''Mnogo mečeva i mentalni problem...''

Novak nije bio dovoljno fokusiran! Gebhart Fil Grič, kondicioni trener Novaka Đokovića, pričao je o "svom" teniseru, kao i o njegovim rivalima.

Tenis 11.12.2018 | 22:15
''Mnogo mečeva i mentalni problem...''
Fil Grič je za austrijske medije govorio o novoj sezoni, predviđanjima o njoj, samom Đokoviću, kao i Marjanu Vajdi.

Austrijanac je imao šta da kaže o Rafaelu Nadali i Rodžeru Federeru, teniserima koji su odmah iza Đokovića na ATP rang listi.

"Nadala morate da sačekate, on se uvek vrati jači nego ikad. Kod Rodžera Federera sam imao osećaj da nije bio najsvežiji na psihičkom planu, da je imao manjak ritma i brzine udaraca, koji nemaju veze sa njegovim telom", rekao je Grič. 

Tema razgovora bio je i najbolji teniser Austrije Dominik Tim. 

"On je, ponovo, favorit za osvajanje Rolan Garosa, uz Nadala. Potrebno je samo vreme pre nego što se poklope neke stvari u njegovoj igri", dodao je kondicioni trener Đokovića. 

Poznato je da je Đoković igrao sjajno krajem godine, ali da je izgubio u dva vezana finala – u Parizu od Karena Hačanova, te u Londonu od Saše Zvereva. 

"Novak je odigrao ogroman broj mečeva, sve to je delom i njegova krivica. To je više bio mentalni problem, nije bio dovoljno fokusiran", jasan je Grič. 

Srpski teniser je pobede ponovo počeo da ređa kada je ujedno i vratio svoj stari tim na okup. Pored Griča tu je i Marjan Vajda, nadamo se još dugo. 

"Marjan Vajda je odličan trener, veoma je opušten. Pronašli smo dobru kombinaciju između nas i stvoriji jednu uspešnu profesionalnu zajednicu", zaključio je Austrijanac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar