao. Mogu samo da kažem da ne odbacujem ni Premijer ligu, niti neku drugu destinaciju“, dodao je De Jong praktično potvrđujući da je katalonski stručnjak obavio telefonski razgovor, u kome ga je, navodno, tri sata ubeđivao da je za njegovu karijeru najkorisnije ako bi se preselio na Etihad.

Opet, ako se obećao Parižanima... Pogotovo posle razgovora sa Kilijanom Mbapeom, pregovaračem u nameri Svetaca da ga kupe.

„Poslednjih dana dosta se priča o tome kako ću potpisati za PSŽ. Odlična je stvar kad vas tako dobar fudbaler opasiba komplimentima. Čak i kritike prihvatam kao šansu da napredujem, međutim, uvek je lepše ako o vama govore pozitivno, kao što je o meni kazivao Kilijan. Osećam da je fokus cele Holandije na meni. Možda je baš to razlog što sam na gostovanju Cvoleu želeo da pokažem nešto drugačije, nešto više od uobičajenog repertoara. Tražio sam način da pucam i, srećom, pogodio cilj. Iako moj menadžer ima dozvolu kluba da pregovara sa velikanima, maksimalno sam fokusiran na Ajaks. Želim da što je moguće bolje odigram najpre protiv Bajerna, pa i do pauze u prvenstvu Holandije“, završava Frenki de Jong, ove sezone strelac tri gola i autor jedne asistencije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar