UIO: Oduzeta veća količina droge

Prilikom detaljne kontrole brzih pošiljki službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu narkotika: kokain, heroin, THC, opijum sa primjesama drugih opijata i amphetamin.

Bosna i Hercegovina 09.12.2018 | 12:22
UIO: Oduzeta veća količina droge
Prilikom redovne kontrole brzih pošiljki primjećena je pošiljka sa sumnjivom supstancom deklarisanom na fizičku osobu. U saradnji sa Graničnom policijom BiH prilikom testiranja, uređaj za otkrivanje narkotika pokazao je da pošiljka sadrži kilogram kokaina, heroina, THC-a i opijuma sa primjesama drugih opijata.

Granična policija BiH je o svemu obavijestila Tužilaštvo BiH. Pošiljka je zadržana kod UIO do izdavanja naredbe tužioca za izuzimanje predmeta, zbog istrage.

Takođe, prilikom kontrole pošiljki pristiglih brzom poštom carinski službenik je primijetio sumnjivu praškastu materiju deklarisanu kao uzorak jednog lijeka.

U saradnji sa Graničnom policijom Međunarodnog aerodroma Sarajevo izvršeno je testiranje pošiljke i uz pomoć uređaja za narkotike i psa za otkrivanje narkotika utvrdilo da se radi o 1,5 kg kokaina sa primjesama drugih opijata. Za navedenu pošiljku je tužilac izdao naredbu za izuzimanje predmeta i ona se nalazi u Tužilaštvu BiH.

U još jednom slučaju prilikom pregleda pristigle pošiljke putem brzih pošta primjećena je pošiljka sa tabletama AMHETAMINE 20mg, 270 komada deklarisana na ime stranog državljanina sa inicijalima B.K.

Tablete su bile upakovane u dvije bočice, u jednoj bočici se nalazilo 180 kapsula, a u drugoj bočici se nalazilo 90 tableta. Na bočicama se nalazilo ime primaoca, a tablete je izdao od strane ljekar koji nije iz BiH.

Predmet je preuzela Granična policija BiH na način da je kontaktirala dežurnog tužioca, koji je uvidom u dokumentaciju i uzevši izjavu od primaoca nedozvoljenog lijeka u BiH, odobrio da se pošiljka vrati pošiljaocu bez oduzimanja.

(NN/klix)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sretna eu

09.12.2018 12:44

Pa to im je gazdina droga, odnesite mu u kabinet da se tripuje na sarene krpe..

ODGOVORITE
Name

Hesus

09.12.2018 13:05

Sami sebi oduzimaju drogu, pravi narkomani...

ODGOVORITE
Name

BOKI

09.12.2018 13:43

Na aerodrom u Banja Luci samo slijecu avioni sa kokainom i heroinom za Lukacev narko kartel!

ODGOVORITE
Name

BOKI

09.12.2018 13:43

Na aerodrom u Banja Luci samo slijecu avioni sa kokainom i heroinom za Lukacev narko kartel!

ODGOVORITE
Name

Dundo Maroje

09.12.2018 13:44

Amphetamine ili po naški Amfetamin! Tukac jedan, ako ne znaš, onda pitaj i nauči kako se piše! E još da mi je znati koliko je mozga u funkciji onome što poštom šalje 1,5kg? Braćo mila čemu ovo sve vodi!?

ODGOVORITE
Name

izraelac

09.12.2018 13:45

dezinformišu javnost da zamažu tragove pravih pošiljki... prave pošiljke lete u privatnim letovima to niko ne kontroliše ni kad slijeće ni kad polijeće... gledamo mi filmove američke, sve je to sa zapada prepisano hahhaha

ODGOVORITE