Pep: Emotivan sam kad gledam šta rade svaka tri dana!

Posle prvog premijerligaškog poraza od aprila, menadžer Mančester sitija zbunio je novinare pohvalama na račun ekipe.

Fudbal 09.12.2018 | 17:45
Pep: Emotivan sam kad gledam šta rade svaka tri dana!
"Otkud ja znam kako se pobeđuje Pep Gvardiola?", uzvratio je pitanjem na pitanje menadžer Čelsija, Mauricio Sari tokom "press" konferencije pred gostovanje šampiona na "Stamford bridžu".

Kao trener Napolija, Sari je u sezoni 2017/18 u dva meča sa Mančester sitijem oduševio i samog Gvardiolu postavkom igre i taktičkim potezima tokom samih susreta, ali je svejedno doživeo dva poraza - 2:1 i 2:4.

Sari je u prvoj utakmici od odlaska iz Italije, odnosno na debiju na klupi Čelsija, doživeo poraz upravo od Gvardiolinih "građana". Početkom avgusta na "Vembliju" je bilo 0:2 golovima Serhija Aguera, ali... 

Kada su se dvojica taktičara uverenih u prednosti ofanzivnog fudbala prvi put srela u Premijer ligi, uloge su se promenile - Pepov tim je igrao "za oko", Sarijev za bodove.

"Ako tako mislite, ja nisam video isto", odgovorio je Gvardiola novinaru televizije BBC, koji je konstatovao da je "Siti uzeo slobodan dan".

"Generalno, bili smo fantastični. Ništa ne bih menjao, niti imam za čim da žalim. Došli smo ovde i pokazali želju da pobedimo. Stvarali smo šanse. Oni su imali samo jednu za 44 minuta, kada smo primili gol. Događa se i to ponekad", rekao je Katalonac.

Kada kaže da se to događa ponekad, rezultati njegovog skupocenog tima u Premijer ligi to i potvrđuju. Bio je to prvi poraz Sitija od aprila, odnosno posle 21 utakmice.

"Za mene je jako emotivno da posmatram sve što ovi momci rade svaka tri dana. Bili smo izvanredni, osim u tih pet do osam minuta. Na ovom nivou, kao i u Ligi šampiona, kvalitet protivnika je takav da mu je za gol potrebna i ta jedna šansa. Takva je realnost", dodao je čovek koji u devet sezona u trenerskoj karijeri nije bio šampion samo dva puta - u poslednjoj u Barseloni i prvoj u Mančester sitiju.

skor Pepa Gvardiole u nacionalnim ligama:

Primera: 116-25-11 (2,45)
Bundes: 82-11-9 (2,52)
Premijer: 68-15-9 (2,38)

*napomena (1): u zagradi je prosek osvojenih bodova po kolu
*napomena (2): Gvardioline ekipe nisu bile šampioni samo u sezonama 2011/12 i 2016/17

SAMO LIVERPUL OSTAO NEPORAŽEN

Čelsiju nije bilo nimalo prijatno pred susret sa prvakom Engleske, jer je već bio posustao u iscpljujućoj trci u kojoj sprinta i Liverpul, ali su "plavci" bili naoštreni za utakmicu koja "vredi šest bodova".

Do njih su na kraju i došli golovima N'Gola Kantea na pas Edena Azara i Davida Luiza, posle kornera i gužve koja je nastala pred Edersonom.

Skor Mančester sitija u ligi do odlaska na "Stamford bridž": 13-2-0 (47:7) 41

Gvardiola je u 15 susreta sa Jirgenom Klopom zabeležio skor 5-2-8 i osvajao 1,13 bodova u proseku.

Tabela: Liverpul 42, Mančester siti 41, Totenhem 36, Čelsi 34, Arsenal 34, Mančester junajted 26, Everton 23...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar