СЛС: Играо се Симић, Звезда спремна за ПСЖ!

Пречке и поништени голови обележили победу Звезде против Напретка! Фудбалери Црвене звезде победили су Напредак пред својим навијачима у 20. колу Суперлиге резултатом 3:0.  Журка на "Маракани" и неизвесност око састава за ПСЖ. . .  Црвено-бели сигурни против Напретка, иако су поново били без неколико стандардних првотимаца.  Црвено-бели рутински славили против Напретка из Крушевца – 3:0.

Фудбал 09.12.2018 | 10:30
СЛС: Играо се Симић, Звезда спремна за ПСЖ!
Звезда је остварила и 18. победу у лиги, у којој још увек нема ниједан пораз, док је Напредак поражен по трећи пут.

Црвено-бели су доминирали од почетка до старта, играјући у комбинованом саставу на који се одлучио тренер Владан Милојевић.

Овај меч и убедљива победа уједно је била и увертира пред дуел последњег кола Лиге шампиона против Пари Сен Жермена, који се игра у уторак. 

Звезда је нападала од самог старта и решила да гостима покаже да нема намеру да овај дуел схвати олако, а то су успели да ураде већ у 13. минуту. 

Вељко Симић је искористио добру прилику и врло ефективно савладао голмана Петровића, који није имао шансе. 

Црвено-бели су наставили да нападају и да стварају прилике. Прво је Павков погодио пречку, да би у завршници првог полувремена исто урадио и Ебисилио, који је фантастично шутирао из слободног ударца, али остао ускраћен за гол због његовог оквира. 

Звезди је, уједно, поништен гол у надокнади првог дела игре, када је Павков преварио чувара мреже Напретка, али се Бен претходно нашао у офсајду.

У наставку игре Напредак је наставио да не показује ништа. Ређале су се прилике за Звезду и само је било питање времена када ће дуплирати предност. Нису успевали да искористе шансе које су стварали, али им је зато помогао Напредак.

Бен је извео корнер, да би Вешковић несрећно захватио једну безопасну лопту и матирао свог голмана, иако из те ситуације никако није био угрожен.

Напади шампиона Србије су наставили да се ређају, али не у толиком броју колико раније. Ипак, дефанзивци гостију су се још једном збунили, поклонили лопту црвено-белима, а ту грешку је искористио Бен, који је своју одличну игру крунисао поготком, својим укупно деветим.

Од тог гола, који је "пао" у 79. минуту, нису виђене неке занимљивије ситуације, сем када је Ричмонду Боаћију поништен гол. Боаћи је био најближи голу противника, лопту сместио у мрежу, али му је погодак поништен. Он се није превише бунио, јер је био свестан своје грешке, тако да је остало коначних 3:0.

После два ремија на "Рајку Митићу", Напредак је доживео пораз од Црвене звезде у Београду. Трећи узастопни рачунајући и дуеле у Крушевцу. 

У првој утакмици 20. кола Суперлиге и јединој ове суботе: Црвена звезда - Напредак 3:0 (1:0).

Црвено-бели су повели поготком расположеног Вељка Симића у 13. минуту, предност је дуплирана аутоголом Душана Вешковца у 60, а тачку је ставио Мохамед Ел Фарду Бен у 79.

Домаћи фудбалери, ношени добром атмосфером са трибина због прославе освајања светске титуле на данашњи дан пре 27 година, од старта су имали иницијативу и ређали шансе, два пута оквир гола сачувао је мрежу Крушевљана, а у неколико наврата и непрецизна завршница Звездиних играча. 

Гости су први пут запретили тек у финишу првог полувремена, по повратку са одмора покушали су да преузму иницијативу, међутим аутогол после корнера пола сата пре краја потпуно их је деморалисао за даљи ток меча.

Што се тиче црвено-белих, Владан Милојевић може да буде задовољан издањем свог тима, али навијачи забринути саставом који ће у уторак изаћи на мегдан Пари Сен Жермену у последњем колу групне фазе Лиге шампиона. 

Вујадин Савић и Срђан Бабић поново нису били у протоколу, па је Филип Стојковић био принуђен да као и против Спартака игра штопера. Бранко Јовичић и Марко Марин ушли су пола сата пре краја, а Ричмонд Боаћи је одиграо последњих 15 минута, док је Милан Борјан остао на клупи како би се додатно одморио после незгодног пада прошле среде у Суботици.

Чини се да у овом тренутку предност у нападу има Милан Павков, међутим двоструки стрелац и јунак победе над Ливерпулом није успео да се упише у стрелце од тада, а ово је била његова четврта утакмица. И имао је неколико врло добрих прилика...

Лоренцо Ебисилио се опет нашао у стартној постави, али због одличне партије Вељка Симића неће чудити ако млади везиста у уторак заузме место на левом крилу, уз Марина у средини и Бена по десној страни. 

Видећемо шта ће Милојевић и његови сарадници смислити за уторак, оно што је тренутно битно - Црвена звезда је уписала и 18. победу уз два ремија у 20 суперлигашких утакмица ове сезоне, тако да је увећала предност у односу на другопласирани Раднички из Ниша, који у недељу игра против Спартака код куће, на 12 бодова. 

У последњем колу пред зимску паузу, Звезда у суботу игра на Бановом брду против Чукаричког, а петопласирани Напредак дочекује Раднички Ниш.

Звезда је решила крушевачки ребус пред ПСЖ! Екипа која је стварала силне главобоље Владану Милојевићу током прошле сезоне, ове вечери на Маракани је била само пуки спаринг партнер. Одлична партија Вељка Симића била је довољна да се „пониште“ сви адути Милорада Косановића, који су имали 15 – минутни период солидног издања. Са великим осцилацијама у игри Напредак је могао само да честита шампиону на још једној првенственој победи – 3:0

Играчи Црвене звезде пропустили су приликуда набилдују мишиће самопоуздања уочи дуела са ПСЖ-ом. Навијачи Црвене звезде, посебно, у првом полувремену, у неверици су гледали како њихов тим промашује шансе. Тандем Ебесилио-Симић радио је одличан посао, везивао у чвор комплетну поставу гостију и припремао шансе Павкову и Бену. Офанзивци Црвене звезде као да су желели да сачувају барут за оно што их чека за три дана. Без калкулација играо је Вељко Симић. Пружио је млади офанзивни везиста можда и најбољу партију од када је поново задужио дрес матичног клуба. Стално је био у акцији, стално у завршници и близу гола... Звезда је деловала много слабије у другом полувремену што је у појединим тренуцима жестоко љутило Владана Милојевића. Ипак, циљ пред долазак Парижана је испуњен.

Много различитих мишљења има међу навијачима Црвене звезде око статуса и играма Вељка Симића,али да је некадашњи члан Базела учинковит – јесте. Поново је Вељко Симић осветлао Звезди тријумфални пут. Пре три дана у Суботици био је распложен за асистенције, а ове ноћи у Љутице Богдана је првушансу претворио у погодак. До седмог гола у првенству Вељко Симић је стигао после прекиде и пада концентрације тима Милорада Косановића. Оставили су Чарапани само Димића на 16 метара од гола Петровића, уследио је приземан ударц и вођство.

Право је чудо како су Крушевљани сачували кожу на трави Маракане у првих 45 минута. Гости су удављени високим пресингом Милојевићевог тима. Остали су без прабих лопти Вукановић и Аливодић, па смо на другом делу терена видели фестивал лепих акција и великих промашаја.

Уз Симића који је на ситне комаде сецкао дефанзивни поредак Косановићевог тима, јако присутан је био Лоренцо Ебесилио. Поново су до изражаја дошле плејмејкерске способности пуначкох Холанђанина. И не само то. Одличним ударцем из слободног ударца Ебесилио је погодио пречку. Оквир гола погодио је и Павков, а серију зицера проширио је и Ел Фарду Бен спором реакцијом. Штопер гостију Маринковић је успео да га изблокира у последњем тренутку.

У правом стању хиберанције били су Чарапани. Укочени покретљивом игром Звездиног манвера, Напредак је успео да веже неколико смислених пасова тек у финишу првог полувремена. Као да је повреда Ндијајеа у 12. минуту додатно укочила Крушевљане који су једину шансу имали у финишу првог полувремена. После одличне акције Немање Петровића, Аливодић је могао и морао боље.  Неометан са 16 метара шутирао је поред гола.

Наставак је донео другачију слику. Напредак је померио линије тима, свестан да нема више шта да чека. Узели су лопту Крушевљани домаћину, било је покушаја... Али до гола је поново стигла Црвена звезда. И то из нехата. На набачену лопту Бена из корнера неспретно је реаговао Душан Вешковац. Налетао је на лопту и погодио сопствену мрежу. Био је то крај свих неизвесности.

До краја меча Бен је поправио статистику још једним голом после изгубљене лопте Баха.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК 3:0 (1:0)

/Симић 13, Вешковац 61аг, Бен 79/

Стадион: Рајко Митић

Гледалаца: 4.500

Судија: Александар Васић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић - Гобељић, Стојковић, Дегенек, Родић - Јованчић (61. Јовичић), Крстичић - Бен, Ебисилио (61. Марин), Симић - Павков (75. Боаћи).

НАПРЕДАК: Ни. Петровић - Боранијашевић, Вешковац, Маринковић, Не. Петровић - Баха (81. Ескић), Костић - Н'Диаје (12. Рушевић), Вулић, Вукановић - Аливодић (77. Зец).

Судија: Александар Васић.

СУПЕРЛИГА, 20. коло:

Црвена звезда - Напредак 3:0 (1:0)
/Симић 30, Вешковац 60, Бен 79/

недеља

Динамо - Вождовац (13.00)
Мачва - Радник
Раднички - Спартак
Земун - Младост
Рад - Партизан (17.00, Арена спорт 1)
Бачка - Војводина 17.00
Пролетер - Чукарички

Табела: Црвена звезда (+1) 56, Раднички 44, Партизан 40, Чукарички 38, Напредак (+1) 33, Младост 29, Пролетер 26, Војводина 26, Радник 22, Мачва 21, Бачка 17, Спартак 16, Вождовац 16, Земун 15, Рад 15, Динамо 7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар