Kralj slobodnjaka i podatak za vjerovali ili ne...

U ligi petica nijedan TIM ne daje golova koliko sam Mesi! Samo je Juventus izjednačen.  Mesiju u "slobodnjacima" nisu ravni ni celi timovi! Senzacionalan podatak koji dovoljno govori kakav je majstor Leo Mesi kada šutira slobodne udarce.

Fudbal 11.12.2018 | 19:00
Kralj slobodnjaka i podatak za vjerovali ili ne...
Posle ONAKVE partije protiv Espanjola, kada je prvi put u dosadašnjem delu karijere postigao dva gola iz slobodnjaka, timovi će dobro razmisliti o tome gde fauliraju Lea Mesija!

Najbolji fudbaler Barselone odigrao je spektakularan meč kao odgovor na tek peto mesto u glasanju za ovogodišnju "zlatnu loptu", odnosno zbog kritika koje je na njegov račun iz čista mira "ispalio" Pele, partijom zbog koje se lako zavoli fudbal...

Delio je lopte za svoje saigrače kao od šale, igrao i "plejmejkera" i napadača, a u strelce se upisao neverovatnim pogocima iz slobodnih udaraca.

Koliko je ovo neverovatan segment njegove igre najbolje govori podatak da mu niko u Evropi nije ni ravan; u poslednje četiri godine postigao je čak 19 pogodaka iz "slobodnjaka", više od bilo kog drugog TIMA!

U tom periodu je dao više golova nego čitav Juventus (18), a još daleko iza su Lion, Real i Roma sa po 14, jedan manje je dao čitav Bajern, po 12 su dali Sampdorija, Monako i PSŽ, odnosno Čelsi, Liverpul i Milan po 11.

Videćemo da li će uspeti da nadmaši i našeg legendarnog igrača Sinišu Mihajlovića koji je na jednom meču Serije A (Lacio - Sampdorija 5:2) postigao tri pogotka iz slobodnog udarca.

Ni to nije nemoguće!

“Srećan sam što mogu da pomognem timu”, rekao je Lionel Mesi posle derbija sa Espanjolom. Skromno, možda i pomalo nezainteresovano za to što mediji objavljuju. Jer kad si Mesi ne moraju novine ništa ni da pišu svi znaju da si najbolji. Ali dobro dođu i mediji kada nešto treba obračunati. Pa se tako danas i madridska Marka klanja Barseloninom Argentincu tekstom u kome podseća da poslednjih godina nijedan tim iz pet najjačih liga Evrope ne može da se podiči brojem golova koje je sam Mesi iz slobodnjaka postigao za Blaugranu.

Marka se vratila do sezone 2014/2015 i sabrala da je Mesi od tada iz slobodnih udaraca postigao 17 golova za Barselonu. Još četiri su potpisali neki drugi autori, ali sam Mesi bio je srelac njih 17. Samo u kalendarskoj 2018. godini Argentinac je osam puta bio strelac iz slobodnjaka! Nijedan drugi igrač iz pet najjačih liga Evrope nije postigao ni pola od toga.

Ali razlika postaje sve uočljivija što se više vraćamo nazad.

Naime, samo je Juventus makar poravnat sa Mesijem na koti od 17 golova iz slobodnjaka. Da još jednom podvučemo, dakle, tek da ne bude sumnje, ceo tim Juventusa!

Dalje, svid igrači Olimpika iz Liona i Rome postigli sup o 13 golova, Pari Sen Žermen je trenutno dobacio do 12, Real Madrid, Bajern Minhen i Monako su 11 puta bili precizni iz slobodnih udaraca.

Čovek – tim: Leo Mesi!

GOLOVI IZ SLOODNIH UDARACA OD SEZONE 2014/2015

Barselona            21
Mesi                      17
Juventus              17
Lion                        13
Roma                    13
PSŽ                         12
Bajern                   11
Real Madrid        11
Monako               11
Čelsi                       10
Levante                10
Sampdorija         10
Herta                     10
Bolonja                 10

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar