Пеп: Емотиван сам кад гледам шта раде свака три дана!

После првог премијерлигашког пораза од априла, менаџер Манчестер ситија збунио је новинаре похвалама на рачун екипе.

Фудбал 09.12.2018 | 17:45
Пеп: Емотиван сам кад гледам шта раде свака три дана!
"Откуд ја знам како се побеђује Пеп Гвардиола?", узвратио је питањем на питање менаџер Челсија, Маурицио Сари током "пресс" конференције пред гостовање шампиона на "Стамфорд бриџу".

Као тренер Наполија, Сари је у сезони 2017/18 у два меча са Манчестер ситијем одушевио и самог Гвардиолу поставком игре и тактичким потезима током самих сусрета, али је свеједно доживео два пораза - 2:1 и 2:4.

Сари је у првој утакмици од одласка из Италије, односно на дебију на клупи Челсија, доживео пораз управо од Гвардиолиних "грађана". Почетком августа на "Вемблију" је било 0:2 головима Серхија Агуера, али... 

Када су се двојица тактичара уверених у предности офанзивног фудбала први пут срела у Премијер лиги, улоге су се промениле - Пепов тим је играо "за око", Саријев за бодове.

"Ако тако мислите, ја нисам видео исто", одговорио је Гвардиола новинару телевизије ББЦ, који је констатовао да је "Сити узео слободан дан".

"Генерално, били смо фантастични. Ништа не бих мењао, нити имам за чим да жалим. Дошли смо овде и показали жељу да победимо. Стварали смо шансе. Они су имали само једну за 44 минута, када смо примили гол. Догађа се и то понекад", рекао је Каталонац.

Када каже да се то догађа понекад, резултати његовог скупоценог тима у Премијер лиги то и потврђују. Био је то први пораз Ситија од априла, односно после 21 утакмице.

"За мене је јако емотивно да посматрам све што ови момци раде свака три дана. Били смо изванредни, осим у тих пет до осам минута. На овом нивоу, као и у Лиги шампиона, квалитет противника је такав да му је за гол потребна и та једна шанса. Таква је реалност", додао је човек који у девет сезона у тренерској каријери није био шампион само два пута - у последњој у Барселони и првој у Манчестер ситију.

скор Пепа Гвардиоле у националним лигама:

Примера: 116-25-11 (2,45)
Бундес: 82-11-9 (2,52)
Премијер: 68-15-9 (2,38)

*напомена (1): у загради је просек освојених бодова по колу
*напомена (2): Гвардиолине екипе нису биле шампиони само у сезонама 2011/12 и 2016/17

САМО ЛИВЕРПУЛ ОСТАО НЕПОРАЖЕН

Челсију није било нимало пријатно пред сусрет са прваком Енглеске, јер је већ био посустао у исцпљујућој трци у којој спринта и Ливерпул, али су "плавци" били наоштрени за утакмицу која "вреди шест бодова".

До њих су на крају и дошли головима Н'Гола Кантеа на пас Едена Азара и Давида Луиза, после корнера и гужве која је настала пред Едерсоном.

Скор Манчестер ситија у лиги до одласка на "Стамфорд бриџ": 13-2-0 (47:7) 41

Гвардиола је у 15 сусрета са Јиргеном Клопом забележио скор 5-2-8 и освајао 1,13 бодова у просеку.

Табела: Ливерпул 42, Манчестер сити 41, Тотенхем 36, Челси 34, Арсенал 34, Манчестер јунајтед 26, Евертон 23...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар