Рикардо га двапут даде, Партизану пуна шака браде!

Партизан убедљив против Рада на Бањици, лаких 3:0! Фудбалери Партизанасу у утакмици 20. кола Суперлиге Србије победили као гост екипу Рада на Бањици са 3:0.  Партизан "завршио посао" на Бањици за 10 минута! Брзи погоци Рикарда Гомеша и Немање Р. Милетића омогућили су Партизану да одигра мирније у наставку меча - за лаку победу на гостовању на Бањици.  Без пораза 101 дан, мирна мрежа 14 пута, дупла асистенција Закарића и деби Стевановића.  Рутинским слављем на Бањици црно-бели наставили потеру са Радничким – 3:0.

Фудбал 09.12.2018 | 19:15
Рикардо га двапут даде, Партизану пуна шака браде!
Била је то лака победа изабраника тренера Зорана Мирковића који су у свему надвисили "грађевинаре".

Од првог до последњег минута, црно-бели су диктирали како ће се играни, свели су домаћина свега на неколико прилично безопасних покушаја, а са друге стране створили су велики број шанси од којих су три претворили у голове.

Лагано су играчи Партизана стигли до предности од 2:0. Био је то прави "блицкриг" изабраника Зорана Мирковића, рекло би се да су ухватили на спавању играче Рада и себи знатно олакшали посао. 

Играо се пети минут када су црно-бели пресекли на средини напад "грађевинара", лопта је дошла до Горана Закарића који је сјајно уочио Рикарда Гомеша, послао му лопту у простор, а остало је било на нападачу Партизана. 

Успео је да поред двојице играча Рада упути ударац у доњи десни угао и савлада Душана Марковића.

Само пет минута касније нова радост гостију из Хумске. одлични Горан Закарић уписао је другу асистенцију. Извео је корнер са десне стране, на другој стативи добро постављен био је Немања Милетић којем није било тешко да лопту проследи у мрежу - 0:2.

Имао је Партизан, за разлику од анемичног домаћина, још прилика да повеће предност до полувремена, али Закарић, Ивановић,Здјелар и Валијенте нису били прецизни.

У другом полувремену, Партизан је умешно чувао предност, а успео је и да је повећа.

После центаршута са леве стране и ударца ка голу "грађевинара", голман марковић је одбио лопту, али је на другој стативи био Рикардо којем није било тешко да је само убаци у мрежу.

Било је то све што се тиче голова, иако је Рикардо у последњим тренуцима могао и до хет-трика, али је његов ударац са седам метара одбранио голман Рада.

За разлику од меча на Бањици у преостала два меча која су играна такође од 17 часова, између Бачке и Војводине, односно Пролетера и Чукаричког, није било голова.

Прва победа Партизана у Суперлиги на гостовањима још од средине септембра!

Посете Лучанима, Кули, Нишу и Бановом брду нису донеле "цео плен" тиму "Бате" Мирковића, али је неугодна статистика прекинута на Бањици где су црно-бели већ после десет минута постигли два гола и омогућили себи да растерећеније нападају ривала.

Управо је Мирковић пред меч рекао да би "брзи гол добро дошао његовом тиму", а то су очигледно озбиљно схватили његови играчи и из прва два ударца - дали два гола.

Горан Закарић је "спаковао" прво погодак за Рикарда Гомеша у петом минуту када га је пронашао "лоб пасом", да би Немања Р. Милетић већ у 10. минуту на другој стативи сачекао његов центаршут после корнера.

Победу је у 71. минуту потврдио Рикардо Гомеш, десетим голом у Суперлиги ове сезоне, после шута Марка Валијентеа, који је додуше био у офсајду када је Пантић упутио пас.

Црно-бели ће јесен дефинитивно завршити као трећепласирани пошто је Раднички славио против Спартака и одмакао на четири бода пред последње коло у првом делу шампионата, односно толика је разлика и између Партизана и Чукаричког који је ремизирао против Пролетера.

РАД - ПАРТИЗАН 0:3 (0:2)

Рад је одмах на почетку меча покушао да искористи то што Филип Кљајић није "одрадио" загревање до краја, пошто је у стартној постави био виђен Владимир Стојковић, међутим пожалио се на бол и остао на клупи, међутим после шута у првом минуту - Партизан је преузео потпуну иницијативу и лако освајао лопту на свим деловима терена. 

Баш након такве ситуације и "избијене" лопте из задње линије, вешто из прве је реаговао Горан Закарић и "лоб" пасом асистирао за Рикарда Гомеша који је избио пред Марковића и лако постигао свој девети гол ове сезоне. 

Био је потребан Партизану рани гол, а након тога су играли као без "окова"...

Већ у 10. минуту, други погодак, опет Горан Закарић у улози асистента, сада из корнера. Немања Р. Милетић је искористио "пропливавање" голмана Марковића и на другој стативи је на волеј сачекао лопту, док његов ударац ногом није са гол-линије могао да избије Никола Игњатијевић. 

Боље на истом месту реаговао је Шипчић после ударца Рикарда, и још једне лоше реакције Марковића после корнера, свега тридесетак секунди након што је одлично одбранио Ивановићу. 

Црно-бели су доминирали поседом (66%), покушавали из даљине (Косовић и Закарић) да угрозе Марковића, а најближе трећем поготку били су после прекида када су на пас Пантића каснили Милетић, па Валијенте. 

Рад је само једном припретио после грешке Немање Р. Милетића, међутим Кљајић је био добро постављен на шут Тричковића. 

У наставку меча виђен је далеко спорији темпо, Партизан је промашио две велике шансе преко Рикарда и Пантића, али се нападач са Зеленортских Острва "искупио" већ у 71. минуту. 

Данило Пантић је извео слободан ударац искоса са десне стране, ногом је шутирао Марк Валијенте (био у офсајду), док је након одбране Душана Марковића на лопту натрчао Рикардо Гомеш за десети гол ове сезоне у Суперлиги. 

До краја меча видели смо и деби Филипа Стевановића, новог бисера Партизанове школе, који је у последњих десетак минута добио шансу и одмах продором наговестио таленат.

Последњи меч ове јесени Партизан игра против Мачве у Хумској.

Тачно 101 дан није изгубио Партизан. Давно је био 30. август кад је последњи пут положио оружје, потписао капитулацију у Истанбулу, међутим, отад до данас нико му није узео меру. У међувремену је осцилирао кад је реч у игри, бележио и резултате слабије од очекиваних, да би на Бањици показао како би требало да изгледа тим устремљен ка највишим циљевима. Од првог минута посвећено, амбициозно, концентрисано и продуктино, а кад је тако делује да ни много бољи тимови од Рада не би имали шансе.

Лагани тријумф у оквиру 20. суперлигшког кола (3:0), креиран погоцима у раној фази меча и прекидима -  специјалитетом у тренерском мандату Зорана Мирковића – сведочи о томе да екипа из Хумске има чему да се нада у наставку шампионата. Под условом да сваком наредном мечу приступи на исти начин. Одговорно. Да не троши минуте, већ сваки користи смислено. Да и против Мачве наредног викенда, као и у пролећним биткама, буде као на Бањици. Брзо, прецизно и ефикасно. Кад се тако игра, нема везе ко је противник, онда Парни ваљак заиста оправдава надимак и делује незаустављиво.

Баш какав је у Црнотравској  био Рикардо Гомеш. Партизанов нападач показао је да се налази у изванредној форми, јер је са два поготка усмерио госте ка победи, себе померио на треће место листе стрелаца са десет прецизних хитаца (испред су само Алекса Вукановић из Нпаретка са 12, те Ермин Хаскић из Радничког са 11), а још важније наставио да тресе мреже у серији. Стигао је до седам на последњих шест суперлигашких утакмица. Најпре тако што је побегао одбрани Грађевинара и десницом матирао голмана Душана Марковића, а у наставку показао сналажљивост само проследивши лопту у мрежу после покушаја Марка Валијентеа, коме Фортуна није била наклоњена да из две ситуација погоди циљ.

Још једном се потврдило да црно-бели играју далеко смисленије ако постигну брзи гол. Вођство из петог минута омогућило им је да „опусте“ ногу, па је Немања Милетић најпре продором изборио корнер, а после центаршута запаженог Горана Закарића и његове друге асистенције, на другој стативи десни бек је постигао пети гол у сезони и наговестио да ће гости прекинути низ од четири пораза на гостовањима. Осим што је била одлична у нападу – с тим да је створила толико шанси да је могла да слави и дупло убедљивије – Мирковићева екипа је показала стабилност у одбрани, пошто је чак 14. меч у првенству без примљеног гола, по чему је најбоља у лиги.

Чак и без Владимира Стојковића, који је због повреде на загревању препустио место међу стативама Филипу Кљајићу, довољно опрезном да укроти један од ретких напада Гарађевинара, кад је запретио Никола Тричковић. Покушавао је још нешто да уради Александар Лутовац, трудио се јубиларац Богдан Младеновић (100. меч за клуб), заиграо са три офанзивца Драган Стевановић у другом делу кад је на терен послао Филипа Касалицу, али је рад претрпео пети узастопни пораз. Седми у међусобним обрачунима са Партизаном.

Гости су имали и тај комодитет да на 3:0 промовишу још једног талента из школе, суперталентованог крилног везисту Филипа Стевановића (2002. годиште), који деби за први тим умало није крунисао поготком у надокнади... Но, време ради за њега.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 20. КОЛО

РАД – ПАРТИЗАН 0:3 (0:2)

/Рикардо 5, 71, Н. Р. Милетић 10/

Београд
Стадион: Краљ Петар Први
Судија: Милан Илић
Жути картони: Лутовац, Касалица (Рад)

РАД: Д. Марковић - М. Марковић, Перендија, Шипчић, Игњатијевић (од 65. Касалица) – Петровић, Тричковић – Лутовац (од 70. Маринковић), Младеновић, Буснић – Јовић (од 46. Баиновић). Тренер: Драган Стевановић.

ПАРТИЗАН: Кљајић – Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић – Здјелар, Косовић -  Закарић (од 74. Тошић), Пантић (од 79. Ђерлек), Ивановић (од 82. Стевановић) – Рикардо. Тренер: Зоран Мирковић.

Раднички "зацементирао" друго место до фебруара! Нова убедљива победа фудбалера Ненада Лалатовића којом су и званично вицешампиони јесењег дела Суперлиге.

Хтео је Ненад Лалатовић победу за "опроштај од навијача на крају јесење полусезоне", видећемо да ли и за ову сезону пошто га тражи Војводина, а његови играчи су без већих проблема изашли на крај са Спартаком који има много проблема од елиминације из Лиге Европе.

Раднички је на "Чаиру" уписао и седму победу у десет утакмица погоцима Александра Станисављевића (8'), Петра Грбића (54') и за крај аутоголом Немање Текијашког (85').

Овим тријумфом "побегли су" Партизану на седам бодова удаљености, што значи да су коло пре краја јесење полусезоне и званично обезбедили другу позицију, на којој ће најмање бити до почетка другог дела Суперлиге, средином фебруара наредне године.

РАДНИЧКИ - СПАРТАК 3:0 (1:0)

То је уједно и најбољи старт сезоне у историји клуба из Ниша који је ове јесени уписао тек један пораз и то од браниоца титуле Црвене звезде.

Додуше, тај пораз се десио још током лета, крајем јула, у другом колу Суперлиге, док у наредних 18 утакмица домаћег шампионата фудбалери Ненада Лалатовића нису уписали нити један пораз, па су тако највећи део досадашњег дела првенства држали другу позицију.

На данашњем мечу Нермин Хаскић није успео да се упише у стрелце и да тако искористи "празан ход" Алексе Вукановића против Црвене звезде, али ће за то имати још једну шансу.

Нападач Нишлија је тренутно на коти од 11 голова, Вукановић је постигао један више, док у последњем колу ће играти један против другог "под Багдалом" - сусрет је заказан за наредни викенд у Крушевцу.

У данашњем мечу одменили су га крилни фудбалери, Станисављевић и Грбић, који су се у српски фудбал вратили након епизода у Грчкој и Црној Гори.

И у преостале три утакмице које су почеле у 13 часова виђена су по три гола; Младост је лако славила против Земуна истим резултатом као Раднички (3:0), док су Вождовац и Радник уписали победе од 2:1 на гостовањима у Врању и Шапцу.

Суперлига, 20. коло:

Недеља: 

Бачка – Војводина 0:0

Пролетер – Чукарички 0:0

Рад – Партизан 0:3 (0:2)
Гомеш 5, 71, Милетић 10

Динамо - Вождовац 1:2 (0:1)
Димитров 75 -- Масовић 39, 74

Мачва – Радник 1:2 (1:2)
Адамовић 15 -- Златановић 23, Стојановић 29

Раднички – Спартак 3:0 (1:0)
Станисављевић 8, Грбић 54, Текијашки 85

Земун – Младост 0:3(0:2)
Радивојевић 32, Павловић 45+4п, Трајковић 89аг

Субота:

Звезда – Напредак 3:0 (1:0)
Симић 13, Вешковац 60аг, Бен 79

Табела: Црвена звезда 56, Раднички 47, Партизан 43, Чукарички 39, Напредак 33, Младост 32, Пролетер 27, Војводина 27, Радник 25, Мачва 21, Вождовац 19, Бачка 18, Спартак 16, Земун 15, Рад 15, Динамо 7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар