Maksimović je Karletov specijalac!

Ančeloti već izabrao tim za Enfild! Rano je za Gulama, na klupu idu i Milik i Unas.

Fudbal 09.12.2018 | 17:15
Maksimović je Karletov specijalac!
Kolo odluke u Grupi C Lige šampiona. Napoli sa bodom na gostovanju kod Liverpula sigurno ide u osminu finala, teoretski bi mogao i uz minimalan poraz, ali o tome ne razmišljaju na Sao Paolu. Karlo Ančeloti želi da preuzme sudbinu u svoje ruke i prema višestrukim izvorima sa Apenina već je izabrao tim za duel na Enfildu.

Protiv Frozinonea je odmarao nekolicinu prvotimaca, ali u Ligi šampiona već smo mogli da vidimo kako Ančeloti razmišlja kada preko puta ima najjače evropske ekipe. Ta se konstatacija pre svega odnosi na status Nikole Maksimovića, koji je u Seriji A uglavnom na klupi, ali je osim u sudaru sa Crvenom zvezdom u Beogradu bio standardan u Ligi šampiona.

Istina, tada Fauzi Gulam nije bio u kombinacijama zbog povrede, vratio se on protiv Frozinonea, odigrao veoma dobro i namestio dva gola, međutim, Karleto izgleda smatra da je još razno za Alžirca. Uostalom, Maksimovićeva netipična igra u defanzivi i te kako je Napoliju bila od koristi.

Kad kažemo netipična mislimo samo na ovaj period pod Ančelotijem, koji je povremenog srpskog reprezentativca uglavnom koristio kao desnog beka zbog čega je Elseid Hisaj morao na klupu. S tim da bi, kada je Napoli u napadu, formacija u toku igre bivala promenjena na sistem sa tri štopera, pa bi Maksimović igrao uz Raula Albiola i Kalidua Kulibalija, te bi tako dozvoljavao Mariju Ruiju da izađe napred i pomogne u ofanzivi. U defanzivi, klasičan 4-4-2 sistem sa četvoricom pozadi, Maksimović je tada “normalan” bek.

Albiol je zbog povrede propustio pobedu od 4:0 protiv Frozinonea, ali će biti spreman da igra na Enfildu. U tim se vraćaju i Hoze Kaljehon i Fabijan Ruiz, kao bočni igrači u vezi, dok će uz Lorenca Insinjea u napadu biti Dris Mertens što znači da se Arkadijuš Milik uprkos golovima u prvenstvenom meču seli na klupu.

Dobro izdanje i zvanje najboljeg igrača u subotnjem sudaru Serije A nije pomoglo ni Adamu Unasu. Tim koji dobija se ne menja, a Napoli je u Ligi šampiona igrao izvanredan fudbal.

U sada već standardnom sastavu za Evropu: Ospina – Maksimović, Alibol, Kulibali, Rui – Kaljehon, Alan, Hamšik, Ruiz – Mertens, Insinje. Nek se pazi Liverpul.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar