Rikardo ga dvaput dade, Partizanu puna šaka brade!

Partizan ubedljiv protiv Rada na Banjici, lakih 3:0! Fudbaleri Partizanasu u utakmici 20. kola Superlige Srbije pobedili kao gost ekipu Rada na Banjici sa 3:0.  Partizan "završio posao" na Banjici za 10 minuta! Brzi pogoci Rikarda Gomeša i Nemanje R. Miletića omogućili su Partizanu da odigra mirnije u nastavku meča - za laku pobedu na gostovanju na Banjici.  Bez poraza 101 dan, mirna mreža 14 puta, dupla asistencija Zakarića i debi Stevanovića.  Rutinskim slavljem na Banjici crno-beli nastavili poteru sa Radničkim – 3:0.

Fudbal 09.12.2018 | 19:15
Rikardo ga dvaput dade, Partizanu puna šaka brade!
Bila je to laka pobeda izabranika trenera Zorana Mirkovića koji su u svemu nadvisili "građevinare".

Od prvog do poslednjeg minuta, crno-beli su diktirali kako će se igrani, sveli su domaćina svega na nekoliko prilično bezopasnih pokušaja, a sa druge strane stvorili su veliki broj šansi od kojih su tri pretvorili u golove.

Lagano su igrači Partizana stigli do prednosti od 2:0. Bio je to pravi "blickrig" izabranika Zorana Mirkovića, reklo bi se da su uhvatili na spavanju igrače Rada i sebi znatno olakšali posao. 

Igrao se peti minut kada su crno-beli presekli na sredini napad "građevinara", lopta je došla do Gorana Zakarića koji je sjajno uočio Rikarda Gomeša, poslao mu loptu u prostor, a ostalo je bilo na napadaču Partizana. 

Uspeo je da pored dvojice igrača Rada uputi udarac u donji desni ugao i savlada Dušana Markovića.

Samo pet minuta kasnije nova radost gostiju iz Humske. odlični Goran Zakarić upisao je drugu asistenciju. Izveo je korner sa desne strane, na drugoj stativi dobro postavljen bio je Nemanja Miletić kojem nije bilo teško da loptu prosledi u mrežu - 0:2.

Imao je Partizan, za razliku od anemičnog domaćina, još prilika da poveće prednost do poluvremena, ali Zakarić, Ivanović,Zdjelar i Valijente nisu bili precizni.

U drugom poluvremenu, Partizan je umešno čuvao prednost, a uspeo je i da je poveća.

Posle centaršuta sa leve strane i udarca ka golu "građevinara", golman marković je odbio loptu, ali je na drugoj stativi bio Rikardo kojem nije bilo teško da je samo ubaci u mrežu.

Bilo je to sve što se tiče golova, iako je Rikardo u poslednjim trenucima mogao i do het-trika, ali je njegov udarac sa sedam metara odbranio golman Rada.

Za razliku od meča na Banjici u preostala dva meča koja su igrana takođe od 17 časova, između Bačke i Vojvodine, odnosno Proletera i Čukaričkog, nije bilo golova.

Prva pobeda Partizana u Superligi na gostovanjima još od sredine septembra!

Posete Lučanima, Kuli, Nišu i Banovom brdu nisu donele "ceo plen" timu "Bate" Mirkovića, ali je neugodna statistika prekinuta na Banjici gde su crno-beli već posle deset minuta postigli dva gola i omogućili sebi da rasterećenije napadaju rivala.

Upravo je Mirković pred meč rekao da bi "brzi gol dobro došao njegovom timu", a to su očigledno ozbiljno shvatili njegovi igrači i iz prva dva udarca - dali dva gola.

Goran Zakarić je "spakovao" prvo pogodak za Rikarda Gomeša u petom minutu kada ga je pronašao "lob pasom", da bi Nemanja R. Miletić već u 10. minutu na drugoj stativi sačekao njegov centaršut posle kornera.

Pobedu je u 71. minutu potvrdio Rikardo Gomeš, desetim golom u Superligi ove sezone, posle šuta Marka Valijentea, koji je doduše bio u ofsajdu kada je Pantić uputio pas.

Crno-beli će jesen definitivno završiti kao trećeplasirani pošto je Radnički slavio protiv Spartaka i odmakao na četiri boda pred poslednje kolo u prvom delu šampionata, odnosno tolika je razlika i između Partizana i Čukaričkog koji je remizirao protiv Proletera.

RAD - PARTIZAN 0:3 (0:2)

Rad je odmah na početku meča pokušao da iskoristi to što Filip Kljajić nije "odradio" zagrevanje do kraja, pošto je u startnoj postavi bio viđen Vladimir Stojković, međutim požalio se na bol i ostao na klupi, međutim posle šuta u prvom minutu - Partizan je preuzeo potpunu inicijativu i lako osvajao loptu na svim delovima terena. 

Baš nakon takve situacije i "izbijene" lopte iz zadnje linije, vešto iz prve je reagovao Goran Zakarić i "lob" pasom asistirao za Rikarda Gomeša koji je izbio pred Markovića i lako postigao svoj deveti gol ove sezone. 

Bio je potreban Partizanu rani gol, a nakon toga su igrali kao bez "okova"...

Već u 10. minutu, drugi pogodak, opet Goran Zakarić u ulozi asistenta, sada iz kornera. Nemanja R. Miletić je iskoristio "proplivavanje" golmana Markovića i na drugoj stativi je na volej sačekao loptu, dok njegov udarac nogom nije sa gol-linije mogao da izbije Nikola Ignjatijević. 

Bolje na istom mestu reagovao je Šipčić posle udarca Rikarda, i još jedne loše reakcije Markovića posle kornera, svega tridesetak sekundi nakon što je odlično odbranio Ivanoviću. 

Crno-beli su dominirali posedom (66%), pokušavali iz daljine (Kosović i Zakarić) da ugroze Markovića, a najbliže trećem pogotku bili su posle prekida kada su na pas Pantića kasnili Miletić, pa Valijente. 

Rad je samo jednom pripretio posle greške Nemanje R. Miletića, međutim Kljajić je bio dobro postavljen na šut Tričkovića. 

U nastavku meča viđen je daleko sporiji tempo, Partizan je promašio dve velike šanse preko Rikarda i Pantića, ali se napadač sa Zelenortskih Ostrva "iskupio" već u 71. minutu. 

Danilo Pantić je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, nogom je šutirao Mark Valijente (bio u ofsajdu), dok je nakon odbrane Dušana Markovića na loptu natrčao Rikardo Gomeš za deseti gol ove sezone u Superligi. 

Do kraja meča videli smo i debi Filipa Stevanovića, novog bisera Partizanove škole, koji je u poslednjih desetak minuta dobio šansu i odmah prodorom nagovestio talenat.

Poslednji meč ove jeseni Partizan igra protiv Mačve u Humskoj.

Tačno 101 dan nije izgubio Partizan. Davno je bio 30. avgust kad je poslednji put položio oružje, potpisao kapitulaciju u Istanbulu, međutim, otad do danas niko mu nije uzeo meru. U međuvremenu je oscilirao kad je reč u igri, beležio i rezultate slabije od očekivanih, da bi na Banjici pokazao kako bi trebalo da izgleda tim ustremljen ka najvišim ciljevima. Od prvog minuta posvećeno, ambiciozno, koncentrisano i produktino, a kad je tako deluje da ni mnogo bolji timovi od Rada ne bi imali šanse.

Lagani trijumf u okviru 20. superligškog kola (3:0), kreiran pogocima u ranoj fazi meča i prekidima -  specijalitetom u trenerskom mandatu Zorana Mirkovića – svedoči o tome da ekipa iz Humske ima čemu da se nada u nastavku šampionata. Pod uslovom da svakom narednom meču pristupi na isti način. Odgovorno. Da ne troši minute, već svaki koristi smisleno. Da i protiv Mačve narednog vikenda, kao i u prolećnim bitkama, bude kao na Banjici. Brzo, precizno i efikasno. Kad se tako igra, nema veze ko je protivnik, onda Parni valjak zaista opravdava nadimak i deluje nezaustavljivo.

Baš kakav je u Crnotravskoj  bio Rikardo Gomeš. Partizanov napadač pokazao je da se nalazi u izvanrednoj formi, jer je sa dva pogotka usmerio goste ka pobedi, sebe pomerio na treće mesto liste strelaca sa deset preciznih hitaca (ispred su samo Aleksa Vukanović iz Nparetka sa 12, te Ermin Haskić iz Radničkog sa 11), a još važnije nastavio da trese mreže u seriji. Stigao je do sedam na poslednjih šest superligaških utakmica. Najpre tako što je pobegao odbrani Građevinara i desnicom matirao golmana Dušana Markovića, a u nastavku pokazao snalažljivost samo prosledivši loptu u mrežu posle pokušaja Marka Valijentea, kome Fortuna nije bila naklonjena da iz dve situacija pogodi cilj.

Još jednom se potvrdilo da crno-beli igraju daleko smislenije ako postignu brzi gol. Vođstvo iz petog minuta omogućilo im je da „opuste“ nogu, pa je Nemanja Miletić najpre prodorom izborio korner, a posle centaršuta zapaženog Gorana Zakarića i njegove druge asistencije, na drugoj stativi desni bek je postigao peti gol u sezoni i nagovestio da će gosti prekinuti niz od četiri poraza na gostovanjima. Osim što je bila odlična u napadu – s tim da je stvorila toliko šansi da je mogla da slavi i duplo ubedljivije – Mirkovićeva ekipa je pokazala stabilnost u odbrani, pošto je čak 14. meč u prvenstvu bez primljenog gola, po čemu je najbolja u ligi.

Čak i bez Vladimira Stojkovića, koji je zbog povrede na zagrevanju prepustio mesto među stativama Filipu Kljajiću, dovoljno opreznom da ukroti jedan od retkih napada Garađevinara, kad je zapretio Nikola Tričković. Pokušavao je još nešto da uradi Aleksandar Lutovac, trudio se jubilarac Bogdan Mladenović (100. meč za klub), zaigrao sa tri ofanzivca Dragan Stevanović u drugom delu kad je na teren poslao Filipa Kasalicu, ali je rad pretrpeo peti uzastopni poraz. Sedmi u međusobnim obračunima sa Partizanom.

Gosti su imali i taj komoditet da na 3:0 promovišu još jednog talenta iz škole, supertalentovanog krilnog vezistu Filipa Stevanovića (2002. godište), koji debi za prvi tim umalo nije krunisao pogotkom u nadoknadi... No, vreme radi za njega.

SUPERLIGA SRBIJE, 20. KOLO

RAD – PARTIZAN 0:3 (0:2)

/Rikardo 5, 71, N. R. Miletić 10/

Beograd
Stadion: Kralj Petar Prvi
Sudija: Milan Ilić
Žuti kartoni: Lutovac, Kasalica (Rad)

RAD: D. Marković - M. Marković, Perendija, Šipčić, Ignjatijević (od 65. Kasalica) – Petrović, Tričković – Lutovac (od 70. Marinković), Mladenović, Busnić – Jović (od 46. Bainović). Trener: Dragan Stevanović.

PARTIZAN: Kljajić – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Kosović -  Zakarić (od 74. Tošić), Pantić (od 79. Đerlek), Ivanović (od 82. Stevanović) – Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

Radnički "zacementirao" drugo mesto do februara! Nova ubedljiva pobeda fudbalera Nenada Lalatovića kojom su i zvanično vicešampioni jesenjeg dela Superlige.

Hteo je Nenad Lalatović pobedu za "oproštaj od navijača na kraju jesenje polusezone", videćemo da li i za ovu sezonu pošto ga traži Vojvodina, a njegovi igrači su bez većih problema izašli na kraj sa Spartakom koji ima mnogo problema od eliminacije iz Lige Evrope.

Radnički je na "Čairu" upisao i sedmu pobedu u deset utakmica pogocima Aleksandra Stanisavljevića (8'), Petra Grbića (54') i za kraj autogolom Nemanje Tekijaškog (85').

Ovim trijumfom "pobegli su" Partizanu na sedam bodova udaljenosti, što znači da su kolo pre kraja jesenje polusezone i zvanično obezbedili drugu poziciju, na kojoj će najmanje biti do početka drugog dela Superlige, sredinom februara naredne godine.

RADNIČKI - SPARTAK 3:0 (1:0)

To je ujedno i najbolji start sezone u istoriji kluba iz Niša koji je ove jeseni upisao tek jedan poraz i to od branioca titule Crvene zvezde.

Doduše, taj poraz se desio još tokom leta, krajem jula, u drugom kolu Superlige, dok u narednih 18 utakmica domaćeg šampionata fudbaleri Nenada Lalatovića nisu upisali niti jedan poraz, pa su tako najveći deo dosadašnjeg dela prvenstva držali drugu poziciju.

Na današnjem meču Nermin Haskić nije uspeo da se upiše u strelce i da tako iskoristi "prazan hod" Alekse Vukanovića protiv Crvene zvezde, ali će za to imati još jednu šansu.

Napadač Nišlija je trenutno na koti od 11 golova, Vukanović je postigao jedan više, dok u poslednjem kolu će igrati jedan protiv drugog "pod Bagdalom" - susret je zakazan za naredni vikend u Kruševcu.

U današnjem meču odmenili su ga krilni fudbaleri, Stanisavljević i Grbić, koji su se u srpski fudbal vratili nakon epizoda u Grčkoj i Crnoj Gori.

I u preostale tri utakmice koje su počele u 13 časova viđena su po tri gola; Mladost je lako slavila protiv Zemuna istim rezultatom kao Radnički (3:0), dok su Voždovac i Radnik upisali pobede od 2:1 na gostovanjima u Vranju i Šapcu.

Superliga, 20. kolo:

Nedelja: 

Bačka – Vojvodina 0:0

Proleter – Čukarički 0:0

Rad – Partizan 0:3 (0:2)
Gomeš 5, 71, Miletić 10

Dinamo - Voždovac 1:2 (0:1)
Dimitrov 75 -- Masović 39, 74

Mačva – Radnik 1:2 (1:2)
Adamović 15 -- Zlatanović 23, Stojanović 29

Radnički – Spartak 3:0 (1:0)
Stanisavljević 8, Grbić 54, Tekijaški 85

Zemun – Mladost 0:3(0:2)
Radivojević 32, Pavlović 45+4p, Trajković 89ag

Subota:

Zvezda – Napredak 3:0 (1:0)
Simić 13, Veškovac 60ag, Ben 79

Tabela: Crvena zvezda 56, Radnički 47, Partizan 43, Čukarički 39, Napredak 33, Mladost 32, Proleter 27, Vojvodina 27, Radnik 25, Mačva 21, Voždovac 19, Bačka 18, Spartak 16, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar