Максимовић је Карлетов специјалац!

Анчелоти већ изабрао тим за Енфилд! Рано је за Гулама, на клупу иду и Милик и Унас.

Фудбал 09.12.2018 | 17:15
Максимовић је Карлетов специјалац!
Коло одлуке у Групи Ц Лиге шампиона. Наполи са бодом на гостовању код Ливерпула сигурно иде у осмину финала, теоретски би могао и уз минималан пораз, али о томе не размишљају на Сао Паолу. Карло Анчелоти жели да преузме судбину у своје руке и према вишеструким изворима са Апенина већ је изабрао тим за дуел на Енфилду.

Против Фрозинонеа је одмарао неколицину првотимаца, али у Лиги шампиона већ смо могли да видимо како Анчелоти размишља када преко пута има најјаче европске екипе. Та се констатација пре свега односи на статус Николе Максимовића, који је у Серији А углавном на клупи, али је осим у судару са Црвеном звездом у Београду био стандардан у Лиги шампиона.

Истина, тада Фаузи Гулам није био у комбинацијама због повреде, вратио се он против Фрозинонеа, одиграо веома добро и наместио два гола, међутим, Карлето изгледа сматра да је још разно за Алжирца. Уосталом, Максимовићева нетипична игра у дефанзиви и те како је Наполију била од користи.

Кад кажемо нетипична мислимо само на овај период под Анчелотијем, који је повременог српског репрезентативца углавном користио као десног бека због чега је Елсеид Хисај морао на клупу. С тим да би, када је Наполи у нападу, формација у току игре бивала промењена на систем са три штопера, па би Максимовић играо уз Раула Албиола и Калидуа Кулибалија, те би тако дозвољавао Марију Руију да изађе напред и помогне у офанзиви. У дефанзиви, класичан 4-4-2 систем са четворицом позади, Максимовић је тада “нормалан” бек.

Албиол је због повреде пропустио победу од 4:0 против Фрозинонеа, али ће бити спреман да игра на Енфилду. У тим се враћају и Хозе Каљехон и Фабијан Руиз, као бочни играчи у вези, док ће уз Лоренца Инсињеа у нападу бити Дрис Мертенс што значи да се Аркадијуш Милик упркос головима у првенственом мечу сели на клупу.

Добро издање и звање најбољег играча у суботњем судару Серије А није помогло ни Адаму Унасу. Тим који добија се не мења, а Наполи је у Лиги шампиона играо изванредан фудбал.

У сада већ стандардном саставу за Европу: Оспина – Максимовић, Алибол, Кулибали, Руи – Каљехон, Алан, Хамшик, Руиз – Мертенс, Инсиње. Нек се пази Ливерпул.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар