ШПА: Голеада Еибара и Левантеа - осам ''комада''!

Дмитровићев тим остао без победе у финишу! Фудбалери Еибара одиграли су нерешено са Левантеом на домаћем терену 4:4 у 15. колу шпанске ЛаЛиге.  Страшан фудбал на Ипури: Еибар и Леванте одушевили - 46 шутева, осам голова! И два преокрета. . .

Фудбал 09.12.2018 | 14:15
ШПА: Голеада Еибара и Левантеа - осам ''комада''!
Еибар је умало дошао до победе, иако је на полувремену губио са 2:1 за госте.

Домаће је у предност довео Енрих у осмом минуту, али је Леванте до краја полувремена водио погоцима Моралеса и Робера из деветог и 25. минута.

Еибар се у другом полувремену "пробудио", а на 2:2 изједначио је Ескаланте. После тог гола уследила је "минијатура" Чарлса, који је прво погодио из пенала у 61. минуту, а затим и у 65. минуту. 

На 15 минута до краја предност домаћина успео је да смањи Тоно, али то није било све што смо видели на овом мечу. У првом минуту надокнаде, када су сви мислили да је меч готов, опустили су се дефанзивци Еибара, Мајорал се искрао на другој стативи после центаршута и шокирао све на стадиону. 

Српски репрезентативац и голман Еибара Марко Дмитровић поново се нашао ван тима, јер се и даље није завршио опоравак од повреде.

Наћи ћете многе љубитеље фудбала који баш и нису тако страствени кад су у питању матине утакмице у недељу поподне, али што се нас тиче – идеалан начин да ти почне дан! Чак и кад не очекујеш много, као што већина вероватно није очекивала од Еибара и Левантеа. А на крају: експлозија фудбала! На Ипуруи смо данас гледали један од занимљивијих мечева сезоне, неколико преокрета и на крају осам голова – 4:4!

Али чак ни сам резултат не може да опише колико је ту ватре било. Повели су домаћи преко Серхија Енрика веч у осмом минуту, малтене у следећем нападу је изједначио Леванте, до краја полувремена и преокренуо на 2:1, али је у наставку умислио да је ваљда и мало квалитетнији но што заиста јесте, па је пробао да “убије” утакмицу онако како би то урадили мало моћнији тимови, налик Атлетико рецимо. Међутим, тим из Валенсије једноставно нема ту сигурност позади и кад је упао у Еибарову центрифугу дуго није знао како да изађе из проблема.

Прво Гонзало Ескаланте, па два пута Чарлс, једном са пенала свираног због очигледног прекршаја Хозеа Кампање, не само да су преокренула резултат, већ су госте оставиле у чуду. У размаку од само осам минута три пута је Еибар тресао противничу и чинло се да Леванте неће моћи да устане из нокдауна.

Авај, и Леванте је чудна воћка, у последњих девет кола изгубио је само један меч и није хтео да се помири са другим. Прво је Тоњо уз велику помоћ среће у 75. минуту успео да врати неизвесност у меч, а онда је у судијској надокнади Борха Мајорал хладном водом полио Баске.

У међувремену, чак 46 шутева на гол! Суштина фудбалске игре и меч који никога није оставио равнодушним. Памтиће се на Ипуруи.

Примера, 15. коло:

Петак

Леганес - Хетафе 1:1 (0:1)
/Нијом 64 - Кабрера 39/

Субота

Атлетико Мадрид – Алавес 3:0 (1:0)
/Калинић 25, Гризман 82, Родри 88/

Валенсија - Севиља 1:1 (0:0)
/Дијакаби 90+2 - Сарабија 55/

Виљареал - Селта 2:3 (0:1)
/Бака 83, 87 - Мендез 44, Јокуслу 49, Гомез 51/

Еспањол - Барселона 0:4 (0:3)
/Меси 17 и 65, Дембеле 26, Суарез 45/

Недеља

Еибар - Леванте 4:4 (1:2)
/Енрих 8, Ескаланте 57, Чарлс 61пен, 65 – Моралес 9, Робер 25, Тоно 75, Мајорал 92/

16.15 Уеска – Реал Мадрид
18.30 Реал Сосиједад – Ваљадолид
20.45 Бетис – Рајо Ваљекано

понедељак:
21.00 Атлетик Билбао – Ђирона

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар