Краљ слободњака и податак за вјеровали или не...

У лиги петица ниједан ТИМ не даје голова колико сам Меси! Само је Јувентус изједначен.  Месију у "слободњацима" нису равни ни цели тимови! Сензационалан податак који довољно говори какав је мајстор Лео Меси када шутира слободне ударце.

Фудбал 11.12.2018 | 19:00
Краљ слободњака и податак за вјеровали или не...
После ОНАКВЕ партије против Еспањола, када је први пут у досадашњем делу каријере постигао два гола из слободњака, тимови ће добро размислити о томе где фаулирају Леа Месија!

Најбољи фудбалер Барселоне одиграо је спектакуларан меч као одговор на тек пето место у гласању за овогодишњу "златну лопту", односно због критика које је на његов рачун из чиста мира "испалио" Пеле, партијом због које се лако заволи фудбал...

Делио је лопте за своје саиграче као од шале, играо и "плејмејкера" и нападача, а у стрелце се уписао невероватним погоцима из слободних удараца.

Колико је ово невероватан сегмент његове игре најбоље говори податак да му нико у Европи није ни раван; у последње четири године постигао је чак 19 погодака из "слободњака", више од било ког другог ТИМА!

У том периоду је дао више голова него читав Јувентус (18), а још далеко иза су Лион, Реал и Рома са по 14, један мање је дао читав Бајерн, по 12 су дали Сампдорија, Монако и ПСЖ, односно Челси, Ливерпул и Милан по 11.

Видећемо да ли ће успети да надмаши и нашег легендарног играча Синишу Михајловића који је на једном мечу Серије А (Лацио - Сампдорија 5:2) постигао три поготка из слободног ударца.

Ни то није немогуће!

“Срећан сам што могу да помогнем тиму”, рекао је Лионел Меси после дербија са Еспањолом. Скромно, можда и помало незаинтересовано за то што медији објављују. Јер кад си Меси не морају новине ништа ни да пишу сви знају да си најбољи. Али добро дођу и медији када нешто треба обрачунати. Па се тако данас и мадридска Марка клања Барселонином Аргентинцу текстом у коме подсећа да последњих година ниједан тим из пет најјачих лига Европе не може да се подичи бројем голова које је сам Меси из слободњака постигао за Блауграну.

Марка се вратила до сезоне 2014/2015 и сабрала да је Меси од тада из слободних удараца постигао 17 голова за Барселону. Још четири су потписали неки други аутори, али сам Меси био је срелац њих 17. Само у календарској 2018. години Аргентинац је осам пута био стрелац из слободњака! Ниједан други играч из пет најјачих лига Европе није постигао ни пола од тога.

Али разлика постаје све уочљивија што се више враћамо назад.

Наиме, само је Јувентус макар поравнат са Месијем на коти од 17 голова из слободњака. Да још једном подвучемо, дакле, тек да не буде сумње, цео тим Јувентуса!

Даље, свид играчи Олимпика из Лиона и Роме постигли суп о 13 голова, Пари Сен Жермен је тренутно добацио до 12, Реал Мадрид, Бајерн Минхен и Монако су 11 пута били прецизни из слободних удараца.

Човек – тим: Лео Меси!

ГОЛОВИ ИЗ СЛООДНИХ УДАРАЦА ОД СЕЗОНЕ 2014/2015

Барселона            21
Меси                      17
Јувентус              17
Лион                        13
Рома                    13
ПСЖ                         12
Бајерн                   11
Реал Мадрид        11
Монако               11
Челси                       10
Леванте                10
Сампдорија         10
Херта                     10
Болоња                 10

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар