''Много мечева и ментални проблем...''

Новак није био довољно фокусиран! Гебхарт Фил Грич, кондициони тренер Новака Ђоковића, причао је о "свом" тенисеру, као и о његовим ривалима.

Тенис 11.12.2018 | 22:15
''Много мечева и ментални проблем...''
Фил Грич је за аустријске медије говорио о новој сезони, предвиђањима о њој, самом Ђоковићу, као и Марјану Вајди.

Аустријанац је имао шта да каже о Рафаелу Надали и Роџеру Федереру, тенисерима који су одмах иза Ђоковића на АТП ранг листи.

"Надала морате да сачекате, он се увек врати јачи него икад. Код Роџера Федерера сам имао осећај да није био најсвежији на психичком плану, да је имао мањак ритма и брзине удараца, који немају везе са његовим телом", рекао је Грич. 

Тема разговора био је и најбољи тенисер Аустрије Доминик Тим. 

"Он је, поново, фаворит за освајање Ролан Гароса, уз Надала. Потребно је само време пре него што се поклопе неке ствари у његовој игри", додао је кондициони тренер Ђоковића. 

Познато је да је Ђоковић играо сјајно крајем године, али да је изгубио у два везана финала – у Паризу од Карена Хачанова, те у Лондону од Саше Зверева. 

"Новак је одиграо огроман број мечева, све то је делом и његова кривица. То је више био ментални проблем, није био довољно фокусиран", јасан је Грич. 

Српски тенисер је победе поново почео да ређа када је уједно и вратио свој стари тим на окуп. Поред Грича ту је и Марјан Вајда, надамо се још дуго. 

"Марјан Вајда је одличан тренер, веома је опуштен. Пронашли смо добру комбинацију између нас и створији једну успешну професионалну заједницу", закључио је Аустријанац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар