Bombaši ID-a pripremaju napad

Džihadisti pripremaju veliki napad hemijskim oružjem u Velikoj Britaniji i mogli bi da aktiviraju bombu sa hlorom u podzemnoj željeznici Londona, piše Mejl on sandej, pozivajući se na bezbjednosne zvaničnike.

Svijet 09.12.2018 | 13:26
Bombaši ID-a pripremaju napad
Ovo saznanje je dobijeno nakon što su službe bezbjednosti presrele razgovor viših pripadnika terorističke Islamske države.

List navodi da su službe bezbjednosti zabrinute da je napad hemijskim oružjem u Britaniji sada moguć više nego ikad.

Izvori bezbjednosti kažu da postoji ozbiljna bojazan da bi u londonskoj podzemnoj željeznici mogla da bude aktivirana bomba sa hlorom.

Zbog ove prijetnje prije dvije sedmice u tajnosti su se sastali šefovi bezbjednosnih službi kako bi razmotrili odgovor na eventualni napad, piše list.

Kada se aktiviraju bombe sa hlorom, relativno bezopasna tečnost hlora postaje smrtonosna para koja se miješa sa tečnostima u plućima i očima žrtve formirajući korozivnu hidrohloričnu kiselinu.

Ovaj gas postaje posebno opasan u zatvorenim i frenkventnim područjima kao što su stanice metroa, a posebno je opasan za djecu i starija lica.

Hemiš de Breton-Gordon, stručnjak za hemijsko oružje, rekao je da su bombaši Islamske države već razvili neophodne vještine potrebne da naprave te bombe i mogli bi svoje znanje da prenesu ekstremistima u Britaniji.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re:

09.12.2018 12:35

Обавјештајци овако правдају огроман буџет и лагодни живот којим живе. Никада није пукло кад су овако најављивали, а кад год је пукло, нису имали појма, али су лагали како су упозоравали и имали сазнања.

ODGOVORITE
Name

Re Da M.R

09.12.2018 14:28

Iskistalizovani komentar iz zdravog uma to jst iz onog sto vidimo kao pojedimci .

ODGOVORITE