УИО: Одузета већа количина дроге

Приликом детаљне контроле брзих пошиљки службеници Управе за индиректно опорезивање у неколико одвојених акција одузели су већу количину наркотика: кокаин, хероин, ТХЦ, опијум са примјесама других опијата и ампхетамин.

Босна и Херцеговина 09.12.2018 | 12:22
УИО: Одузета већа количина дроге
Приликом редовне контроле брзих пошиљки примјећена је пошиљка са сумњивом супстанцом декларисаном на физичку особу. У сарадњи са Граничном полицијом БиХ приликом тестирања, уређај за откривање наркотика показао је да пошиљка садржи килограм кокаина, хероина, ТХЦ-а и опијума са примјесама других опијата.

Гранична полиција БиХ је о свему обавијестила Тужилаштво БиХ. Пошиљка је задржана код УИО до издавања наредбе тужиоца за изузимање предмета, због истраге.

Такође, приликом контроле пошиљки пристиглих брзом поштом царински службеник је примијетио сумњиву прашкасту материју декларисану као узорак једног лијека.

У сарадњи са Граничном полицијом Међународног аеродрома Сарајево извршено је тестирање пошиљке и уз помоћ уређаја за наркотике и пса за откривање наркотика утврдило да се ради о 1,5 кг кокаина са примјесама других опијата. За наведену пошиљку је тужилац издао наредбу за изузимање предмета и она се налази у Тужилаштву БиХ.

У још једном случају приликом прегледа пристигле пошиљке путем брзих пошта примјећена је пошиљка са таблетама АМХЕТАМИНЕ 20мг, 270 комада декларисана на име страног држављанина са иницијалима Б.К.

Таблете су биле упаковане у двије бочице, у једној бочици се налазило 180 капсула, а у другој бочици се налазило 90 таблета. На бочицама се налазило име примаоца, а таблете је издао од стране љекар који није из БиХ.

Предмет је преузела Гранична полиција БиХ на начин да је контактирала дежурног тужиоца, који је увидом у документацију и узевши изјаву од примаоца недозвољеног лијека у БиХ, одобрио да се пошиљка врати пошиљаоцу без одузимања.

(НН/клиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сретна еу

09.12.2018 12:44

Па то им је газдина дрога, однесите му у кабинет да се трипује на сарене крпе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хесус

09.12.2018 13:05

Сами себи одузимају дрогу, прави наркомани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОКИ

09.12.2018 13:43

На аеродром у Бања Луци само слијецу авиони са кокаином и хероином за Лукацев нарко картел!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОКИ

09.12.2018 13:43

На аеродром у Бања Луци само слијецу авиони са кокаином и хероином за Лукацев нарко картел!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дундо Мароје

09.12.2018 13:44

Ампхетамине или по нашки Амфетамин! Тукац један, ако не знаш, онда питај и научи како се пише! Е још да ми је знати колико је мозга у функцији ономе што поштом шаље 1,5кг? Браћо мила чему ово све води!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

09.12.2018 13:45

дезинформишу јавност да замажу трагове правих пошиљки... праве пошиљке лете у приватним летовима то нико не контролише ни кад слијеће ни кад полијеће... гледамо ми филмове америчке, све је то са запада преписано хаххаха

ОДГОВОРИТЕ