ŠPA: Goleada Eibara i Levantea - osam ''komada''!

Dmitrovićev tim ostao bez pobede u finišu! Fudbaleri Eibara odigrali su nerešeno sa Levanteom na domaćem terenu 4:4 u 15. kolu španske LaLige.  Strašan fudbal na Ipuri: Eibar i Levante oduševili - 46 šuteva, osam golova! I dva preokreta. . .

Fudbal 09.12.2018 | 14:15
ŠPA: Goleada Eibara i Levantea - osam ''komada''!
Eibar je umalo došao do pobede, iako je na poluvremenu gubio sa 2:1 za goste.

Domaće je u prednost doveo Enrih u osmom minutu, ali je Levante do kraja poluvremena vodio pogocima Moralesa i Robera iz devetog i 25. minuta.

Eibar se u drugom poluvremenu "probudio", a na 2:2 izjednačio je Eskalante. Posle tog gola usledila je "minijatura" Čarlsa, koji je prvo pogodio iz penala u 61. minutu, a zatim i u 65. minutu. 

Na 15 minuta do kraja prednost domaćina uspeo je da smanji Tono, ali to nije bilo sve što smo videli na ovom meču. U prvom minutu nadoknade, kada su svi mislili da je meč gotov, opustili su se defanzivci Eibara, Majoral se iskrao na drugoj stativi posle centaršuta i šokirao sve na stadionu. 

Srpski reprezentativac i golman Eibara Marko Dmitrović ponovo se našao van tima, jer se i dalje nije završio oporavak od povrede.

Naći ćete mnoge ljubitelje fudbala koji baš i nisu tako strastveni kad su u pitanju matine utakmice u nedelju popodne, ali što se nas tiče – idealan način da ti počne dan! Čak i kad ne očekuješ mnogo, kao što većina verovatno nije očekivala od Eibara i Levantea. A na kraju: eksplozija fudbala! Na Ipurui smo danas gledali jedan od zanimljivijih mečeva sezone, nekoliko preokreta i na kraju osam golova – 4:4!

Ali čak ni sam rezultat ne može da opiše koliko je tu vatre bilo. Poveli su domaći preko Serhija Enrika več u osmom minutu, maltene u sledećem napadu je izjednačio Levante, do kraja poluvremena i preokrenuo na 2:1, ali je u nastavku umislio da je valjda i malo kvalitetniji no što zaista jeste, pa je probao da “ubije” utakmicu onako kako bi to uradili malo moćniji timovi, nalik Atletiko recimo. Međutim, tim iz Valensije jednostavno nema tu sigurnost pozadi i kad je upao u Eibarovu centrifugu dugo nije znao kako da izađe iz problema.

Prvo Gonzalo Eskalante, pa dva puta Čarls, jednom sa penala sviranog zbog očiglednog prekršaja Hozea Kampanje, ne samo da su preokrenula rezultat, već su goste ostavile u čudu. U razmaku od samo osam minuta tri puta je Eibar tresao protivniču i činlo se da Levante neće moći da ustane iz nokdauna.

Avaj, i Levante je čudna voćka, u poslednjih devet kola izgubio je samo jedan meč i nije hteo da se pomiri sa drugim. Prvo je Tonjo uz veliku pomoć sreće u 75. minutu uspeo da vrati neizvesnost u meč, a onda je u sudijskoj nadoknadi Borha Majoral hladnom vodom polio Baske.

U međuvremenu, čak 46 šuteva na gol! Suština fudbalske igre i meč koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Pamtiće se na Ipurui.

Primera, 15. kolo:

Petak

Leganes - Hetafe 1:1 (0:1)
/Nijom 64 - Kabrera 39/

Subota

Atletiko Madrid – Alaves 3:0 (1:0)
/Kalinić 25, Grizman 82, Rodri 88/

Valensija - Sevilja 1:1 (0:0)
/Dijakabi 90+2 - Sarabija 55/

Viljareal - Selta 2:3 (0:1)
/Baka 83, 87 - Mendez 44, Jokuslu 49, Gomez 51/

Espanjol - Barselona 0:4 (0:3)
/Mesi 17 i 65, Dembele 26, Suarez 45/

Nedelja

Eibar - Levante 4:4 (1:2)
/Enrih 8, Eskalante 57, Čarls 61pen, 65 – Morales 9, Rober 25, Tono 75, Majoral 92/

16.15 Ueska – Real Madrid
18.30 Real Sosijedad – Valjadolid
20.45 Betis – Rajo Valjekano

ponedeljak:
21.00 Atletik Bilbao – Đirona

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar