Бомбаши ИД-а припремају напад

Џихадисти припремају велики напад хемијским оружјем у Великој Британији и могли би да активирају бомбу са хлором у подземној жељезници Лондона, пише Мејл он сандеј, позивајући се на безбједносне званичнике.

Свијет 09.12.2018 | 13:26
Бомбаши ИД-а припремају напад
Ово сазнање је добијено након што су службе безбједности пресреле разговор виших припадника терористичке Исламске државе.

Лист наводи да су службе безбједности забринуте да је напад хемијским оружјем у Британији сада могућ више него икад.

Извори безбједности кажу да постоји озбиљна бојазан да би у лондонској подземној жељезници могла да буде активирана бомба са хлором.

Због ове пријетње прије двије седмице у тајности су се састали шефови безбједносних служби како би размотрили одговор на евентуални напад, пише лист.

Када се активирају бомбе са хлором, релативно безопасна течност хлора постаје смртоносна пара која се мијеша са течностима у плућима и очима жртве формирајући корозивну хидрохлоричну киселину.

Овај гас постаје посебно опасан у затвореним и френквентним подручјима као што су станице метроа, а посебно је опасан за дјецу и старија лица.

Хемиш де Бретон-Гордон, стручњак за хемијско оружје, рекао је да су бомбаши Исламске државе већ развили неопходне вјештине потребне да направе те бомбе и могли би своје знање да пренесу екстремистима у Британији.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре:

09.12.2018 12:35

Обавјештајци овако правдају огроман буџет и лагодни живот којим живе. Никада није пукло кад су овако најављивали, а кад год је пукло, нису имали појма, али су лагали како су упозоравали и имали сазнања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Да М.Р

09.12.2018 14:28

Искистализовани коментар из здравог ума то јст из оног сто видимо као поједимци .

ОДГОВОРИТЕ